Pirkan Kello on loikannut käytettyjen kellojen markkinoille

Pirkan Kello on perinteinen kello- ja kultasepänliike Tampereelta, jonka toimintaan tuli reilu vuosi sitten uusia raikkaita tuulia, kun Kultasepät Andreasenin yrittäjä Jussi Andreasen hankki yrityksen liiketoimintakaupalla. Yksi uudistus on ollut yrityksen mukaantulo käytettyjen kellojen markkinoille.

Maailmalla yleistynyt uusien kellojen jälleenmyyjien (AD) palveluiden laventuminen myös käytettyihin kelloihin on Suomessa vielä erittäin harvinaista ja täällä käytettyjen kellojen markkinan ovat ottaneet haltuunsa siihen erikoistuneet yritykset.

Pirkan Kello Preowned

Useissa keskusteluissa Jussi Andreasen on verrannut preowned-nimellä lanseerattua palvelua autokauppaan, jossa uuden auton ostamisen yhteydessä vaihdossa tulee ostajan aiempi ajopeli. Tämän myötä automerkkien virallisilla jälleenmyyjillä on myös laaja vaihtoautotarjonta, joka on laventanut liikkeen tarjontaa. Tämän autokaupasta tutun analogian pohjalle nojautuu myös Pirkan Kellon vielä tunnustellen liikkeelle lähtenyt liiketoiminta käytettyjen kellojen parissa.

Pirkan Kellon ostamia ja myymiä rannekelloja:

Käytettyjen kellojen markkinoille laajeneminen on asettanut myös uusia vaatimuksia mm. kellojen kuntotarkistukselle, mistä ei tarvitse huolehtia uusien kellojen kohdalla. Tässä kohtaa Pirkan Kello hyödyntää olemassa olevia palveluitaan, joista merkittävin on kunnon tarkistaminen ja tarpeen mukaan huollattaminen kellosepällä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joku Pirkan Kellon käyttämistä kellosepistä saa ostettavan ja myytävän tuotteen pöydälleen aina tarvittaessa. Kun tämän yhdistää uusien kellojen jälleenmyyjänä toimivan yrityksen statukseen, vaikka merkki ei olisikaan edustuksessa, tuo ja vähintään luo se turvallisuuden tunnetta ostajalle.

Leviääkö ilmiö Suomeen laajemmin?

Kuten mainitsin, Suomessa käytettyjen kellojen markkina on siihen erikoistuneiden yritysten hallinnassa. Näiden yritysten toimintatavat ovat moderneja, eli kiinteät kustannukset ovat pienet ja markkinointi tapahtuu erilaisissa digitaalisissa yhteisöissä. Kauppiaat ovat myös tavoitettavissa jotakuinkin kellon ympäri silloin, kun se asiakkaille parhaiten sopii.

Suosittelemme

Tämä käytettyihin kelloihin erikoistuneiden yritysten joustava tapa toimia asettaa perinteisille kellojen jälleenmyyjille haasteita juuri edellä mainituista syistä, eli miten varsin matalalla katteella tapahtuvasta kellojen myynnistä saadaan kannattavaa liiketoimintaa ja miten asiakkaita pystytään palvelemaan ostokiiman ollessa huipussaan illan pimeinä tunteina.

Tähän kysymykseen Jussi Andreasen toteaa yrittäjänä hoitavansa asiakaskohtaamiset virka-aikojen ulkopuolella ja tarpeen vaatiessa hän saa rannekelloihin erikoistuneilta työntekijöiltään ns. virka-apua. Helppoa bisnes ei kuitenkaan ole, mutta siitä on jo nyt muodostunut pieni, mutta kasvava osa modernisoituvan Pirkan Kellon liiketoimintaa.

Pirkan Kellon preowned-kellot ovat myynnissä verkkokaupassa.

Lue lisää