Parhaat suomalaiset kelloblogit

Kellot ovat nosteessa, niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Tästä hyvänä osoituksena toimivat useat kelloaiheiset yhteisöt, keskusteluaiheet tyylifoorumeilla, uusien kaupallisten toimijoiden esiinnousut, sekä tietenkin blogit. Suomen tasolla kelloblogien määrä kasvaa hitaasti kiiruhtaen, mutta korkea laatu on korvannut määrän. Nyt onkin hyvä hetki esitellä tärkeimmät suomalaiset kelloblogit, jotka ovat toistaiseksi miesbloggareiden temmellyskenttiä.

Kellomies

The Blogi, The Man.

Suomalaisesta kelloskenestä ei voi kirjoittaa mainitsematta Joona Vuorenpään Kellomies-sivustoa, joka on enemmän kuin blogi. Kellomies-sivustolta löytyy kattavasti suomenkielistä kellotietoutta, joten sivusto on mitä parhain tietopankki kelloista kiinnostuneille. Ja mikä parasta, ison osan tästä tietämyksestä voi hankkia kotiinsa kirjan muodossa.Kellomies-sivuston suurinta antia edellä mainitun tietopankin lisäksi on aktiivisesti päivittyvä blogiosio, jossa yhdistyy kellomaailman uutiset ja Joonan omat kokemukset ja sattumukset kellojen parissa. Blogin julkaisutahti on myös kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun Joona luovutti Kelloseppäliiton puheenjohtajuuden eteenpäin, joka on tällaiselle kelloskenen kuulumisista kiinnostuneelle tarkoittanut entistä enemmän kiintoisaa luettavaa.

Kellohai

Tämän syksyn aikana Kellomies-blogin haastajaksi on noussut ainakin omissa silmissäni Kellohai, joka katselee kelloskeneä sisältä päin, kellosepän näkövinkkelistä. Ilpo Harjutsalon luotsaaman blogin tunnuspiirteitä ovat runsas kuvien käyttö, sekä yksityiskohtaiset ja mielenkiintoiset tarinat. Kellohai ei päästä lukijaansa helpolla, sillä jutut ovat sisällöllisesti intensiivisiä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii tuorein juttu Mondaine Helveticasta.

Pieni vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä jutut on kirjoitettu asiantuntevasti ja toisin kuin monissa muotiblogeissa, tekstin seassa esiintyvät kuvat liittyvät sataprosenttisesti asiaan. Tämän lähemmäksi kellosepän elämää ei suomalaisen blogin välityksellä pääse.

Tiuku repii

Toimittajataustaisen Olli Seppälän Tiuku repii -kelloblogi nostaa esille arkisia oivalluksia ja ajankohtaisia tarinoita kellojen maailmasta. Jutuissa paistaa poikamainen uteliaisuus ja innostuneisuus kelloja kohtaan. Esitellyistä blogeista Tiuku repii on eniten kelloharrastajan housuissa. Mainiota luettavaa siis.

Suosittelemme

Kelloniekka

Edustamani Kelloniekka on kelloihin salakavalasti ihastuneiden moniääninen blogi, jonka näkökulmana on yhdistää paitsi harrastajat, myös kelloista kiinnostuneet sekä alan kaupalliset toimijat. Blogin ydinajatuksena on popularisoida kellojen kiehtovaa maailmaa ja näin rakentaa osaltaan suomalaista kellokulttuuria. Kelloniekka on velkaa kaikille edellä mainituille blogeille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat