Rolex julkaisi Geneven Watches & Wonders -messuilla vuoden 2022 uudet kuninkaalliset

Watches & Wonders 2022

Genevessä järjestettävät Watches and Wonders -messut tuovat eloa kellomaailmaan, kun lukuisat valmistajat julkaisevat uudet mallistonsa. Myös kellonvalmistajien kuningas Rolex julkaisi joukon erittäin kiinnostavia uusia malleja. Luvassa on niin vanhan päivitystä kuin uskaliasta uutta.

Geneven messuilla tunnelma sähköistyy aina kun Rolex esittelee uusia malleja. Luvassa on yleensä päivityksiä vanhoihin klassikoihin, mutta huhut lupaavat aina jotakin kiinnostavaa.  Niin myös tänä vuonna, kun nimi Air-King oli ilmoilla jo ennen julkaisua.

Vaikka odotukset ovat korkealla, joku aina pettyy, mutta usein odotukset myös palkitaan ja julkistuksissa on malleja jotka todella kohahduttavat. Niin myös tänä iltana Genevessä keskustelu tulee pyörimään ennakkoluulottoman Datejust 31:n, Air-Kingin, Day-Date 40:n , uusien Yacht Mastereiden sekä uuden GMT-Master II:n ympärillä kiivaana. Jokainen malli löytää sekä pettyneet että positiivisesti yllättyneet kannattajansa.

Syventäviä juttuja on luvassa, jos toimittajamme kentältä saavat kuvia kelloista niiden luonnollisessa ympäristössä. Tässä kuitenkin nopea vilkaisu Rolexin uusiin vuoden 2022 malleihin tuoreeltaan Watches and Wonders 2022 pressitapahtumasta.

Oyster Perpetual Air-King

Ilmojen kuningas on palannut

Huhut osoittautuivat todeksi, kun Rolex julkisti uuden Air-King -mallinsa. Kellon runko on kokonaan uudelleen suunniteltu, mutta on edelleen selvästi tunnistettaviksi Air-Kingiksi. Uutta on kruunun kruunun suojat, jotka antavat kellolle yllättävän tuoretta näköä.

Taulussa uudistunutta on pääilmansuuntien indeksit, jotka aiemmin olivat täysin valkokultaisia, mutta uudessa Air-Kingissä niissä on Rolexin kehittelemä Chromalight-luminointi, minkä vuoksi Air-Kingiä voi paremmin lukea pimeässä.

Suosittelemme

Pääilmansuuntien indeksit ovat myös hivenen voimakkaammin esillä, mikä luo tauluun lisää syvyyttä. Taulun ilme on myös uudistunut numeraalien osalta. Kello yhdessä oleva, aiemmin pelkällä numerolla 5 ilmaistu minuuttiosoitus on nyt 05, mikä tekee taulusta selvästi tasapainoisemman.

Uuden sukupolven Air-Kingissä on koneistona Rolexin kaliiperi 3230, mikä on vuonna 2020 julkaistu Rolexin kehittelemä täysin uusi koneisto. Kaliiperi 3230:ssa on lukuisia patentoituja uudistuksia käyntivaran, tarkkuuden, iskunkestävyyden ja magneettisuojauksen osalta. Koneisto on luonnollisesti Rolexin Superlative Chronometer -sertifioitu. Ilmojen kuningas on laskeutunut erittäin tyylikkäästi.

Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT Master-II on nyt vihreä ja vasenkätinen

Uusi GMT-Master II herättänee paljon keskustelua. Ulkoisesti suurimmat muutokset ovat ehdottomasti kruunun ja kykloopin siirtyminen kello 9:n kohdalle. Osalle muutos voi olla tervetullut, toisille se voi näyttää vieraalta. Aika ja keskustelupalstat kertovat, kuinka muutos otetaan vastaan.

