Pitti Uomo 91 – Tyyliä talvisessa Firenzessä

Firenzessä järjestetty Pitti Uomo 91 aukeni Tyyliniekan joukkiolle erilaisena aiempiin vuosiin nähden. Ostajan ja raportoijan kaksoisroolin sijaan edessä oli rento viikko messuilla tunnelmointiin keskittyen. Tämä näkyi myös varustuksessa – annoimme Instagram-tiliemme ja kevyemmän kamerajärjestelmän hoitaa muistojen tallentamisen. Suuntasimme myös katseemme eri osaan messuja kuin aiemmin. Ystävien ja uusien tuttavuuksien tapaaminen nousi erityisesti esille. Tämä ei missään mielessä ollut kevyt tehtävä, Pitti Uomon auetessa varsinaiselta messualueelta koko Firenzen kattavaksi juhlien ja tapaamisten verkoksi.
Aiempina vuosina olimme tavanneet runsaasti tuttavia ympäri maailman, joihin törmäämistä odotimme taas innolla. Pohjoismaat olivat luonnollisesti vahvasti läsnä, eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla persoonallisuuksina vahvistettuina. Loputtomat, nautinnolliset keskustelut, vitsit ja kujeilut täyttivät vuorokaudet ympäriinsä.

Fortezza da Basso avautui jälleen kerran tapahtumien keskipisteenä. Tyylin osalta rentojen, väljemmin istuvien vaatteiden tekstuurit olivat rikkaita ja värit maanläheisiä, ruskean sävyjen hallitessa karttaa. Keskustelut polveilivat miestentyylin lisäksi kulttuurissa, harrastuksissa ja työssä. Pitti vaikutti tänä talvena aiempia vuosia tunnelmaltaan rennommalta ja lämpimämmältä, kenties kylmän ilman vaikutuksesta.

Sää todella yllätti. Pitti 89 oli tarjoillut suomalaista kesäpäivää vastaavia talvisäitä sateineen, mutta 91 oli toista maata. Lähtöpäivän säätila Turussa vastasi melkoisen tarkasti sitä italialaista viileyttä, jolla Firenze toimittajamme otti vastaan. Onneksi illanvietot paikkasivat sään kylmyyttä lämpimällä tunnelmallaan. Simon Cromptonin yhdessä ruotsalaisen Plaza Uomo -lehden kanssa järjestämä symposium ja iltajuhla keräsivät klassisen firenzeläispalazzon ääriään myöten täyteen.

Ignatious Josephin legendaarinen iltatapahtuma veti tänä vuonna enemmän dandyjä kuin koskaan, toimien samalla Rose Callahanin ja Nathaniel Adamsin “We Are Dandy” -kirjan julkistamistilaisuutena. “We Are Dandy”, kiintoisilla teksteillä ja upealla kuvituksella täytetty ns. kahvipöytäkirja, on suositeltava lisäys jokaisen kauniin elämän ystävän kirjahyllyyn.

Suosittelemme

Eräs asia, jota harvemmin sivutaan Pitti Uomo -artikkeleissa on firenzeläinen ruoka. Tyyliltään rustiikkinen mutta mauiltaan tasapainoinen ja oivaltava ruokatyyli on omiaan luomaan äärimmäisen tason nautintoruokaa. Illallinen ystävien kanssa, etenkin oivallisilla toscanalaisviineillä maustettuna, muuttuu kuin itsestään ilon ja hyvien keskustelujen lähes päättymättömäksi toviksi. Verisenä tarjotun Bistecca alla Fiorentinan eteensä saava tulee myös muistamaan aterian hyvällä kauan.

Vaikka viikko Pittissä on täynnä kiintoisia tuotteita, tapahtumia ja ihmisiä, se tuntuu aina liian lyhyeltä. Firenze – eräs maailman kauneimmista kaupungeista, on muutaman kerran jälkeen kuin suosikkikesämökki, jolta lähteminen vain muutaman päivän jälkeen jättää vahvan halun palata pian.

Näemme uudelleen taas kesäkuussa, Firenze!

Teksti: Jussi Häkkinen, Anu Rautalin
Kuvat: Anu Rautalin, Jussi Häkkinen
Instagram: Stylefellow, Jussi Häkkinen, Anu Rautalin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat