Hieman yli nelikymppinen Raymond Weil ei ole sveitsiläisten kellonvalmistajien vanhimmasta päästä, mutta yritys tunnetaan tänä päivänä ympäri maailman ja sen kellot ovat olleet vuodesta toiseen suosittuja tyylinsä ja erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta.
Perustajansa nimeä kantava vuonna 1976 perustettu Raymond Weil tavoitti tyylillään hyvin nopeasti niin tavalliset kellonkantajat kuin vihkiytyneet harrastajatkin. Keskellä kelloteollisuuden kriisiä perustetun yrityksen johtaja matkusti ennakkoluulottomasti ympäri maailmaa tehden brändiä tunnetuksi ja solmien kauppasuhteita. Yrityksestä tuli 80-luvun alkupuolella perheyritys, kun Weilin vävy Olivier Bernheim tuli mukaan yhtiöön. Bernheim jatkoi Weilin viitoittamalla tiellä ja kehitti yrityksen markkinointia, rakennetta ja löysi samalla uusia markkina-alueita. Bernheim astui yhtiön toimitusjohtajan saappaisiin 90-luvulla. Myöhemmin tiimiin liittyi myös Berheimin jälkikasvua, jonka myötä yrityksen asema riippumattomana perheyhtiönä vahvistui entisestään.
Raymond Weilillä on ollut aina myös läheinen suhde musiikkiin, joka on osaltaan myös toiminut kellojen suunnittelun innoittajana. 80-luvun alkupuolella julkistettu Amadeus-mallisto sai nimensä kuuluisan itävaltalaisen säveltäjän, Mozartin, mukaan. Mallisto aloitti toistaiseksi päättymättömän ketjun, joka on sisältänyt siteitä oopperasta rock-musiikkiin. Uusimmat musiikkia ylistäviä kelloja ovat Freelancer -kokoelmasta löytyvät AC/DC ja Bowie, ja Tango-kokoelman Marshall, joihin pääsimme tutustumaan keväällä pidetyillä Baselworldin kellomessuilla.
Myös tekniset innovaatiot ovat lähellä kellonvalmistajan sydäntä ja vuosituhannen taitteessa perustettu tuotekehitysosasto onkin tehtaillut niitä säännöllisesti. Esimerkkinä muun muassa kahden aikavyöhykkeen koneisto ja naisten malliston pikalukituksella vaihdettavat rannekkeet. Raymond Weil käyttää tänä päivänä kelloissaan sekä in-house- että lainakoneistoja.
Raymond Weilin laajaan miestenkellojen mallistoon kuuluu Tango, Freelancer, Maestro, Nabucco, Toccata -kokoelmat, joista löytyy yhteensä yli 100 erilaista miestenkelloa. Sporttinen Tango-kokoelma on tehty sukelluskellohengessä, mutta siitä löytyy myös muutamia juhlatilaisuuksiinkin sopivia näyttävän tyylikkäitä kvartsikoneistoisia kelloja. Freelancer-kokoelmasta löytyy muun muassa automaattikoneistolla varustettuja kronografeja, jousikoneiston paljastavia Open Aperture-malleja, koneiston laajemmin paljastavia skeletoneja ja teräsrunkolla, -rannekkeella, sekä elegantin pelkistetyllä kellotaululla varustettuja Freelancer-uutuusmalleja (esim. 2731-ST-20001). Maestro-kokoelmastra löytyy upeita automaattisia skeleton- ja kuukierron näyttäviä malleja. Nabucco-kokoelma pitää sisällään mielenkiintoisen Cello Tourbillonin ja näyttäviä automaattikronografeja. Elegantti Toccata-kokoelma on Raymond Weilin pukukellomallisto, josta löytyy pelkistetyn tyylikkäitä, kevyitä ja ajattomia, kvartsikoneistolla varustettuja kelloja.
Suosittelemme
Raymond Weil tarjoaa myös kattavan naistenmalliston, johon kuuluu Freelancer, Shine, Noemia, Tango, Toccata -kokoelmat. Naistenkellojen koot vaihtelevat 24-34 mm välillä ja koko mallisto on kvartsikoneistoisia.
Naisten Freelancer-kokoelma koostuu 26-29mm kokoisista teräskuorin- ja rannekkein varustetuista, ajattomista ja selkeistä malleista. Shine-kokoelmasta löytyy 32 mm kokoisia, vintage-henkisiä malleja, joissa erikoisuutena Raymond Weilin kehittämä rannekkeen nopean vaihtamisen mahdollistava pikalukitus. Kaunis- ja selkeälinjainen Noemia-mallisto tarjoaa kokoja 24 – 32 mm väliltä ja hillityn tyylikkäistä lähes prameileviin -malleihin. Tango on miestenmalliston mukaisesti sukelluskellohenkinen ja siitä löytyy sporttiselle naiselle sopivia kaksi- ja yksivärisiä kelloja. Toccata-mallistosta löytyy naistenmalliston suurimmat, eli 34 milliset kellot. Myös Toccata tarjoaa hillityn tyylikäitä tai vaihtoehtoisesti näyttäviä kultapintaisia ja timantein koristeltua malleja.