Rohje – pohjoisen inspiroima, rohkeiden seikkailijoiden rannekello

Suomalaista suunnittelua edustavan Rohjeen mallistosta löytyy toistaiseksi vain yksi kello,  Rohje Adventurister, josta on saatavilla kaksi värivaihtoehtoa, White ja Dark. Molemmat sopivat mainiosti niin naisten kuin miestenkin ranteisiin, ja kellojen mukana tulee sekä metalli- että nahkaranneke, jota voi vaihdella mielen ja tilanteen mukaan.

Rohjeen tarina on lähtöisin neljästä seikkailumielisestä ystävyksestä ja heidän halustaan tutkia uusia polkuja ja suuntia. Ystävykset halusivat kehittää jotain, joka yhdistäisi heidät, kulkisi aina mukana ja muistuttaisi kotimaasta heidän matkatessaan vierailla mailla, ja siitä syntyi Rohje. Rohje tulee sanasta rohjeta, eli uskaltaa tehdä asioita ja tarttua tilaisuuteen.

Rohje Adventurister

Adventurister tukeutuu valmistajan mukaan vahvasti Suomeen ja suomalaisuuteen. Sen muotoilussa on havaittavissa skandinaavinen minimalistisuus ja nöyryys. Kellon materiaalit ovat laadukkaan oloiset ja poronnahkainen ranneke antaa kellolle pohjoisen tuulahduksen.

Rohjeen runko on allergisoimatonta kirurgin terästä, mikä on hyvin kestävä materiaali – se ei valmistajan mukaan naarmuunnu, kulu eikä tummu. Kellon lasi on kaksipuoleisella heijastuksenestopinnoitteella käsiteltyä erittäin kovapintaista safiirilasia, joka kestää hyvin kulutusta. Koneisto valmistetaan Japanissa, kellon kokoaminen tapahtuu Kiinassa ja poronnahkarannekkeet valmistetaan käsityönä Suomessa.

Rohje Adventurister Dark
Rohje Adventurister Dark
Rohje Adventurister White
Rohje Adventurister White

Ominaisuudet

Pelkistetyn tyylikkään Adventuristerin kellotaulusta löytyy kellonajan ja päivämääränäytön lisäksi kaksi apunäyttöä. Ylempi on aurinko- ja kuu-symbolein varustettu 24-tunnin näyttö, joka kertoo myös yöttömänä keskikesän hetkenä kulkijalle, onko nyt yö vai päivä. Idea on lähtöisin napapiiriretkeilijöistä, jotka saivat vaeltaessaan nauttia auringonpaisteesta koko vuorokauden ajan. Apunäytöistä alempi kaksoisaikanäyttö, johon voi asettaa vaikka kotimaan ajan. Apunäyttöjen säätäminen tehdään mukana tulevalla työkalulla, jolla voi myös vaihtaa rannekkeen. Kellonajan ja päivämäärän asettaminen sujuu perinteisesti nuppia pyörittelemällä.

Rohje Adventurister Dark
Rohje Adventurister Dark

Suosittelemme

Rohje-kellon myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi mesh-tyyppisen metallirannekkeen ja poronnahkarannekkeen, sekä rannekkeen vaihtotyökalun. Kellon hinta on Rohjeen verkkokaupassa 209 euroa. Poronnahkainen ranneke on myös mahdollista hankkia erikseen ja sen hinta on 78 euroa.

Kenelle?

Rohje Adventurister on monen tilanteen kello. Se viihtyy paljon matkustavan tai retkeilevän ranteessa tarjoten kaksoisajan ja 24-tunnin näytön. Hillityn ja pelkistetyn tyylin ansiosta kello sopii myös hieman formaalimpaankin tilaisuuteen. Hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan, varsinkin kun mukana tulee kaksi ranneketta – sitä vaihtamalla kellon luonne muuttuu hetkessä.

Rohje Adventurister pähkinänkuoressa:

  • Koneisto:  japanilainen Miyota-kvartsikoneisto
  • Runko: harjattua ruostumatonta kirurginterästä (316L)
  • Lasi: safiiri, heijastesuojattu
  • Rungon halkaisija: 40 mm
  • Vesitiiviys: roiskevesisuojattu (5 ATM)
  • Ranneke: poronnahka- ja mesh-teräsranneke
  • Hinta noin 209 euroa
  • Takuu: kaksi vuotta

Lue lisää