Raymond Weil debytoi Watches and Wonders -messuilla ja esitteli palkitun Millesime-malliston uutuuksia

Watches & Wonders 2024

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Watches and Wonders -kellomessuille osallistunut Raymond Weil keskittyi tyylikkään Millesime-malliston uutuuksiin.

Vintage-kelloista innoituksensa saanut Raymond Weilin Millesime-mallisto tekee kunniaa horologian perinteille, yhdistäen vanhan ajan charmin ja modernin käytännöllisyyden. Mallisto on herättänyt suosiota myös asiantuntijoiden keskuudessa, sillä Millésime automatic small seconds -malli pokkasi Challenge Watch 2023 -palkinnon kelloalan vuotuisessa Grand Prix d’Horlogerie de Genéve (GPHG) -palkintogaalassa.

GPHG:n voittanut Raymond Weil Millesime-kellomalli.
GPHG:n voittanut Millesime-kellomalli.

Esillä Genevessä oli useampia Millesime-kokoluokkia ja variaatioita: 39,50 millimetrin Millesime automatic small seconds, jonka kellotaulun uutuusväreinä on denim-sininen ja British Racing -vihreä. 35 millimetrinen Millesime Automatic Central Seconds, väreinään hopea, denim, ja Burgundi. Kuuhulluille tarjolla oli Millesime Automatic Moon Phase 35mm, väreinään denim, ja hopea, sekä 39,5 mm versio, hopean tai keskiyön sinisellä kellotaululla. Kronografien ystävillä tarjolla on myös Millesime Automatic Chronograph 39,50 millimetrin kokoluokassa.

Millesime Automatic Small Seconds

GPHG-palkitun Small Seconds -mallin tunnistaa parhaiten kello kuuden kohdalla olevasta sekunnit näyttävästä apunäytöstä. Kellotaulun sisempi ja ulompi kehä ovat samanväriset, mutta niiden sävy vaihtelee päinvastaisesti kelloa pyöriteltäessä, mikä saa aikaan tyylikkään, positiivisella tavalla huomiota herättävän efektin.

Millesime Automatic Small Seconds

Kellon ruostumattoman teräskuoren halkaisija on 39,50 ja paksuus 10,25 millimetriä. Kellotaulua suojaava reilusti kupera “glassbox” -safiirilasi tuo mieleen vanhan ajan sukeltajankellot, ja lasi on molemmin puolin heijastesuojattu. Safiirilasia löytyy myös kellon takakannen ikkunasta, jonka läpi voi ihailla 38 tunnin käyntivaran tarjoavaa RW4251-automaattikoneistoa.

Suosittelemme

Denim-sinisen mallin rannekkeena on perinteisellä soljella varustettu laivastonsininen ja vasikannahkainen ranneke, ja vihreätauluisen rannekkeena on moniosainen teräsranneke turvalukolla. Kellon hintaluokka on noin 2000 euroa.

Millesime Automatic Central Seconds

Central Seconds -mallissa kellotaulun tyyli vastaa muuten edellä mainittua, mutta sillä erolla, että sekunnit osoitetaan perinteisellä sekuntiosoittimella, mikä selkeyttää kellotaulua entisestään.

Millesime Automatic Central Seconds

Kellon kokoluokka on hieman edellistä pienempi, eli 35 millimetriä, ja kellon paksuus on 9,18 millimetriä. Myös tässä mallissa on molemmin puolin heijastesuojattu glassbox-safiirilasi, ja takakannen ikkuna, jonka läpi kurkistaa RW4200-automaattikoneisto. Denim-sinisen mallin erikoisuutena on kellon korvakkeita koristavat 16 laboratoriotimanttia.

Hopeatauluisen mallin mukana seuraa harmaa vasikannahkainen ranneke, ja sinitauluisen kaverina on laivastonsininen ranneke. Ruusukultaisella PVD-pinnoitteella käsitellyn mallin taulunväri on upean syvä Burgundin punainen, jonka yhteydessä on niin ikään PVD-pintainen teräsranneke. Kellon hinnat alkaen hieman alle 1700 euroa.

Millesime Automatic Moon Phase 35mm ja 39.5mm

Kuusta innostuneille on tarjolla kello kuuden kohdalle sijoitettu kuunkierron ilmaisin. Lisäksi Moon Phase -mallissa on tuntinumerointi, ja kellotaulun väreinä joko demin-sininen tai hopea. Sinitauluisen yhteydessä korvakkeissa on 16 laboratoriotimanttia, ja jälkimmäisen yhteydessä ruostumatonta teräsrunkoa peittää ruusukultainen PVD-pinnoite.

Millesime Automatic Moon Phase 39.5mm

Kellon kokoluokka on 35 millimetriä, ja paksuus 9,98 millimetriä. Koneistona Moon Phase -mallissa on RW4280 -automaatti, joka tarjoaa kuunkierron lisäksi 38 tunnin käyntivaran. Myös tässä mallissa on molemmin puolin heijastesuojattu glassbox-safiirilasi, ja takakannen ikkuna.

39,5 millimetrin kokoluokassa taulun värivaihtoehdot ovat hopea ja keskiyönsininen, ja jälkimmäisessä on ruusukultainen PVD-pinnoite.

Molemmissa vaihtoehdoissa on perinteisellä soljella varustettu vasikannahkainen laivastonsininen ranneke. Hintaluokka on 2300-2400 euroa.

Millesime Automatic Chronograph

Millesimen kronografi-malli tarjoaa ajanottotoiminnot, ja Tricompax-apunäytöt kompaktissa 39,50 millimetrin koossa. Kellotaulun värivaihtoehdot ovat musta ja keskiyönsininen. Kellossa on mallistosta tuttu kupera glassbox-safiirilasi.

Millesime Automatic Chronograph

Mustatauluisen mallin apunäytöt istuvat huomaamattomasti tauluun, kun taas keskiyönsinisessä “panda”-mallissa niitä on haluttu korostaa valkoisella taustalla. Tämä tarjoaa hyvät vaihtoehdot hillittyä tai aavistuksen näyttävämpää ilmettä etsivälle.

Koneistona kellossa on Freelancer-mallista tuttu RW3050-automaatti, joka tarjoaa kronografitoiminnot ja peräti 56-tunnin käyntivaran. Molemmissa vaihtoehdoissa on vasikannahkainen kellotaulun värinen ranneke. Kronografin hintaluokka on noin 3700 euroa.

Katso video Raymond Weilin osastolta

Lue lisää