Parran pärinää

Kaupallinen yhteistyö: Shave Club Finland

Parta. Karvaa joka kasvaa naamassa. Osa miehistä haluaa päästä karvoista eroon ja käyttää niiden poistamiseen päivittäin aikaa ja vaivaa. Osa jättää karvoja vain tarkasti valittuihin paikkoihin ja osa vapauttaa partansa raakalaismaisten giljotiinien ikeestä, antaen karvastonsa kirmata kasvoillaan vapaana kuin villiorin varsa. Joillakin parta ei kasva sitten millään, toisilla sänki on naamalla jo muutaman tunnin kuluttua ajelusta.

Parta herättää keskustelua, intohimoja ja vahvoja mielipiteitä. Parran kasvattaminen on joidenkin mielestä hipsterien trendipelleilyä, joidenkin mielestä parta erottaa pojat miehistä. Naiset suhtautuvat partoihin vähintäänkin yhtä kaksijakoisesti. Osa rakastaa ja osa inhoaa. Jostakin kumman syystä naiset myös tuovat mielipiteensä miesten parroista esiin tavalla, joka heihin itseensä kohdistuvana saisi savun nousemaan korvista (”Tosi rumat noi sun lyhyet hiukset. Voisit jo lopettaa ton trendipelleilyn ja kasvattaa pitkät hiukset”).

Itselläni on suurimman osan elämästäni ollut jonkin sortin parta. Parrankasvuni on vahvaa ja tasaista joten, tyylejä on ollut helppo vaihdella. Parikymppisenä kasvattelin ensimmäistä kertaa New Yorker – tyyppistä leukaparran ja viiksien yhdistelmää ja viimeisen parin vuoden aikana olen testaillut kokopartaa. Välillä on tullut kokeiltua myös vahattuja viiksiä.

Monen kokoista ja mallista karvastoa on naamalla vuosien varrella kasvanut. Parran kanssa on helppo muokata tyyliä fiiliksen ja tilanteen mukaan.
Monen kokoista ja mallista karvastoa on naamalla vuosien varrella kasvanut. Parran kanssa on helppo muokata tyyliä fiiliksen ja tilanteen mukaan.

Tyylejä on ollut helppoa ja hauskaa vaihdella koska mokien korjautumista ei ole tarvinnut juurikaan odotella. Joskus olen kasvatellut vahattavia viiksiä ihan vaan tiettyä tilaisuutta varten. Parikymppisenä kaljuuntuneelle parta antaa myös mahdollisuuden kompensoida hiusten puutteen mukanaan tuomaa tuskaa. Parran kanssa tällainen täyskalju näyttää myös pikkuisen vähemmän suljetulta osastolta karanneelta seksuaalirikolliselta.

Koska parta on iloinen asia ja iso osa miesten kasvojen luonnetta ja tyyliä, ja omaa kokemusta naamakarvojen kanssa pelaamisesta on kertynyt jo 20 vuoden ajalta, minua pyydettiin kirjoittamaan aiheesta Tyyliniekkaan. Luvassa on ainakin juttua parran hoidosta, parranhoitotuotteista ja pohdintaa luonnon valinnasta, eli vastausten etsimistä kysymykseen ”Miksi?”.

Juttusarja tehdään yhteistyössä Shave Club Finlandin kanssa.
Shave Club Finland

Lue lisää