Pohjanheimon avajaiset

Pohjanheimo on miesten pukeutumisen erikoisliike, joka on ollut osa tamperelaista katukuvaa yli seitsemän vuosikymmenen ajan. Tänä aikana yritys on palvellut useita sukupolvia ja ajan kuluessa liikkeen imago muuttui vanhemman väen vaatettajaksi, vaikka yrityksen tarkoitus on vaatettaa miehet ikään ja kokoon katsomatta. Tilanne vaati peliliikkeitä ja pitkän prosessin jälkeen Pohjanheimo muutti uusiin liiketiloihin parin korttelin päähän Sokoksen kulmalle. Tyyliniekka oli paikalla tutustumassa uudistuneeseen Pohjanheimoon.

Isompi liiketila tuo uusia mahdollisuuksia

Pohjanheimon kauppias Mikko Hautanen
Pohjanheimon kauppias Mikko Hautanen

Muutos entiseen liikkeeseen on silmin havaittava, sillä tilaa oli käytössä enemmän. Näin tarjontaa on voitu tuoda paremmin esille ja yrittäjä Mikko Hautasen mukaan myös valikoimaa pystyttiin laajentamaan. Suurimmaksi muutokseksi Hautanen koki kulmahuoneistolle ominaisen näyteikkunatilan kasvamisen, joka mahdollistaa yrityksen tuotteiden paremman esillepanon ja tätä kautta ohikulkijoiden paremman houkuttelun liikkeeseen. Tällä helpommalla lähestyttävyydellä pyritään pääsemään eroon vanhemman väen vaatetusliikkeen imagosta.

Yrityksen klassisen pukeutumisen bränditarjonta on tamperelaisen mittapuun mukaan kohtuullinen, mm. Sand, Tiger of Sweden, Oscar Jacobson, Amanda Christensen, Oscar of Sweden, Philosophy Blues Original, Kaleva Collection, Jousipaita ja Pohjanheimon oma pukumerkki Garlon, joka soveltuu mm. voimailulajien harrastajille.

Vaatebrändien edustajat kertoivat kuulumisiaan

Avajaisissa oli paikalla myös Philosophy Blues Originalin (PBO), Sandin, sekä Amanda Christensenin ja Saddlerin edustajat. PBO:n Jussi Pakarinen kertoi, että heillä on tuotevalikoima laajentunut miesten kiinnittäessä yhä enemmän huomiota pukeutumiseensa. Vaatteiden lisäksi kiinnostus laadukkaita nahkakenkiä kohtaan on kovassa kasvussa.

Philosophy Blues Originalin Jussi Pakarinen (vas) ja A. Christensenin Petteri Martikainen vaihtoivat kuulumisia avajaisten aikana
Philosophy Blues Originalin Jussi Pakarinen (vas) ja A. Christensenin Petteri Martikainen vaihtoivat kuulumisia.

Amanda Christensenin edustaja Petteri Martikainen puolestaan kertoi, että taskuliinoissa kiinnitetään entistä enemmän huomiota eri kangasvaihtoehtoihin ja tekstuureihin. Miehet ovat alkaneet ymmärtämään, että formaali silkkiliina ei ole paras vaihtoehto rennomman pukeutumisen yhteydessä, eli erilaiset puuvillaiset, villaiset ja pellavaiset liinat ovat valtaamassa alaa.

Sandin Sasu Kurki kertoi, että heiltä on tulossa syksyksi villaisia flanellihousuja, jotka ovat klassisen pukeutumisen kulmakivi. Samassa yhteydessä PBO:n Pakarinen huikkasi, että heiltä on niin ikään tulossa useammassa sävyssä flanellihousuja, joissa on myös nuorekkaita (eli käytännössä kapeampia) leikkauksia. Pohjanheimon yrittäjä lupasi ottaa herrojen mainitsemat housut syksyksi valikoimiinsa, sillä niitä on viimeisen parin vuoden aikana kysytty entistä enemmän.

Uudistunut Pohjanheimo vastaa tarpeeseen

Klassisen pukeutumisen saralla ei Tampereella ole liian montaa todellista vaihtoehtoa, joten uudistunut Pohjanheimo iskee hyvään rakoon. Tämä asettaa kaupungin muille vastaaville toimijoille, kuten Koisolle ja Kekäleelle positiivisen haasteen.

Pohjanheimon avajaisia vietetään tänään 21.3.2013 klo 18 asti, jolloin paikalla on tarjoilua ja mahdollisuus osallistua 500 euron lahjakortin arvontaan.

Edellinen artikkeliTyylikoulutusta Tampereella
Seuraava artikkeliKauluspaidan silittäminen
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös...

Aika tyylikäs välitilinpäätös

Aika tyylikäs on maksuton tapahtumakonsepti, jonka olemme järjestäneet seitsemän kertaa yhteistyössä Iskun kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 2. marraskuuta...

Näin pukeudut etiketin mukaisesti Linnan juhliin

Linnan juhlien etiketti on yksinkertainen ja selkeä. Miehillä pukuna on frakki, naisilla suuri iltapuku. Frakin voi korvata myös tummalla puvulla.

Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan...

Kotimaiset neulemekot taistelevat tylsyyttä ja kylmyyttä vastaan tyylikkäästi

Esittelemme tässä artikkelissa meidän poiminnat Suomessa valmistetuista neulemekoista, jotka herättelevät valikoiman laajaan kirjoon niin malleissa kuin tyyleissä, persoonallisuutta unohtamatta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...