Rolex Submariner – klassikko uudistui hillitysti

Kellomaailman suurimpana klassikkona pidetty Rolex Submariner uudistui hillitysti.

Rolex on aiemmin julkaissut uudet kellonsa keväisin Baselworldin kellomessuilla, mutta tänä vuonna saimme odottaa syyskuun ensimmäiseen päivään asti. Odotus kannatti, sillä Rolex uudisti muun muassa monumentaalisen sukeltajankellonsa Submarinerin.

Rolex Submariner 2020
Rolex Submariner 2020Rolex on uskollinen omalle tyylilleen. Siinä missä useat muut arvokellomerkit tuovat markkinoille uudelleenvedoksia vanhoista klassikoista, signature- tuotoksia tai vintage-henkisiä uusia malleja, Rolex tukeutuu omiin malleihinsa (joista käytännössä kaikki ovat ikonisia) ja päivittää niitä aina hillitysti kerrallaan. Mallisto pysyy ehyenä, fanit pysyvät tyytyväisinä ja sekä uusien mallien että tuotannosta poistuvien mallien hinnat nousevat. 

Rolex Submariner
Kellon korvakkeita on kavennettu ja ranneketta levennetty
Vetonupin suojat on uudelleenmuotoiltu.
Vetonupin suojat on uudelleenmuotoiltu.

Rolex Submariner

Submariner on Rolexin ehkä tunnetuin malli. Alun perin vuonna 1953 julkaistu sukeltajankello on vuosikymmenten aikana kokenut pienoisia muutoksia, kuitenkin säilyttäen klassisen muotoilunsa ja tunnistettavuutensa. Alkupään mallit ovat erittäin haluttuja keräilijöiden keskuudessa, ja löytyihän sellainen myös Sean Conneryn ranteesta ensimmäisissä James Bond -elokuvissa. Submarineria on ollut tarjolla sekä teräksisenä että jalometallisena; jo pitkään on ollut trendinä teräksisten versioiden hurja kysyntä ja vuosien jonot virallisille jälleenmyyjille.

Rolex Submariner 2020
Rolex Submariner omaa hyvä lumen.
Pimeänäkyvyys on uudessakin Submarinerissa huippuluokkaa.

Uudistus on varsin onnistunut ja saanut paljon kiitosta. Muotoilua on muokattu siten, että kellon korvakkeita (lugeja) on ohennettu ja näin on rannekkeen leveyttä saatu kasvatettua yhdellä millimetrillä. Kellon halkaisija on niin ikään millimetrin isompi. Tämä voi tuntua pieneltä muutokselta, mutta ranteessa sen huomaa vasta huomaa. Arvokellon tunnistaa onnistuneesta muotoilusta ja se toteutuu myös uudistetussa Submarinerissa. Uusia väriyhdistelmiä löytyy myös, mielenkiintoisimpana paluun tehnyt niin sanottu “Kermit” eli kiiltomustatauluinen Submariner vihreällä kellonkehällä. Lisäksi vetonupin korvakkeita on hieman uudelleenmuotoiltu.

Rolex Submariner käyttää uutta 3235-koneistoa.

Kellon sisällä tikkaa Rolexin 3235-koneisto (päivyritön versio 3230), joka on luonnollisesti Rolexin omaa tuotantoa, eli niin sanottu manufacture-koneisto. Kyseinen koneisto löytyy nyt ensimmäistä kertaa Submarinerin sisältä. Merkittävimmät parannukset edellisiin koneistoihin ovat käyntivaran pidentyminen 48 tunnista 70 tuntiin, sekä Rolexin Chronergy escapement wheel (käyntiratas) joka entisestään parantaa kellon käyntitarkkuutta ja pidentää koneiston huoltoväliä.

Rolex Submariner “Kermit” 2020

Rolex merkkinä jakaa vahvasti mielipiteitä, eikä yhtään vähiten sen takia miten he tuovat uutuuksia markkinoille. Joidenkin mielestä Rolex pelaa liikaa varman päälle, eikä koskaan tuo kelloihinsa vaikkapa nykyään niin yleisiä läpinäkyviä takakansia tai kankaisia NATO-rannekkeita. Itse tykkään tästä linjasta, sillä niin moni muu kellonvalmistaja työntää markkinoille aivan liikaa toinen toistaan erikoisempia uutuuksia. Rolex sen sijaan omalla tyylillään pitää merkkinsä kiinnostavana – ja jonot virallisille jälleenmyyjille ovat taatut.

Rolex Submarinerin hinta on alkaen 7.850 €. Suomalaiset jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Lauri Erma
Lauri Erma on tamperelainen kaveri, jota kiinnostaa kellot, kirjat, hyvä ruoka ja maailman meno. Hänet löytää erilaisista luottamustehtävistä ja Suomen parhaimman kaupungin eli Tampereen hallinnosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.