Pukeudu lämpimästi armeijatyyliin – Varustelekan tekstiilitärpit

Varusteleka on vuonna 2003 perustettu armeijaylijäämä- ja ulkoilutuotteiden erikoisliike. Armeijahenkisten vaatteiden, asusteiden ja jalkineiden lisäksi valikoimasta löytyy muita saman henkisiä tuotteita elintarvikkeista elektroniikkaan.

Tällä kertaa katsastimme Varustelekan talvivaatetarjonnan ja poimimme Särmä-mallistosta muutaman tärpin. Särmä on “lekan” oma tuotemerkki, jonka mallistosta löytyy laadukkaita, yleiskäyttöön suunniteltuja vaatteita ja varusteita.

Särmä Merinohuppari

Kovaan menoon tarkoitettu lämmin Merinovillainen huppari, on kauppiaan mukaan vaatimattomasti “Maailman paras huppari”. Huppari sopii joko välikerrokseksi tai päällitakiksi, sillä sen kehutaan kestävän rankkaakin käyttöä ja toimivan loistavasti suurissakin lämpötilavaihteluissa, eli esimerkiksi saavuttaessa räntäsateesta lämpimään kapakkaan, kuten tuotekuvauksessa kerrotaan. Särmä Merinohupparista löytyy kolme eri väriä ja sen hinta on 129,99 euroa.

 

Brandit M65 vuoritettu maiharitakki

Suosittelemme

Brandit M65-takki on jenkkiarmeijan tyylinen Saksassa valmistettu ryhdikäs maihari, joka toimii irroitettavan vuoren ansiosta vaihtelevassakin säässä. Ylösnostettava kaulus suojaa tuiskuilta ja sen sisään on vetoketjun taakse kätketty huppu.

 

Särmä Merinovillapipo

Hupparin kaveriksi ja pään suojaksi suosittelemme Särmä  Merinovillapipoa, joka lämmittää kantajansa päätä jopa märkänä. Yksi Merinovillan hyvistä ominaisuuksista on se, että sitä ei juuri tarvitse pestä. Itsepuhdistuva villa vapautuu ylimääräisistä tuoksuista tuulettamalla. Kauppias muuten mainitsi, että “lekan” merinovillavaatteissa käytetään vain mulesointivapaata merinovillaa, eli lampaille ei ole tuotettu ylimääräisiä kärsimyksiä villatuotanto mielessä.

 

Särmä TST L3 lämpöhousut

Särmä TST on Särmän ohella Varustelekan oma tuotemerkki, jonka lisäkirjaimet TST kertovat tuotteen soveltuvuudesta suomalaiseen sotilas- ja viranomaiskäyttöön. Särmä TST L3-lämpöhousut eivät ole tyylimaailman ikonisimpia tuotteita, mutta tässä kohtaa funktionaalisuus ajaa esteettisyyden ohitse. Housut on sivuvetoketjujen ansiosta helppo pukea ja riisua, riisumatta kenkiä. Housut voi kääriä pieneksi nyytiksi reppuun ja pukea, ennen kuin alapää alkaa jäätyä.

 

Hollantilaiset paraatihousut

Hieman tyylikkäämpää osastoa edustaa 100%:sta villaa olevat Hollantilaiset paraatihousut, jotka on tarkoitettu armeijan edustuskäyttöön. Kyseisestä mallista on tarjolla satunnaisia ylijäämäkokoja, joten jos sopivaa ei löydy, vaihtoehtoisesti suosittelemme SA M65 Sarkahousuihin tutustumista.

 

Särmä heijastin, käsikranaatti

Talvi on melkoisen pimeää aikaa ja pimeällä jalkaisin liikuttaessa pitää näkyä. Tummien vaatteiden heijastuskyky on pyöreä nolla, joten sen tehtävän hoitaa paremmin Särmä heijastin, jossa on aiheeseen sopivasti käsikranaattiteema.

Lue lisää