Panerai Radiomir Venti juhlistaa 20-vuotiasta Paneristi.com-yhteisöä

Panerai juhlistaa Paneristi.com-verkkoyhteisön 20-vuotista taivalta esittelemällä 1020 kappaleen rajoitetun erän Radiomir Venti (PAM02020) -kellomallin.

Paneristi.com on 20 vuoden ajan yhdistänyt Panerai-harrastajat ja -keräilijät ympäri maailmaa. Panerai on arvostanut yhteisön toimintaa niin korkealle, että on tehnyt viiden vuoden välein rajoitetun erän Paneristi-mallin (PAM00195 vuonna 2005, PAM00360 vuonna 2010, PAM00634 vuonna 2015), niin myös tänä vuonna.

Nyt esitelty uutuus on lopputulos intensiivisestä luovasta prosessista, joka on tehty tiiviissä yhteistyössä Laboratorio di Ideen, Panerain teknisen ja luovan ryhmän sekä Paneristin välillä.

Panerai Radiomir Venti (PAM02020)

Tämän vuoden juhlamalli perustuu ikoniseen 45-millimetriseen Radiomir-kellomalliin, jossa on Panerain oma manuaaliviritteinen Caliber P.6000 -koneisto, joka tarjoaa kellolle kolmen vuorokauden käyntivaran. Mattaviimeistellyn ja ns. patinoidun teräskuoren muoto on tuttu ja turvallinen cushion lankakorvakkeilla, johon tummanruskea satiiniviimeistelty sandwich-kellotaulu sointuu upeasti.

Kellotaulun suunnittelun lähtökohtana ovat olleet alkuperäiset, kauniisti kellotaulultaan patinoituneet Radiomir-kellomallit.

Vintage-henkisen kellon osoittimissa ja arabialaisissa indekseissä on beigenvärinen SuperLuminova-loistemassaus, jotka hehkui pimeässä vihreänä. Kellotauluun on kaiverrettu hillitysti taulunsävyisenä PANERISTI.COM 2000-2020 -teksti kello kuuden kohdalle.

Safiirilasin läpi katsottava taulu on kokonaisuudessaan tasapainoisen näköinen, täydentää laadukas beigenvärinen mokkaranneke, johon on painettu hillitysti OP-logo. Niin ikään kellon ruuvilukittavassa vetonupissa on OP-kaiverrus. Kellon teräksiseen, 12 kulmaiseen kierrättävään takakanteen on kaiverrettu juhlavuotta osoittavat merkinnät.

Suosittelemme

Panerai Radiomir VEnti (PAM02020):n suklaanruskea kellotaulu on suorastaan herkullisen näköinen.

Panerai lupaa kellolle sadan metrin vesitiiviyden, joka riittää arkiseen käyttöön mainiosti. Sikäli, kun tämä keräilyarvoa omaava kellomalli päätyy kovinkaan monella käyttöön. Panerai Radiomir Venti (PAM02020) suositushinta on 6.500 €.

Tyylin näkökulmasta katsoen Panerai on mielenkiintoinen valmistaja, jonka kellot kuuluvatkin olla hieman ylikokoisia, näyttäviä ilmestyksiä ranteessa. Nyt esitelty uutuus on italialaista elämäntyyliä ja muotokieltä arvostavalle oivallinen valinta etenkin värin puolesta, joka on helppo sovittaa lähes minkälaiseen värimaailmaan tahansa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Panerai Radiomir Venti
 • Mallinumero: PAM02020
 • Koneisto: Caliber P.6000 (inhouse)
 • Käyntitaajuus: 3 Hz (21 600 A/h)
 • Käyntivara: 72 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 45 mm
 • Kellon korkeus: 14,15 mm
 • Lasi: kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Ranneke: mokkanahka (vasikasta)
 • Hinta: 6.500 euroa

Kuvat: Panerai

Lue lisää