Toinen silmiinpistävä muutos on keraamisen monoblokki-insertin vihreä väri, joka on ensimmäinen kerta kun kyseinen väri esiintyy GMT-Master II:ssa. Koska kyseessä on kaksoisaikakello, ylimääräinen vihreä osoitin voidaan asettaa näyttämään toista aikavyöhykettä. GMT-osoitin kiertää taulun 24 tunnissa ja kahteen suuntaan kiertyvän kellokehän väritys on myös funktionaalinen. Musta puolisko on merkkinä yöajalle ja vihreä valoisan ajalle.

Kellossa on koneistona Rolexin vuoden 2018 kaliiperi 3285, joka tarjoaa päivitettyjen iskunkestävyyden ja magneettisuojauksen lisäksi 70 tunnin käyntivaran. Luonnollisesti koneisto on Superlative Chronometer-sertifioitu.

Kiinnostava päivitys sekä muotoiluun että tekniikkaan.

Oyster Perpetual Day-Date 40

Oyster Perpetual Day-Date 40 on ylellinen ja ennakkoluuloton.

Rolex Day-Date on aina ollut Rolexin ylellisyyden kulmakiviä. Vuonna 1956 Day-Date oli ensimmäinen rannekello, jossa oli päivämäärän lisäksi myös viikonpäivä kokonaisena, mikä oli tuohon aikaan teknisesti haastava suoritus. Siitä lähtien Day-Date on ollut selvästi tunnistettava ikoni, jota ovat käyttäneet erityisesti poliitikot, johtajat ja maailmanluokan visionäärit.

Day-Date on helposti tunnistettava kello kahdessatoista olevan viikonpäiväikkunan ja tunnusmerkillisen ‘President’-rannekkeen ansiosta. Kello on aina ollut silmäätekevien suosiossa ja yhdessä edellisten kanssa kello on saanut lisänimen ‘President watch’.

Uusi Day-Date 40 -malli on entistäkin eksklusiivisempi. Se on aina valmistettu jalometalleista ja uusi versio on niistä jalointa, 950 pitoisuuden platinaa. Rolexin ‘fluted bezel’ ei ole aiemmin ollut saatavilla platinaisena, sillä sen työstäminen on platinan persoonallisten työstöominaisuuksien takia hyvin haastavaa. Rolex on kehitellyt uusia patentoituja platinantyöstömenetelmiä tätä kelloa varten.

Oikeastaan uuden Oyster Perpetual Day-Date 40:n ydin on platinassa ja sen ainutlaatuisessa värissä. Kellotaulun jäänsininen väri on valittu kelloon, sillä se aksentoi platinaa uskomattoman näyttävästi.

Koneistona uudessa Day-Datessa on Rolexin 3255 kaliiperi 70 tunnin käyntivaralla ja kello on luonnollisesti Superlative Chronometer-sertifioitu.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Oyster Perpetual Yacht-Master 42 tuo kullanvärin takaisin kultakelloon.

Yacht-Master 42 on toinen uusista esitellyistä Yacht-Mastereista. Yacht-Master on ollut Rolexin merellisen perinnön vaalijana ensijulkaisustaan lähtien vuonna 1992. Se on suunniteltu purjehduskelloksi ja on helppo tunnistaa sellaiseksi kahteen suuntaan kiertyvästä bezelistään.

Aiemmin Yacht-Masteria on ollut saatavilla ainoastaan valkokultaisena, mutta nyt Rolex tekee uskaliaan harppauksen klassisen keltakullan maailmaan. Vaikka moni saattaa yhdistää keltakullan menneisiin aikoihin, kaikki muu kellossa on modernisoitu viimeistä piirtoa myöten.

Kultainen bezel on viimeistelty Rolexin patentoimalla Cerachrom-insertillä, joka on tyylikkään nykyaikaista ja sen korroosionkestävyys on huippuluokkaa. Koneistona kellossa on aiemmista Yacht-Mastereista tuttu Rolexin kaliiperi 3235, joka antaa kellolle 70 tunnin Superlative Chronometer -sertifioitua käyntivaraa.

