Kun toimittaja sai kunnon kengät jalkaansa – esittelyssä Saint Vacantin pukukengät

Kaupallinen yhteistyö: Saint Vacant

Kotimainen Saint Vacant on laadukkaita kenkiä valmistava helsinkiläinen pienyritys, jonka perustaja ja kengäntekijä Janne Lax on hakenut oppia muun muassa Englannin Northamptonshirestä. Saint Vacantin tavoitteena on pysyä sivussa valtavirrasta ja trendeistä, sekä tehdä yksinkertaisia, tyylikkäitä, ajattomia ja laadukkaita kenkiä, jotka oikealla huolenpidolla kestävät jopa koko elämän.

Olin tähän asti uinut kenkävalinnoissani valtavirran mukana ja ostanut lähes aina sitä merkkiä mikä oli päällimmäisenä jäänyt mainoksista mieleen. Ulkonäön vuoksi en koskaan uhrannut mukavuutta, enkä tehnyt sitä tälläkään kertaa. Kun ensimmäinen kosketus jalan ja Saint Vacantin “dress shoen” kanssa syntyi, tiesin heti että olen nyt jonkun hyvän äärellä.

Kun kengät hellivät jalkoja

Kun Saint Vacantin pukukengät sujahtivat ensimmäistä kertaa jalkoihini, muistan ajatelleeni, että miten nämä sopivat näin täydellisesti jalkaani, vaikka kyseessä eivät olleet käyttäjän jalan mukaan räätälöidyistä mittatilauskengistä. Kengät yksinkertaisesti loksahtivat kohdalleen. Toinen ihmettelyn aihe oli kengän kantaosa, joka seurasi jalkaa askel askeleelta, kuin huippuunsa koulutettu vahtikoira isäntäänsä. Kannan muotoilu ja sen kohdalla käytetty mokkanahka pitivät kantapään kengässä ja lipsuvien kenkien jälkeen kävely tuntui hetken täysin erilaiselta.

Saint Vacantin pukukengän lestiosa on myös miellyttävä ja riittävän leveä – onhan ne suunniteltu suomalaisen Janne Laxin toimesta suomalaisille jaloille sopiviksi, kuitenkin linjakkaasti niin, että kengistä ei tule ns. sämpyläfiilistä.

Konjakinruskean väriset Saint Vacant -pukukengät.
Konjakinruskean väriset Saint Vacant -pukukengät.

Tositestiin Saint Vacantit pääsivät tuoreeltaan, sillä kengät olivat jalassa ensimmäisen kerran kymmenisen tuntia putkeen, kun Kultakeskuksen 100-vuotisjuhlallisuudet jatkuivat avaussanoista aina pikkutunneille asti. Jalat eivät väsyneet menossa ja aiemmin tutuksi tulleelle uusien kenkien sisäänajolle ei tässä kohtaa tuntunut olevan tarvetta.

Tyylistä ei tingitä

Saint Vacantin pukukenkien mukavuus on siis kohdallaan, mutta entä ulkonäkö? Konjakin väriset pukukenkäni herättivät ihastusta ja esittelin niitä päivän ja illan mittaan asiasta kiinnostuneille. Tästä hieman hämmentävästä kokemuksesta rohkenen vetää sellaisen johtopäätöksen, että laadukkaat kengät kiinnostavat tänä päivänä suomalaisia miehiä.

Kenkien ulkonäkö on yrityksen ideologian mukaista ja sitä kuvaa sanat: ajaton, tyylikäs ja laadukas. Kenkien nahkapalat on liitetty toisiinsa tuplatikkauksin, joka on tehty mahdollisimman lähelle reunaa, jolla estetään reunojen rispaantuminen. Marginaalit ovat pieniä ja työ on vaatinut tinkimätöntä tarkkuutta tekijältään.

Saint Vacant pukukengat

Laadukkaiden materiaalien, tuotekehityksen ja käsityön määrä näkyy toki kenkien hinnassa, mutta hintaa ei kannata verrata teolliseen tusinakenkään, koska Saint Vacantin kengät on tehty kestämään. Sanonta “Köyhän on ostettava parasta, koska ei ole varaa ostaa jatkuvasti uusia.” sopii tähän hyvin, sillä investoinnin jälkeen kengistä voi niiden ajattomuuden ja kestävyyden ansiosta nauttia todella pitkään. Toki hyvänkin saa pilattua huonolla pidolla ja kenkien hoito on tärkeä osa niiden elinkaarta. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Saint Vacantin kenkävalikoimaan kuuluu klassisten pukukenkien lisäksi myös rennompia nahkakenkiä. Mallistoon tutustumalla voi huomata, että fiksun kenkäkaapin saa rakennettua maltillisella määrällä erilaisia jalkineita. Tähän rakoon on Saint Vacant onnistuneesti iskenyt omalla “Five soles” -filosofiallaan.

