Quantcast

Punavuoren Poro on suomalaista käsityötä

Kaupallinen yhteistyö: Punavuoren Ranneke

Suomalainen rannekevalmistaja Punavuoren Ranneke toi hiljattain markkinoille Punavuoren Poro -mallin, joka on tehty – yllätys yllätys – poronnahasta. Tuote on looginen jatkumo PVR:n edelliseen uutuuteen, mateennahkaiseen Galateia-rannekkeeseen, jossa rannekkeen sisäpuolen nahkana käytetään poronnahkaa. Molempien mallistojen rannekkeet tehdään käsityönä Liisa Saarnin toimesta Helsingin Punavuoressa.

Esittelyssä Punavuoren Poro

Punavuoren Poroa saa kahdessa eri värissä, normaalina ja ns. single-nato -versioina. Näiden ero on siinä, että singlenato muodostuu yhdestä nahkaosasta, eikä siinä ole normaalin natorannekkeen tapaan toista nahkaosaa, joka kulkee kellon alapuolelta ja pujotetaan sen jälkeen ylemmän nahkaosa lenkin läpi. Singlenato on näin ollen sirompi ratkaisu, jonka takia päädyin valitsemaan sen lähempään tarkasteluun.

Punavuoren Poro on tilaustuote, jonka toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Punavuoren Poro on kiinni Seiko PADI -sukeltajankellossa.

Punavuoren Poron tikkauksen väri on valittavissa. Kuvassa on häivytetty (poron nahan värinen) tikkaus.
Punavuoren Poron tikkauksen väri on valittavissa. Kuvassa on häivytetty (poron nahan värinen) tikkaus.

Rannekkeiden leveysvaihtoehtoja on runsaasti, alkaen 18 millistä ja päättyen 26 milliin. Tikkausten värin voi valita useista vaihtoehdoista ja samoin lenkkejä on kahdenlaisia, joista sirompi ns. B-lenkki sopii tähän rannekkeeseen paremmin.

Punavuoren Poron ensituntuma on silkinpehmeä. Poronnahka on materiaalina erittäin miellyttävä ja alusta alkaen notkea, joten monille nahkarannekkeille tyypillistä nahkan pehmentymistä ja muotoutumista ei tarvitse odotella.

Punavuoren Poro istuu mainiosti Seiko PADI -sukeltajankelloon.

Suosittelemme

Punavuoren Poro singlenato takaa

Rannekkeen viimeistely on moitteeton ja käsityöläisyyden leima tulee esille pienissä yksityiskohdissa, kuten ompeleiden solmuissa sekä rannekkeen sisäpuolella olevan PVR-logon stanssauksen lievässä vinoudessa. Huomioni ei ole millään muotoa negatiivinen, vaan minusta ne kuuluvat käsityönä tehtyyn tuotteeseen.

Punavuoren Poron A-lenkkien välys on nähtävissä, vaikka rannekkeen pää on taitettu kaksinkerroin lenkin alle.
Punavuoren Poron A-lenkkien välys on nähtävissä, vaikka rannekkeen pää on taitettu kaksinkerroin lenkin alle.

Esiteltävän rannekkeen suurin miinus on materiaalin ohuuteen liian massiiviset A-lenkit, joihin jää välystä vaikka rannekkeen pään taittaisi kaksinkerroin lenkin sisälle – kuten natorannekkeissa usein on tapana tehdä. Tähän on kuitenkin reagoitu nopeasti ja malliston rannekkeisiin voi valita ohuemman B-lenkin.

Punavuoren Poron rannekkeen A-lenkit.
Punavuoren Poron rannekkeen A-lenkit.
Punavuoren Poron lenkkivaihtoehdot, joista suosittelen vasemmanpuoleista B-lenkkiä. Kuva: PVR
Punavuoren Poron lenkkivaihtoehdot, joista suosittelen vasemmanpuoleista B-lenkkiä. Kuva: PVR

Punavuoren Poro on erinomainen osoitus siitä, mitä suomalainen pientuotanto parhaimmillaan on. Poronnahkainen natoranneke on tyyliltään monikäyttöinen, on ohuutensa ja single-versionsa ansiosta varteenotettava vaihtoehto myös hillitymmän kellon kaveriksi, ja sopii näin jopa puvun kanssa käytettäväksi.

Punavuoren Poron hinta osoittaa sen, että käsityölle on asetettu sille kuuluva arvo. Laatu maksaa, mutta tässä tapauksessa hinta on kohtuullinen ja rahalle saa runsaasti vastinetta.

Punavuoren Rannekkeen toimituksen mukana tulee henkilökohtainen viesti.

Oma kaunis lukunsa on Punavuoren Rannekkeen asiakaspalvelu, josta on tullut jossain määrin jo käsite asiakkaiden keskuudessa. Jokainen lähetys sisältää mm. henkilökohtaisen käsinkirjoitetun tervehdyksen ja tilaus toimitetaan tyylikkäästi paketoituna, joten rannekkeen tai rannekkeet voi tilata suoraan vaikka lahjaksi.

Punavuoren Rannekkeen löydät osoitteesta punavuorenranneke.com.

1 KOMMENTTI

  1. Suosittelen taittamaan tuon ylimääräisen hännän toiseen suuntaan, jolloin voit kiristää rannekkeen hännän tiukasti kahden lenkin väliin (vrt. prätkäkypärän kiinitys, tai muu vastaava kahden D-lenkin kiinnitys). Toimii ainakin Galateiassa A-lenkeillä ja P.VPorossa B-lenkeillä hyvin 🙂

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat