Ruskean sävyjä

Värien yhdisteleminen on yksi haastavimmista pukeutumisen osa-alueista. Vaatetuksessa juuri oikeiden värisävyjen sovittaminen yhteen on haastavaa samaan tapaan kuin vaikkapa kodin sisustuksessa tai nettisivustoa suunnitellessa. Sopiva tasapaino raikkaita tai neutraaleja sävyjä yhdistettynä voimakkaampiin väreihin tuovat mukavasti kontrastia, josta suosittu pelisivusto Kolikkopelit on hyvä esimerkki.

Omasta kokemuksesta tiedän vaatteiden yhteensovittamisen vaikeaksi. Tämä johtui kohdallani siitä, että ostin ennen lähinä yksittäisiä hyvännäköisiä vaatekappaleita ja oletin niiden soveltuvan hyvin jo olemassaoleviin vaatteisiini. Ikävä kyllä asia ei ole käytännössä näin yksinkertainen.

Yhteensopivia värejä valittaessa on kaksi vaihtoehtoa; kontrastien hakeminen vastavärien kautta tai saman värin eri sävyjen hakeminen. Esimerkiksi perusvaatteisiin kuuluvan sinisen irtotakin kanssa violetti solmio toimii hyvin harmonista ja rauhallista kokonaisuutta hakiessa. Vastaavasti kontrastia löytyy punaisesta, keltaisesta tai oranssista. Keltaiset housut sinisen takin kanssa toimii kuin junan vessa!

Liika on tässäkin liikaa – muista, että väriä ei saa tulla liikaa. Jos esim. haet kontrastia solmiolla, on taskuliinan oltava harmoninen. Valkoinen pellavaliina on hyvä ensiostos, sillä se sopii käytännössä kaikkiin kokonaisuuksiin.

Tyyliniekan vinkit värien yhdistelemiseen

[dropcap]1 [/dropcap]Valitse housuja tummempi takki, elleivät housut ole erittäin tummat. Tummansininen takki on pomminvarma valinta.

[dropcap]2 [/dropcap]Unohda mustat housut ja mustat irtotakit. Lähes poikkeuksetta näyttää siltä, kuin olisit ottanut puolet puvusta yllesi. Etenkin suomalaisessa bisnespukeutumisessa suosittu yhdistelmä farkut, musta pikkutakki (+huonosti hoidetut mustat pomarfinit) on ehdottomasti kiellettyjen listalla!

Suosittelemme

[dropcap]3 [/dropcap]Takin ja housujen on erotuttava toisistaan, eli ne eivät saa olla lähes samansävyisiä. Muutoin näyttää kuin yllä olisi huonosti yhteensopiva puku.

[dropcap]4 [/dropcap]Myös materiaalien on tultava toimeen keskenään. Paksun vakosametti- tai tweedtakin kanssa käytetään sammareita, paksuja chinoja, flanelli- tai molskihousuja tai jopa siistejä tummansinisiä farkkuja. Vastaavasti ohut takki vaatii ohuesta kankaasta tehdyt suorat housut.

Esimerkki ruskean sävyistä

Päivän MTOP (mitä tänään on päälläni) -kuvassa esimerkitän rauhallisempaa kokonaisuutta yhdenmukaisen värimaailman kautta. Asukokonaisuus muodostuu ruskean eri sävyistä ja kokonaisuutta piristävistä oransseista ja punaisista detaljeista. Asua voisi niin halutessaan viedä iloisempaan suuntaan kevääseen kuuluvilla kirkkaammilla sävyillä, mutta hain tässä rauhallisempaa kokonaisuutta ilman huomiota herättäviä yksityiskohtia.

mtop-ruskea

  • Ruskeanharmaa Harris Tweed -takki (Sinisen takin serkku)
  • Ruskeat vakosamettihousut (Dressman)
  • Tummanruskeat Chelsea bootsit (Herring Shoes)
  • Oranssit nahkahanskat (Kämmen)
  • Sinapinruskea neule (Dressman)
  • Valkoinen taskuliina (Herrainpukimo)
  • Ruskeankirjava kaulaliina
  • Ruskeat villasukat piilossa (Äiti)

 

Lue lisää