Kulta pukee purjehtijaa.

Oyster Perpetual Yacht-Master 40

Uuden Oyster Perpetual Yacht-Master 40:n jalokivissä hehkuu aamuyön valo merellä ja revontulten hehku.

Mikäli yllä esitelty Yacht-Master 42 tuntui lukijasta liian ylelliseltä, ei tämäkään kello ole välttämättä sinua varten. Tämän kellon kantajaa ei ajattelisi näkemässä reivaamassa purjeita myrskypuuskan tullessa, vaan pikemminkin jahdin aurinkokannella antamassa käskyjä kapteenilleen. Kuitenkin tämä kello on samaa perimää kuin ylempänä esitelty 42 millimetrin malli.

Koneisto on kellossa sama 3235, toiminnot ovat identtiset ja oikeastaan 40 millimetrin kokoa, valmistusmateriaalia ja bezeliä lukuunottamatta kyseessä on sama kello. Kello on valmistettu 18 karaatin valkokullasta ja bezel on koristeltu eri sävyissä säihkyvillä safiireilla ja timanteilla. Muut speksit kellossa ovat samat kuin ylempänä.

https://www.youtube.com/watch?v=RgraBI0hi_I

Tämä kello ei välttämättä ole jokaiselle. Jos tämä kuitenkin on kello juuri sinulle, toivotamme onnellisia purjehdussäitä uuden Yacht-Master 40:n kanssa kohti kaunista auringonlaskua.

Oyster Perpetual Datejust 31

Oyster Perpetual Datejust 31 on ennakkoluuloton kannanotto arvokkaan kauneuden puolesta.

Datejust 31 vastasi eräästä voimakkaimmista tyylillisistä irtiotoista vuoden 2022 mallistossa. Rolex esitteli kolme versiota uudesta 31 millimetrin Datejustista, joista ainoastaan tämä valkoinen Rolesor-versio on päässyt pressikuviin.

Kevään ainut selkeästi naisille suunnattu malli on häikäisevän kaunis ja ylellinen. Aaltoileva ‘fluted bezel’ ja Oystersteelin ja valkokullan yhdistelmä on perinteistä Datejustia kauneimmillaan, mutta koristemotiivina taulussa olevat kukat edustavat uutta muotoilullista uskallusta.

Rolesor-mallissa meren sinisissä sävyissä loistavat 24 kukkaa ovat kolmella eri pintakäsittelyllä viimeisteltyjä ja kukintona terälehtien keskellä loistavat erikokoiset timantit kuin kastepisarat.

Kaksi muuta mallia ovat täysin keltakullasta valmistettu versio, jossa kukka-aihe on toteutettu oliivinvihreällä. Kolmas on vaaleanpunaista Everose kultaa ja Oystersteeliä yhdistävä malli, missä kukat hehkuvat hopeisina. Kahdessa jälkimmäisessä mallissa aaltoileva bezel on korvattu 46 briljanttihiotulla timantilla.

Koneistona tässä eksklusiivisessa naistenkellossa on Rolexin kaliiperi 2236, joka 31 millimetrin Datejustissa on ollut vuodesta 2018 lähtien. Se tarjoaa pienestä koostaan huolimatta Superlative Chronometer-sertifioitua käyntivaraa noin 56 tunnin verran.

Tulevaisuus jää maksavan yleisön varaan

Niinkuin yleensä, näissä kelloissa lienee pandemiaakin pidempi jonotusaika, mutta samaisesta pandemiasta johtuen uusille kelloille lienee kysyntää. Ostajat lopulta määrittävät mallien suosion. Vain aika näyttää nouseeko joku näistä menneisyyden ikonien kaltaisiksi klassikoiksi vai unohtuvatko nämä uutuudet taas ensi vuonna.

Osa ratkaisuista varmasti herättävää ajatuksia lukijoissa. Mitkä mielestänne ovat Rolexin tämän vuoden uutuuksien suurimmat onnistumiset tai virhearviot?

Lue lisää