Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain mereen hylätään noin miljoona tonnia kalastusverkkoja, joten kellotaulujen valmistusmateriaalia on runsaasti ja edullisesti saatavilla.

Meriroskatilastot ovat vaikeasti sulateltavia. Esimerkiksi tutkijoiden mukaan Tyynenmeren roskavirta, jota kutsutaan myös Suureksi Tyynenmeren roskaläjäksi (Great Pacific Garbage Patch, GPGP), on alue, joka koostuu muovijätteestä ja kelluu Havaijin ja Kalifornian välimaastossa. Alueen koko on neljä ja puoli kertaa Saksan pinta-ala, ja luku on laskettu ympäristötekniikan organisaatio The Ocean Cleanupin toimesta, joka arvioi myös, että GPGP:stä 46 prosenttia koostuu kalastusverkoista, jotka ovat kadonneet tai hylätty. Tämä on erityisen vakavaa, koska vaikka verkot eivät enää ole käytössä, ne pyydystävät ja tappavat merieläimiä edelleen leijuessaan vedessä.

Oris X Bracenet

Aquis Date -mallistoon perustuva ruostumattomalla teräskuorella varustettu Bracenet on saatavilla kahdessa eri koossa, 36,5 mm sekä 43,5 mm halkaisijalla. Hylättyjen kalaverkkojen muovi muodostaa kauniin vihreän sävyn kellotauluun, ja jokaisen kellon taulussa oleva kuvionti on uniikki.

Kellon yleisilme on jämäkkä, mikä ei toki ole pelkkää pintaa. Aquis-mallit on tehty tositoimiin, mistä 300 metriin asti luvattu vesitiiviyskin kertoo. Yhteensuuntaan pyörivä hammastettu kehä, sekä reilun kokoinen isolla hammastuksella ja sivusuojilla varustettu nuppi on asioita, mitä ammattisukeltajakin osaa arvostaa. Selkeät ja reilulla lumeella varustetut tuntimerkinnät sekä osoittimet ovat myös tärkeitä sukeltajan kellon ominaisuuksia. 

Suosittelemme

Kellotaulun suojana oleva safiirilasi on heijastesuojattu molemmin puolin, ja lasia löytyy myös kellon takakannesta, jossa olevasta ikkunasta voi ihastella mekaanisen Oris 733 -automaattikoneiston toimintaa. Punaisella värjätty liipotin on yksi Oris-kellojen tunnuspiirteitä.Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris X Bracenet
 • Mallinumero: 01 733 7770 4137-07 8 18 05P
 • Koneisto: Oris 733
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 36,5 tai 43,5 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 300 m 
 • Ranneke: ruostumaton teräsranneke 
 • Hinta: 2350 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat