Ramon Cuberta, laatujalkineita Barcelonasta

Kulkiessamme taannoisella Barcelonan-matkallamme pitkin trendikkään El Bornin alueen kujia, törmäsimme nuoren suutari Ramon Cubertan ateljeehen. Perinteistä kenkäkulttuuria edustava Cuberta on toinen Barcelonan klassisista suutareista Norman Vilaltan, maailmankuulun mestarin, ohella.

Cubertan jalkineet ovat tyyliltään erittäin klassisia, joskin linjoissa on nähtävissä persoonallinen ote. “Haluan luoda kaikkiin jalkineideni saumoihin, linjoihin ja kaariin jännitteen, joka tuo muotokieleen dynamiikkaa”, selittää Cuberta näkemystään.

rcshoemodels
Cubertan jalkineiden jännitteiset linjat luovat dynaamisen ulkonäön

Jalkineiden värit ovat perinteisiä. Monista muista espanjalaisista jalkineentekijöistä poiketen Ramon Cuberta ei suosi voimakkaita, maalattuja patinoita. Tämän myötä kengät saavuttavat patinansa luonnollisesti käytön ja kiillotusten myötä. Hillitty ulkonäkö on myös paikallaan työ- ja juhlakäytössä.

Ramon Cuberta leathers
Ramon Cuberta suosii jalkineissaan klassisia sävyjä

Ramon Cubertan valikoimaan kuuluvat niin täysin suutarin tekemät bespoke-jalkineet kuin hänen tyylinsä mukaan valmistetut tehdastekoiset kengätkin. Tehdaskengät valmistetaan Goodyear-reunosrakenteella. Tulevaisuudessa valikoimaan tulevat myös käsinreunostetut ja -pohjatut valmisjalkineet.

Ramon Cubertan bespoke-jalkine
Käsintehty suutarinjalkine valmistetaan täysin asiakkaan mieltymyksen mukaan

Cubertan bespoke-jalkineiden hinta lähtee 2000 eurosta, ollen näin yli 1000€ edullisempi kuin useimpien englantilais- ja italialaisvalmistajien hinta. Laadun ja istuvuuden valmistamiseksi valmistetaan ensin niin monta sovitusjalkinetta kuin täyden tyytyväisyyden takaamiseksi on tarpeen. Myös valmisjalkineiden hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä, etenkin huomioiden sen, että kenkien mukana tulevat lestin mukaan valmistetut lepolestit. Mittajalkineissa ainoa rajoitus on asiakkaan mielikuvitus, aidon suutariperinteen mukaisesti.

Valmisjalkinevalikoima on klassisen tyylikäs
Valmisjalkinevalikoima on klassisen tyylikäs

Mikäli loma- tai työmatka vie Barcelonaan, Tyyliniekka suosittelee ehdottomasti piipahtamista Ramon Cubertan ateljeessa.

Suosittelemme

Hinnat:

  • Tehdastyönä käsinvalmistetut valmisjalkineet: 560,00€ (sisältää lepolestit)
  • Asiakkaan toiveiden mukaan tehdyt suutarinjalkineet, lähtöhinta: 2000€

Ramon Cuberta
C/Mònec, 14
08003 Barcelona
Open hours: Mon-Sat 9:00-18:00
www.ramoncuberta.com

Ramon Cuberta & The Parisian Gentleman
Myös The Parisian Gentleman -verkkojulkaisun Hugo Jacomet kuuluu Ramon Cubertan ystäviin
rcseamlessheel
Valmisjalkineiden kannat ovat saumattomia
rcrtw
Klassisen maun mukaisia valmisjalkineita on saatavilla useissa eri tyyleissä

Teksti ja kuvat: Jussi Häkkinen, Anu Rautalin

Lue lisää