Salkarin kellotapahtuma Vaasassa oli kellojen ilotulitusta

Vaasalainen kello- ja kultasepänliike Salkari järjesti perjantaina tasokkaan kellotapahtuman, joka keräsi toista sataa vierasta ja lähes kaikkien tärkeimpien kellomerkkien edustajat.

Tapahtumaan oli saatu Eternan ja Oriksen maahantuontiyhtiö Kultakeskuksen Mikko Joukainen ja Riku Pelli, Seikoa edustavalta Perkolta Jari Mantila, sekä ruotsalaisen Sjöö Sandströmin johtokaksikko Felix Formark ja Kristofer Johansson.

Sjöö Sandströmin Suomen valloitus alkoi Vaasasta

Sjöö Sandström on saapunut Suomen markkinoille tosimielellä ja johtokaksikon puheissa toistui useaan otteeseen kunnioittava suhtautuminen maamme kello-osaamiseen ja vankkaan perinteeseen, joten suomalaisten kellonkäyttäjien sydämiin pääseminen koetaan myös kunnia-asiaksi. Etenkin Stepan Sarpaneva nautti ruotsalaisveikkojen puheissa suurta arvostusta, joten rima on asetettu korkealle. 🙂

Sjöö Sandströmin Kristofer Johansson (vasemmalla) ja Felix Formark olivat yhtä hymyä.
Sjöö Sandströmin Kristofer Johansson (vasemmalla) ja Felix Formark olivat yhtä hymyä.
Valkotauluinen Royal Steel Worldtimer oli vihreine yksityiskohtineen maukas kokonaisuus.
Valkotauluinen Royal Steel Worldtimer oli vihreine yksityiskohtineen maukas kokonaisuus.

Sjöö Sandströmin rantautuminen Suomeen juuri Vaasan kautta on varsin luonnollinen reitti, sillä maantieteellisen läheisyyden takia Vaasasta on aina kuljettu sujuvasti Ruotsin puolelle ja tietämys ruotsalaisista brändeistä ja trendeistä on kulkeutunut Vaasaan vaivattomasti. Näin ollen Vaasa toimii kellomerkin sillanpääasemana, josta tähyillään tulevaisuudessa esimerkiksi etelään ja pohjoiseen.

Sinn keräsi paljon katseita

Salkarin toinen uutuusmerkki on saksalainen Sinn, jonka kellot saapuivat Vaasaan parahiksi pari päivää ennen tapahtumaa. Mallisto herätti runsaasti kiinnostuneita katseita ja kelloja rannetettiin ahkerasti. Selvästi oli aistittavissa, että saksalaisen pedantille kellomerkille on suomalaisten keskuudessa kiinnostusta.

Sinn-kellomerkin yksi kestosuosikki on 903 St.
Sinn-kellomerkin yksi kestosuosikki on 903 St.

Myös Sinn’in tehtaalta piti tulla edustus paikalle, mutta samaan ajankohtaan sattunut uuteen tehtaaseen ja pääkonttoriin muutto sananmukaisesti muutti suunnitelmia.

Suosittelemme

Oris ja Eterna

Kultakeskus esitteli päivän ajan Oriksen ja Eternan mallistoja, joista kaksi nousi ylitse muiden. Näistä toisen Suomen ensi-iltansa koki Oriksen Big Crown 1917 -pilottikello, jonka arvostelun voit lukea täältä. Tämä Baselworldissa esitelty, sata vuotta vanhaan Oriksen ensimmäiseen pilottikelloon perustuva homage tähän päivään teknisesti sovitettuna herätti kävijöissä jopa ihastuneita huokauksia.

Kultakeskuksen Riku Pelli esitteli Eternan ja Oriksen malliston helmiä.
Kultakeskuksen Riku Pelli esitteli Eternan ja Oriksen malliston helmiä.

Eternan osalta halutuin kello oli niin ikään Baselworldissa esitelty KonTiki Bronze Manufacture, jonka arvostelu on tulossa Tyyliniekkaan lähiaikoina. Kiinnostuksen kelloa kohtaan ymmärtää, sillä alle kolmen tuhannen euron hintaluokassa manufacture-koneistoinen sukeltajankello tyylikkäällä designilla on varsin harvinaista.

Seikot tekivät kauppansa

Japanilaisen Seikon osastolla oli niin ikään ruuhkaa, sillä esillä oli Suomessa uunituore Cocktail-mallisto, joka näkyi myöhemmin iltatilaisuudessa malliston nimikko-cocktaileina. Cocktailit kävivät myös kaupaksi (päivällä siis), eikä ihme, sillä mallisto on persoonallisesti houkutteleva. Itselleni mieleen tulee vahvasti 70-luvun disco-meininki, jota en ole elänyt, mutta jonka visuaalinen maisema on tullut tutuiksi amerikkalaisten elokuvien myötä.

Perkon Jari Mantila teki kauppaa Seikon pisteessä.
Perkon Jari Mantila teki kauppaa Seikon pisteessä.

Cocktail-mallisto on mielestäni Seikolta jopa hieman epäortodoksinen veto, vaikka valmistajalla on ollut kautta historian varsin hapokkaitakin malleja, on Cocktail mallistona poikkeuksellisen leikittelevä. Yhtäkaikki, mallisto on upea ja se on käynyt maailmanlaajuisesti hyvin kaupaksi. Näin oli asian laita myös Vaasassa ja useampi malliston kello vaihtoi päivän aikana omistajaa. Kuvassa näkyvä ruskeatauluinen jopa niin nopeasti, että en ehtinyt sitä näkemään. Onneksi kuvaajamme Tommi oli nopeampi. 🙂

Kuvasatoa

Lue lisää