Raymond Weil esitteli vintage-henkisen Freelancer-kronografin

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Raymond Weil esitteli vintage-henkisen kronografin suosittuun Freelancer-mallistoonsa.

Nyt esitelty Raymond Weil Freelancer -kronografi yhdistää tämän päivän kaupallisesti suosituimpia elementtejä, eli sinisen kellotaulun titaaninväriseen kellonkuoreen, jota on täydennetty värimaailmaan sopivalla ruskealla nahkarannekkeella.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)
Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)

Raymond Weil Freelancer

Raymond Weilin uusin tulkinta Freelancer-kronografistaan on minusta onnistunut, sillä lopputuloksena on tyylin näkökulmasta monikäyttöisin sporttikello, mitä valmistaja on tehnyt. Tähän vaikuttaa edellä mainittujen elementtien lisäksi kiinteä, ilman merkintöjä oleva kellonkehä, joka tuo kellolle vaadittua hillittyyttä. Samoin pvd-pinnoituksella aikaansaatu titaaninvärinen kellonkuoren väri tekee kellon ilmeestä rauhallisen, jolloin kellotaulu ja Raymond Weilin tapaan laadukas nahkaranneke pääsevät oikeuksiinsa.

Kellotaulun design on käänteinen, eli beigenväriset ja kellotaulua alempana olevat pikkutaulut ovat kellotaulua vaaleampia. Syvänsininen kellotaulu on satiinihiottu, jonka ulkoreunalla kulkee kronografille tyypillinen takymetriasteikko. Heti takymetriasteikon sisäpuolella sekuntiasteikon jälkeen kulkee Freelancerille tunnuksenomainen kaiverrettu raidoitus. Kello kolmen kohdalta löytyy puolestaan päivämäärä- ja viikonpäivänäyttö.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)
Freelancerin kellotaulu on kaunis.

Kellotaulun suunnittelun hienouden huomaa kellotaulun ja edellä mainitun kaiverretun raidoituksen päälle asetetuista nikkelöidyistä indekseistä, joka näyttää yksinkertaisesti hyvältä. Kellon luettavuus on kohdallaan, sillä indeksien päässä sekuntiasteikolla ennen takymetriasteikkoa on SuperLuminoidut pisteet. Samoin kellon minuutti-, tunti- ja ajanoton sekuntiosoittimissa on isot luminoidut pinnat. Luettavuutta ja samalla kellon hillittyä tyyliä korostaa molemminpuolin heijastesuojattu safiirilasi.

Freelancer-kronografin voimanlähteenä toimii Raymond Weilin toimesta viimeistelty RW5200-kaliiperimerkintää kantava automaattikoneisto, joka pohjautuu kronografien klassikkoon – Valjoux 7750 -koneistoon. Koneistosta irtoaa 48 tunnin käyntivara ilman ajanottoa.

Suosittelemme

Raymond Weil Freelancer on tyylinsä puolesta monikäyttöinen kronografi.

Raymond Weil Freelancer (7732-TIC-50421)

Koneisto on pakattu satiinihiottuun 42 millimetrin kellonkuoreen, jonka titaaninen värisävy on toteutettu pvd-pinnoituksella. Freelancerin vetonuppi on ruuvilukittava, joten kellolle luvataan 100 metrin vesitiiviys, kunhan ajanoton painikkeita ei veden alla paineta. Tämä tekee kellosta mainion arkikellon, joka ei vähästä säikähdä.

Yhteenveto

Raymond Weil on onnistunut luomaan oivallisen kronografin, joka istuu useimpiin ranteisiin ja tyyleihin. Omasta mielestäni kyseessä on “Reiskan” nykymalliston tyylikkäin kronografi, jonka 2.790 euron suositushinnalla saa paljon sveitsiläistä kelloa.

Uuden Freelancerin toimitukset alkavat vuodenvaihteen tuntumassa, mutta aikataulu voi elää hieman pandemiasta johtuen. Tämän takia kellon saatavuutta kannattaa tiedustella suoraan jälleenmyyjiltä.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Raymond Weil
 • Malli: Freelancer Chronograph
 • Mallinumero: 7732-TIC-50421
 • Koneisto: RW5200 (Valjoux 7750 -pohjainen)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 48 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs, pvd-pinnoitettu
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 42 mm
 • Kellon paksuus: 13,85 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu molemmin puolin)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: nahka
 • Hinta: 2.790 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat