Saapikkaat kuin juuri sinulle tehdyt – mukavuutta ja laatua monipuoliseen käyttöön

Käsi pystyyn rehellisyyden nimissä: myönnän, että omissa ostoksissani on lukematon määrä vaatteita ja kenkiä, jotka ovat jääneet käyttämättömänä kaappiin. Onneksi on myös niitä hankintoja, joiden kohdalla voi todeta onnistuneensa enemmän kuin täydellisesti.

Gaborin valikoimasta löytyy useita Suomen talveen sopivia nilkkuri- ja saapikasmalleja.

Yksi onnistuneimpia ostoksiani ovat olleet vuonna 2014 hankkimani Gaborin mokkapintaiset saapikkaat, jotka ovat edelleenkin jokapäiväisessä käytössä. Hyvä laadun lisäksi monipuoliset käyttömahdollisuudet ovat tehneet saapikkaista luottokumppanini töissä ja myös reissatessa.

Saapikkaat ovat itselleni luottokumppani erityisesti matkustaessa monipuolisten käyttötapojen vuoksi.

Suomen talven monimuotoinen sää on jo saapunut, ja keliolosuhteemme laittavat myös kengät koitokselle. Omiin kokemuksiini perustuen uskon, että löydät hyvän kumppanin Gaborin valikoimista niin liukkaille kuin märille kaduille.  Omilla saapikkaillani olen armottomasti talsinut säässä kuin säässä. Kun laatu on kohdallaan, ei hyvän suojauksen kera tarvitse arastella kenkiä liikaa vaan nauttia käytöstä ja elää arkea reippaasti sekä menevästi. Talvisin olen myös alkanut laittamaan enemmän painoarvoa siihen, että kenkien pohjat edesauttavat, että ei tulisi jäiseen katuun muksahdettua.

Saapikkaissa on naisellinen siro ja elegantti muotoilu. Kevyt korko on pidemmilläkin kävelyillä miellyttävä jalalle sekä selälle.

Tämän kauden tuotteista valikoin teille esiteltäväksi Gaborilta yhdet saapikkaat ja nilkkurit, esimerkiksi laajasta valikoimasta. Suomessa Gaborin kenkiä löytyy yli sadasta kaupasta Paraisilta Nuorgamiin asti, joista laajimmat valikoimat löytyvät Sokokselta, Haloselta ja Aleksi 13:sta. Yleensä korkokenkiä lukuun ottamatta kengänkokoni on 36. Saapikkaista osuvimmaksi kooksi valikoitui 3 eli 35,5 ja nilkkureista 2.5, sillä nilkkureiden leveämmän lestin vuoksi pienempi koko tuntui jalkaan paremmalta.

Saapikkaista löytyy pohkeen takaosasta kimalteleva levike vetoketjun takaa.

Mallivalikoiman lisäksi, huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että Gaborilta löytyy niin pieniä kuin suuria kokoja. Tämän lisäksi myös lesteistä löytyy varmasti sopiva joka jalkaa, sillä käytössä on lestivariaatiot kapeasta extra-laajaan. Erityisesti saapikkaiden kohdalla itselläni on ollut haaste löytää sopivaa paria, koska useimmat saappaat jäävät pohkeesta liian pieniksi. Onneksi Gaborilla pohjekokoja valikoimissa on XS-XXL –koot, joista M-vartinen on yleisin kaupoista löytyvä.

Gaborin saapikkaissa on saatavilla useita pohjekokoja. M-koko on yleisin kaupoista löytyvä ja se mahtuu myös hieman paksummalle pohkeelle.
Nilkkureihin asennetta tuo, omasta mielestäni, hieman rock-henkiset nilkkakoristeet.

Nilkkurit ovat yksi hyvä kenkämalli talveen varautuessa. Vaikkakin näissä nilkkureissa korkoa on 45mm, pitää kumimainen pohja hyvin liukkaillakin. Testaamieni nilkkureiden G-lesti on hieman tavallista F-lestiä leveämpi, mutta tuntuu jalkaani sopivan napakalta. Tekstiilivuori sekä pehmustettu pohjallinen lisää käyttömukavuutta. Kenkien päällinen on nahkaa ja nahkan lisäksi ulkonäössä huomio kiinnittyy nilkan hieman rock-henkisiin koristeisiin.

Suosittelemme

Nilkkurit sopivat hyvin myös osaksi muodollisempaa työasua. Laadukkaat nahkakengät ovat aina tyylikkäät.
Oma suosikkini on yhdistää nilkkurit talviaikaan mustien paksujen sukkahousujen ja hameen kanssa.

Saapikkaat puolestaan pääsivät todelliseen tulikokeeseen viikon kiireiselle reissulle Amsterdamiin.  Saapikkaat täyttivät monipuoliset tehtävänsä odotuksieni mukaisesti. Pidemmillä kävelymatkoilla kaupungissa kengät olivat yhtä mukavat jalassa kuin lenkkarit. Kumipohja tarjosi sopivasti pitoa erilaisilla pinnoilla ja pieni 30 millin korko toimi omakohtaisesti hyvin selän rasituksen vähentämiseksi. Päivisin smart casual -asun kanssa saapikkaat puettiin muun muassa mekon ja hameen kanssa. Iltaisin saappaat johdattivat illan bileissä tanssilattialle valomerkkiin asti ja muodostivat nuorekkaan kokonaisuuden muun muassa mustien kapeiden housujen kera. Odotukset monikäyttöisistä, mukavista ja tyylikkäistä kengistä täyttyivät täysin.

Mekko ja saapikkaat ovat helppo, mutta tyylikäs yhdistelmä – niin töihin kuin vaikkapa illanviettoon kaupungille.

Testaamani saapikkaat ovat normaalilla F-lestillä, M-varrella. Tekstiilivuori on miellyttävä ja erityisesti kenkien sisällä olevat nahkaiset ”kantapäävahvikkeet”  ovat yksi hyvä esimerkki laadukkaan kengän ”piilossa olevista” yksityiskohdista, jotka hellivät käyttäjää. Kenkien materiaali nahka on oma suosikkini ja toimii monenlaisten asujen kanssa tyylikkäästi ja nuorekkaasti.

Sanat, jotka itse toivoisin sinulle jäävän mieleen Gaborin kengistä omien kokemuksieni perusteella  ovat ”käytössä mukavaa, erinomaista laatua, tyylistä tinkimättä”.  Tiedän, että en suinkaan ole ainoa Gabor-fani! Kertoessani ystävilleni ja tuttavilleni, että olen kirjoittamassa artikkelia Gaborin kengistä, kuulin monia tarinoita heidän, jopa kymmenen vuoden takaisista Gabor-hankinnoista, jotka edelleen ovat käytössä luottokumppaneina – ja valikoituvat jalkaa erityisesti silloin kun pitää olla varma, että kengät ovat mukavat jalassa koko illan.

Saapikkaat ovat varsinkin syksyllä ja talvella lempivarusteeni töihin ja arkeen.

Saksalainen Gabor on valmistanut laadukkaita nahkatuotteita jo vuodesta 1949. Yrityksen tarinasta voit lukea lisää tästä linkistä. Yritys on koko historiansa ajan ollut teollisesti valmistettujen nahkakenkien edelläkävijä Euroopassa. Nilkkureiden ja saapikkaiden lisäksi Gabor on tunnettu myös laadukkaista korkokengistään.

Gabor takaa laadukkaan nahkan Italiasta. Kengät valmistetaan suurimmaksi osaksi Euroopassa, Portugalissa ja Itävallassa, mutta muutamat tennaritossumallit valmistetaan useimmiten Aasiassa. Gabor on alkanut vähentämään pakkausmateriaaleja, ja kaikki pakkausmateriaalit ovat 80% uusiokäytettävissä.  

Nilkkureita voit tiedustella tuotenumerolla 76.591-27 ja saapikkaita 71.591-27. Saapikkaita ja nilkkureita on toimitettu esimerkiksi Aleksi 13:n myymälöiden valikoimiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat