Raymond Weil esitteli vintage-henkisen Freelancer-kronografin

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Raymond Weil esitteli vintage-henkisen kronografin suosittuun Freelancer-mallistoonsa.

Nyt esitelty Raymond Weil Freelancer -kronografi yhdistää tämän päivän kaupallisesti suosituimpia elementtejä, eli sinisen kellotaulun titaaninväriseen kellonkuoreen, jota on täydennetty värimaailmaan sopivalla ruskealla nahkarannekkeella.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)
Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)

Raymond Weil Freelancer

-- MAINOS --

Raymond Weilin uusin tulkinta Freelancer-kronografistaan on minusta onnistunut, sillä lopputuloksena on tyylin näkökulmasta monikäyttöisin sporttikello, mitä valmistaja on tehnyt. Tähän vaikuttaa edellä mainittujen elementtien lisäksi kiinteä, ilman merkintöjä oleva kellonkehä, joka tuo kellolle vaadittua hillittyyttä. Samoin pvd-pinnoituksella aikaansaatu titaaninvärinen kellonkuoren väri tekee kellon ilmeestä rauhallisen, jolloin kellotaulu ja Raymond Weilin tapaan laadukas nahkaranneke pääsevät oikeuksiinsa.

Kellotaulun design on käänteinen, eli beigenväriset ja kellotaulua alempana olevat pikkutaulut ovat kellotaulua vaaleampia. Syvänsininen kellotaulu on satiinihiottu, jonka ulkoreunalla kulkee kronografille tyypillinen takymetriasteikko. Heti takymetriasteikon sisäpuolella sekuntiasteikon jälkeen kulkee Freelancerille tunnuksenomainen kaiverrettu raidoitus. Kello kolmen kohdalta löytyy puolestaan päivämäärä- ja viikonpäivänäyttö.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)
Freelancerin kellotaulu on kaunis.

Kellotaulun suunnittelun hienouden huomaa kellotaulun ja edellä mainitun kaiverretun raidoituksen päälle asetetuista nikkelöidyistä indekseistä, joka näyttää yksinkertaisesti hyvältä. Kellon luettavuus on kohdallaan, sillä indeksien päässä sekuntiasteikolla ennen takymetriasteikkoa on SuperLuminoidut pisteet. Samoin kellon minuutti-, tunti- ja ajanoton sekuntiosoittimissa on isot luminoidut pinnat. Luettavuutta ja samalla kellon hillittyä tyyliä korostaa molemminpuolin heijastesuojattu safiirilasi.

Freelancer-kronografin voimanlähteenä toimii Raymond Weilin toimesta viimeistelty RW5200-kaliiperimerkintää kantava automaattikoneisto, joka pohjautuu kronografien klassikkoon – Valjoux 7750 -koneistoon. Koneistosta irtoaa 48 tunnin käyntivara ilman ajanottoa.

Raymond Weil Freelancer on tyylinsä puolesta monikäyttöinen kronografi.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)

Koneisto on pakattu satiinihiottuun 42 millimetrin kellonkuoreen, jonka titaaninen värisävy on toteutettu pvd-pinnoituksella. Freelancerin vetonuppi on ruuvilukittava, joten kellolle luvataan 100 metrin vesitiiviys, kunhan ajanoton painikkeita ei veden alla paineta. Tämä tekee kellosta mainion arkikellon, joka ei vähästä säikähdä.

Yhteenveto

Raymond Weil on onnistunut luomaan oivallisen kronografin, joka istuu useimpiin ranteisiin ja tyyleihin. Omasta mielestäni kyseessä on “Reiskan” nykymalliston tyylikkäin kronografi, jonka 2.790 euron suositushinnalla saa paljon sveitsiläistä kelloa.

Uuden Freelancerin toimitukset alkavat vuodenvaihteen tuntumassa, mutta aikataulu voi elää hieman pandemiasta johtuen. Tämän takia kellon saatavuutta kannattaa tiedustella suoraan jälleenmyyjiltä.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Raymond Weil
 • Malli: Freelancer Chronograph
 • Mallinumero: 7732-TIC-50421
 • Koneisto: RW5200 (Valjoux 7750 -pohjainen)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 48 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs, pvd-pinnoitettu
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 42 mm
 • Kellon paksuus: 13,85 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu molemmin puolin)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: nahka
 • Hinta: 2.790 €
-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Seiko Presage Sharp Edged – askel kohti täydellisyyttä

Seiko tavoittelee japanilaista täydellisyyttä uudella Sharp Edged -mallistollaan, päästen jo melko lähelle sitä. Japanilaiset ovat tunnettuja pikkutarkkuuden sävyttämästä täydellisyyden tavoittelusta...

Tänään ranteessa: Tudor Black Bay 58 Navy Blue

Yksi vuoden 2020 eniten puhetta herättäneistä kellouutuuksista oli Tudor Black Bay 58 Navy Blue, jonka hankin lopulta omaan ranteeseeni. Vuosi...

Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti....

Esittelyssä Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1

Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1 on aiemmin Japanin markkinoille suunnatun Shogun-nimeä kantavan malliston globaali ensiesiintyminen. Kun Seiko pari vuotta sitten...

REKRY: Oy Perkko etsii eCommerce Manageria

Oy Perkko on suomalainen tukkuliike brändeille kuten Leijona, Casio ja Seiko. Perkko etsii uuteen tehtävään eCommerce Manageria vastaamaan kansainvälisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.