Experience the Art of Watchmaking II – elämyksenä itse koottu Raymond Weilin rannekello

Uutisoimme aiemmin Raymond Weilin Experience the Art of Watchmaking -kurssista, jossa osallistujat pääsivät toteuttamaan oman versionsa Raymond Weilin ennalta määritellyistä kellomalleista. Käytännön tasolla osallistujat saivat vaikuttaa kellotaulun väriin, osoittimiin, mahdollisesti kuoren väriin, vetonuppiin, sekä rannekkeeseen, jotka kokoonpantiin valmiin koneiston kanssa Raymond Weilin virallisen huoltopartneri Watch Service Finlandin kelloseppien johdolla.

Kurssin ainutlaatuisuus liittyy nimenomaisesti Watch Service Finlandin rooliin, sillä kurssin päätteeksi jokainen kello testattiin asianmukaisesti ja kellot saivat näin täyden tehtaan takuun.

Suosittu kurssi saa jatkoa

Kelloharrastajat-ryhmälle suunnattu Experience the Art of Watchmaking -kurssi sai suuren suosion, jonka johdosta se järjestetään Suomessa ainakin kaksi kertaa, joista järjestyksessään toinen kurssi pidetään 12. tammikuuta 2019 Hyvinkäällä.

Experience the Art of Watchmaking -kurssin vetäjinä toimivat Watch Service Finlandin Jouni Pöllänen (vasemmalla) ja Antti Kuitto.
Experience the Art of Watchmaking -kurssin vetäjinä toimivat Watch Service Finlandin Jouni Pöllänen (vasemmalla) ja Antti Kuitto.

Kymmenen hengen työpajana järjestettävä kurssi myytiin ensimmäisellä kerralla loppuun nopeasti, aivan kuten tuleva toinenkin, johon päätin itsekin osallistua. Samalla saan omakohtaisen kokemuksen siitä jännityksestä ja onnistumisen tunteesta, mitä ensimmäisen kurssin osallistujien ilmeistä ja puheista oli helppo huomata. 🙂

Millaisen kellon haluan rakentaa?

Kellokurssin hieno piirre on siinä, että se ei rajoitu pelkästään kurssipäivään, vaan sen lopputuloksena saa itselleen mieluisan kellon, johon liittyy tarina. Tämän lisäksi fiilistelyn voi aloittaa etukäteen, kun kurssia varten pitää päättää millaisen kellon haluaa itselleen tehdä.

Itse päädyin pohdinnan jälkeen Freelancer-malliston sukeltajankelloon, sillä kyseinen malli on houkutellut enemmän tai vähemmän jo parin vuoden ajan, sillä siinä on hienona yksityiskohtana tavallisesta poikkeava päivämääränäyttö.

Raymond Weil Freelancer Stylefellow Edition
Raymond Weil Freelancer Stylefellow Art of Watchmaking Edition

Omassa suunnitelmassani päädyin varsin hillittyyn kokonaisuuteen, sillä suosin pukeutumisessa mahdollisuuksien mukaan harmoniaa. Teräskuoreen istutin kauniin sinisen kellotaulun, johon poimin mustasta Freelancer-mallista mustan päivyrikiekon. Päivyrin pienellä värimuutoksella (sinitauluisissa Freelancereissa on valkoinen päivyrikiekko) sain luotua kellolle mielestäni harmonisemman vaikutelman, sillä ajattelin käyttää kelloa teräsrannekkeen lisäksi mustalla kumirannekkeella.

Seuraa kurssin etenemistä reaaliaikaisesti

Stylefellow dokumentoi Experience the Art of Watchmaking -kurssin alusta loppuun ja päivän tunnelmia voit seurata Facebook-tapahtumasivulta ja Instagramista. Päivän tapahtumista koostetaan myös video, jossa ääneen pääsevät mm. kurssin vetäjät Antti Kuitto ja Jouni Pöllänen Watch Service Finlandilta.

PS. Liity myös Raymond Weil Suomi -yhteisöön Facebookissa.

- Advertisement -
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kelloseppäkoulun valtionrahoitusta vähennettiin taas – koulua uhkaa lopettaminen!

Espoon Leppävaarassa toimiva, käytännössä täystyöllisyyteen kelloseppiä ja mikromekaanikkoja kouluttava Kelloseppäkoulu on taistellut lähes kymmenen vuoden ajan valtion ammattikoulutukseen kohdistamia...

Baselworld 2020: Bulgari vetäytyy – Zenith, Hublot ja TAG Heuer jatkavat

Maailman suurin kelloalan messutapahtuma Baselworld tiedotti tänään, että luksuskellovalmistaja Bulgari vetäytyy vuoden 2020 messuilta. Samalla LVMH:n kellodivisioonaan kuuluvat Zenith,...

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka tunnetaan parhaiten instrumenttihenkisistä pilottikelloistaan. Vuosien...

Esittelyssä sporttinen älykello: Casio Pro Trek WSD-F21HR

Casio Pro Trek -kellomalliston historia alkoi vuonna 1994, kun sarjan ensimmäinen ATC-1100 mallinimeä kantava kello julkistettiin. Valmistajan tavoitteena oli...

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR V2-92 Military Beige

Ranskalainen Bell & Ross on muutamassa vuodessa noussut kiinnostavimpien kellonvalmistajien joukkoon, jonka uutuudet ovat herättäneet innostusta ympäri maailmaa - eikä BR V2-92 Military Beige -kellomalli tee poikkeusta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä....

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...