Sananen Watches & Wonders 2022 -messuista

Watches & Wonders 2022

Genevessä on parhaillaan käynnissä vuoden todennäköisesti suurin kellotapahtuma, Watches & Wonders 2022.

Kyseessä on luksusmerkkien leikkikenttä, jossa uutuuksia esitellään medialle ja asiakkaille. W&W on luonteeltaan puhtaasti ammattilaistapahtuma (Watches), jolla on ollut pyrkimyksiä tarjota tarttumapintaa myös kuluttajille elämyksellisyyden (Wonders) kautta.

Pandemian myötä laajempaa yleisöä, ns. Baselworld-henkisyyttä, tavoitteleva konsepti on jäänyt hautumaan ja fyysinen tapahtuma on keskittynyt ammattilaisten ja brändien kohtaamisiin – ollen monien puheiden perusteella edeltäjänsä SIHH-messujen kaltainen.

Vacheron Constantin - espresso lounge

Tapahtuma on toki muuttunut, eli siitä on tullut hybriditoteutus, jossa ohjelmaa tuotetaan runsaasti verkkoon ja esimerkiksi osallistuvien brändien julkistukset materiaaleineen on saatu kiitettävästi koordinoitua yhdelle digitaaliselle alustalle. Tällä tavalla valveutuneet kuluttajat ovat voineet seurata tuoreeltaan mitä uutta ja ihmeellistä on tulossa markkinoille.

Alan suurin messutapahtuma

Watches & Wonders on ottanut paikkansa suurimpana tapahtumana sen jälkeen, kun Baselworldin taru nykymuodossaan loppui. Siinä missä W&W:n edeltäjä SIHH oli pääosin Richemont-konsernin merkkien estradi, oli mm. Rolex, Patek Philippe ja Chopard Baselworldin tukijalkoja. Baselworldin taru loppui, kun nämä merkit siirtyivät lopulta Watches & Wondersiin. Näiden merkkien vanavedessä kulki myös luksuskonserni LVMH, jonka merkeistä TAG Heuer, Hublot ja Zenith ovat mukana W&W:ssä.

Suosittelemme

Yksi suurimmista on kuitenkin poissa, sillä Swatch Group on valinnut toisenlaisen tien. Kun SG vetäytyi Baselworldista suuren kohun saattelemana, ovat sen merkit järjestäneet sen jälkeen pienempiä merkkikohtaisia esittelyitä ja tapahtumia, pääosin asiakkaille ja tietyille median edustajille. Näin kulut on saatu kuriin ja kaikki huomio itselle, jonka lisäksi pandemia on takuulla vaikuttanut pienimuotoisuuteen.

Samanlaisen lähestymistavan on valinnut myös Breitling, joka on tehnyt alalla omasta mielestäni parasta digitaalista markkinointia, jonka isoimmat lanseeraukset ovat ”sattumalta” ajoittuneet jonkin vastaavan tapahtuman aattoon. Näin tapahtui mm. uusimman Navitimer-julkistuksen myötä, joka pidettiin sopivasti Zürichin lentokentällä päivää ennen Watches & Wondersin avautumista medialle.

Tyyliniekka vahvemmin paikalla

Tyyliniekka on mukana ensimmäistä kertaa päätoimittajan voimin, jonka lisäksi meitä on avustanut useiden menneiden vuosien tapaan Ilta-Sanomilla töissä oleva Ville Hildén. Ville on tuoreeltaan postaillut Stylefellow’n Instagramiin kuvia kiinnostavimmista uutuuksista.

Toteutamme omaa uutisointiamme suomalaisesta näkökulmasta katsoen, keskittyen enimmäkseen niihin merkkeihin jotka ovat saatavilla Suomessa. Mutta tottahan toki tutustumme myös horologian huippunäytteisiin, joita harvemmin näemme tai joiden hintalappu on tähtitieteellinen.

Keltakultainen Vacheron Constantin 222 on Watches & Wondersin suurimpia tähtiä.

Emme ole lähteneet laajamittaiseen uutiskilpailuun, sillä kelloharrastajat saavat lukea niistä useista kansainvälisistä julkaisuista. Sen sijaan keskitymme kertomaan omin silmin näkemistämme ja rannettamistamme uutuuksista. Näitä sisältöjä julkaisemme verkkolehtemme lisäksi Instagram– ja Facebook-tileillämme.

Live-lähetyksiä tuotamme Kelloyhteisö-ryhmään.

Geneven muut tapahtumat

Genevessä järjestetään samaan aikaan muitakin kelloalan tapahtumia ja avoimia ovia. Näistä kiinnostavimmat ovat Time to Watches ja Masters of Horology.

Time to Watches on suomalaisille kiinnostava tapahtuma siitä syystä, että siellä ovat mm. Sinn, Scatola del Tempo ja SwissKubik. Oma tavoitteeni oli tutustua omin silmin Sinnin huippusuosituiksi ja osittain jo loppuunmyytyihin 556-malliston värikkäisiin uutuuksiin.

Master of Horology on paikka, josta löytyvät kelloalan todelliset pellepelottomat ja innovaatiot. Paikalla on mm. suomalainen kelloalan supertähti Kari Voutilainen ja näyttävistä pellekelloistaan tunnettu Konstantin Chaykin.

Lue lisää