Oris Social Club Edition – yhteistyötä yli rajojen

Oris Social Club Edition on Oriksen ja sen virallisten faniklubien Oris Social Clubien kanssa yhteistyössä syntynyt kello, jonka hintapiste on helposti saavutettavissa ja jonka muotoilu on osunut trendien ennustamisessa naulan kantaan.

Oris pitää huolta yhteisöllisyydestä

Sveitsiläinen Oris, joka tunnetaan muun muassa luonnonsuojelun ja humanitäärisen työn kannatukseksi suunnitelluista Limited Edition -malleista, edistää vahvasti myös yhteisöllisyyttä oman brändinsä fanien keskuudessa ja ylittää perinteisesti rikkumattoman rajan norsunluutornin huipun ja sen alapuolella oleskelevan fanijoukon välillä.

Oris Social Club Edition -rannekello
Klubikellon kaareva lasike ei aina erotu kuvissa, mutta sen linjat ovat klassista Oris Divers Sixty-Fivea, ensimmäistä kertaa vaalealla taululla varustettuna.

Oris Social Club on kaikille avoin Oris-harrastajien kerho, jolla on oma osastonsa jo 36 kaupungissa ympäri maailman. Toisin kuin muiden kellomerkkien fanclubit, Oris Social Club toimii tiiviissä yhteistyössä brändin kanssa ja on Oriksen ‘virallinen’ fanclub jonka toimintaa tuetaan brändin puolelta. Harvinaista on Social Clubin paikallisosastojen lukumäärä. Millään muulla brändillä ei ole yhtä aktiivista fanitoimintaa.

OSC:n osastojen tapaamisissa kokoonnutaan Oriksen kellojen äärelle, milloin tutkimaan uutta koneistoa mikroskoopilla, vertailemaan jäsenten hankintoja tai muuten vaan olemaan sosiaalisia samat kiinnostukset jakavien ihmisten kanssa. Siinä kiteytettynä klubin idea.

Oris Divers Sixty-Five Social Club Edition -rannekello
Helsinki-mallia valmistetaan maksimissaan 30 kappaletta tilausten perusteella. Näiden kellojen arvo tulee nousemaan niiden harvinaisuuden takia tulevina vuosina.

Nyt Oris on julkaissut yhteistyössä Oris Divers Sixty-Five kellon pohjalle Oris Social Club Edition -kellon, tai oikeastaan 36 erilaista kelloa, sillä jokainen osasto on saanut kellosta oman version. Oris kannustaa humanitääriseen työhön myös Oris Social Club Edition -kellon kautta.

Kellon tuotosta 10% menee OSC:n paikallisosastojen päättämään hyväntekeväisyyskohteeseen. Helsingin osasto on päättänyt lahtoittaa kelloista saatavan osuuden tärkeään osoitteeseen vähävaraisia perheitä tukevalle Hope Ry:lle. Oris kannustaa näin myös Oris Social Clubin jäseniä arvojensa mukaiseen humanitääriseen työhön.

Suosittelemme

Klassikko ennennäkemättömässä valossa

Oris Divers Sixty-Five on yksi Oriksen klassikoista, mutta klubikellolle on saatu kiinnostavuutta muutenkin kuin sen keräilijästatuksen takia. Vaaleatauluinen Sixty-Five on nimittäin täysin uutta. Oris on onnistunut ennustamaan trendin hyvin, sillä tällä hetkellä vaaleat diverit ovat erittäin suosittuja kaikilla merkeillä.

Oris OSC pimeässä
OSC ja huikean tyylikäs lume.

Taulun sävystä täytyy käyttää nimitystä vaalea, sillä se ei ole täysin valkoinen vaan sen mattapinnassa on selvästi havaittavaa hopean sävyä. Sävy toimii todella hyvin yhteen indeksien ja osoittimien reunoissa näkyvään antrasiitinharmaaseen viimeistelyyn. Musta nahkaranneke valkoisilla tikkauksilla aksentoi harmaasävyistä kelloa todella hienosti.

Super-Luminovalla käsitellyt indeksit ja osoittimet antavat kellolle hämärässä erittäin tyylikkään säväyksen. Oris Social Club Edition on läheltä katsottuna huomattavasti kiinnostavampi kello kuin ensisilmäys antaa ymmärtää.

Vaaleatauluinen Oris-rannekello
Kuvissa valkoiselta näyttävä taulu on livenä hopeanharmaaseen vivahtavasti mattapinnoitettu. Kuvat eivät tee kellolle oikeutta.

Kello on Oriksen toimesta haluttu pitää mahdollisimman helposti Social Clubin jäsenien saatavilla. Tästä syystä kellon hintapiste on painettu mahdollisimman matalalla kynnyksellä lähestyttäväksi. Osin tästä syystä kelloon on valikoitunut Sellitan SW200-1 koneistoon perustuva Oris 733, jossa on 38 tunnin käyntivara perinteiseksi muodostuneella 28 800 A/h käyntitaajuudella. Tämän ansiosta kellon hinta on tasan 2000€.

Jokaisen Oris Social Club -kellon takakantta koristaa jokin paikallisosaston selvästi identifioiva, usein arkkitehtoninen kohde. OSC-HEL mallin takakantta koristaa ikoninen perspektiivikuva stadionin tornista. OSC-HEL mallin sarjan koko on maksimissaan 30 kappaletta, tilausmäärien mukaan.

Oris Social Club Edition -kellon Helsinki-mallin takakansi
OSC-HEL mallin takakantta koristava stadionin torni on selvästi tunnistettavissa.

Kellot ovat keräilykappaleita. Pieni valmistusmäärä tulee nostamaan niiden haluttavuutta vuosien aikana. Tällä hetkellä kelloa on vielä muutama kappale valmiina maahantuojalla Kultakeskuksella, josta kellon voi tilata sähköpostilla osoitteesta [email protected] ja kellon saa nopeasti kotiin. Mikäli varasto hupenee lisätilaukseen asti, omaansa voi joutua odottamaan.

Oris Social Club on loistava esimerkki siitä, kuinka merkki pitää huolta omistaan. Yhteistyö on toteutettu Oriksen arvoja kunnioittavalla tavalla ja lopputuloksena syntynyt kello on jokaisen klubilaisen näköinen. Samalla yhteinen klubikello yhdistää kaikki Oris Social Clubin jäsenet yli rajojen riippumatta missä kaupungissa paikallisosasto pitää majaa.

Oris -rannekello sivukuvassa.
Linjakkaan tyylikästä Orista.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: Oris Social Club Edition
 • Mallinumero: 01 733 7707 4051 OSC-HEL-Set
 • Koneisto: Oris 733 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: teräs
 • Kuoren halkaisija: 40 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Ranneke: musta nahkaranneke
 • Hinta: 2000 €

Kuvat: Tommi Puuska /IG: Most Striking

Lue lisää