Saint Vacantin kenkiä voi ostaa verkkokaupasta, sekä valittujen jälleenmyyjien lisäksi Saint Vacantin käsityöläishenkisestä kivijalkamyymälästä, osoitteesta Rauhankatu 2 C, Helsinki.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

4 KOMMENTIT

 1. Eikö tuo kaupallinen yhteistyö -merkintä pitäisi olla tuossa leipätekstin yhteydessä selkeästi eri värillä niin että lukija tajuaa että kyseessä siis on kaupallinen yhteistyö? Mielestäni tuo kuvan päälle sijoitettu (häipyvä) tumma palkki on täysin julkisen sanan neuvoston ohjeistuksen vastainen.

  • Ote jsn.fi -sivustolta: “Kaupallinen yhteistyö ja mainostaja tai tuotemerkki. Tällä ilmaisulla korvataan sellaiset kaupallista yhteistyötä ja natiivimainontaa tarkoittavat epämääräiset ilmaisut kuten esimerkiksi ”yhteistyökumppanin sisältöä”, ”kumppaniblogi”, ”sponsoroitua sisältöä”, ”yhteistyössä” ja muut vastaavanlaiset luonnehdinnat. Termi kaupallinen yhteistyö kertoo selkeästi, ettei kyse ole journalismista. Mainostajan nimi osoittaa myös, kenen kanssa yhteistyötä harjoitetaan.

   Edellä mainittuja vinjettimäisiä otsikkotermejä on käytettävä niin, että lukija erottaa ne selvästi. Tiedotusväline päättää kulloinkin, mitä termiä se käyttää. Tulkinta Journalistin ohjeita vastaavasta käytännöstä kuuluu Julkisen sanan neuvostolle.
   Tiedotusvälineiden on lisäksi huolehdittava siitä, että yleisö pystyy erottamaan median julkaisemissa ulkopuolisten kirjoittajien blogeissa mainonnan journalistisesta sisällöstä. ”

   Kirjoittamani artikkelin otsikon yhteydessä näkyy selvästi vinjettimäinen termi “Kaupallinen yhteistyö” ja tuotemerkki on mainittu otsikossa.

 2. Onko koskaan käynyt mielessä laittaa kenkävoidetta nahkakenkiin?? =D
  Joko ison luokan user error tai kengän nahka on onnettoman laatuista, jos täysin uusissa kengissä on jo noin näkyvät poimut. Vaikea ottaa todesta “tyyliblogia” jos edes perusasiat eivät ole kunnossa. Toiseksi, nyrkkisäännöksi vihjaisin, että pukukengiksi aina pyritään valitsemaan puvun väriä tummemmat kengät (burgundi, tummanruskea tai musta). Näyttää olevan suomalaisten miesten perusvirhe.

  • Hei Esa, On käynyt mielessä ja sain tästä jo päätoimittajalta noottia. Kengät tuli kiskaistua kuvausta varten suoraan laatikosta jalkaan. Nyt ne ovat jo saaneet voidetta pintaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

MCH Group saa uuden omistajan James Murdochin pääomasijoitusyhtiöstä

HourUniverse-konseptin Baselworldin messujen tilalle esitellyt MCH Group on ylimääräisessä yhtiökokouksessaan hyväksynyt James Murdochin pääomasijoitusyhtiö Lupa Systems'in nousun suurimmaksi omistajaksi. Yhtiökokouksen...

HourUniverse korvaa Baselworldin huhtikuussa 2021

Baselworldin taustaorganisaationa tunnettu MCH Group tiedotti uudesta HourUniverse-konseptista, jonka ytimen muodostaa ympärivuotisesti toimiva yhteisöllinen digitaalinen palvelualusta sekä vuotuinen fyysinen...

Galvin Watch Company – australiansuomalainen kellomerkki

Galvin Watch Company on Susan Galvinin perustama kelloalan startup, joka aloittaa vintage-henkisen Alku-kellomalliston ennakkomyynnin Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa 1. elokuuta. Kelloalan viime vuosien...

Tilaa Anonimo Nautilo Vintage Tyyliniekka Edition -rannekello

Tyyliniekka ja Salkari toteuttavat italialaiset juuret omaavan sveitsiläisvalmistaja Anonimon kanssa tyyliä tihkuvan yhteistyökellon 40 ennakkotilauksen täytyttyä. Anonimo Nautilo Vintage...

Convoyn nahkainen kellotasku

Rannekellojen ystävä liikkuu usein useamman aikaraudan kanssa, jolloin laadukas kellokotelo on tarpeellinen varuste. Convoyn nahkainen kellotasku täyttää tämän tarpeen. Kelloharrastajan...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...