Perlon – kellonhihna kesään ja kuumaan

Kaupallinen yhteistyö: Perlonstraps.fi

Nahkaiset kellohihnat saavat kesällä usein kiusallisen tuoksahduksen. Sama tapahtuu myös liikuntaharrastusten parissa – ja tietenkin, mikäli kello säännöllisesti kastuu. Metallinen ranneke on tietenkin eräs keino kiertää ongelma. Ajoittain kuitenkin kaipaa kevyttä ja hengittävää ranneketta, jolla voi ehkäpä piristääkin kelloa. Tällöin ratkaisu on perlon.

Perlonranneke on kudotusta keinokuidusta valmistettu edullinen hihna, joka eroaa suosituista nato- ja zuluhihnoista keveydellään. Perlon sopii erityisen hyvin kevyempien pukukellojen rannekkeeksi, mutta ei joudu häpeään sukelluskellonkaan ripustimena. Avoin kudos hengittää ja kellon takaa kulkeva osa antaa ranteelle ilmatilaa. Näin kuumalla ilmalla ranne pysyy miellyttävän kuivana. Rannekkeen voi myös pestä ongelmitta.

Perlon sopii hyvin pukukelloon.
Perlon sopii hyvin pukukelloon.

Vaikka perlonranneke tuntuukin aluksi karvahatturatkaisulta, on kansainvälisillä kellosivustoilla havaittavissa trendi, jossa kallis kello paritetaan edulliseen perloniin. Tällä saadaan usein aikaan piristävä tyyli, kellon näyttäessä leikkisämmältä kuin omassa hihnassaan. Leikkisyys ei toki tarkoita huonoa makua, vaikka yhdistelmä voikin olla yllättävä. Perlonin kudos on itsessään kaunista ja mm. nahkalla vaikeasti jäljiteltävää. Perlonhihnoilla on siis oma, erityinen tyylikielensä.

Perlonstraps.fi-verkkokaupan valikoimaa.
Perlonstraps.fi-verkkokaupan valikoimaa.

Perlonrannekkeiden eräänä etuna on mainittava myös laaja värivalikoima. Jos miettii, sopisiko eksoottisemman värinen nahkaranneke kelloon, on perlonhihna halpa tapa “sovittaa” väriä. Hihnoja voi myös ostaa kokonaisen kerpun, jolloin sopiva sävy löytyy jokaista asua ajatellen.

Lue lisää