Oris Prodiver Dive Control Limited Edition täyttää ammattisukeltajankin vaatimukset

Kaupallinen yhteistyö: Kultakeskus

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Oris palaa niin sanotusti syvään päähän uudella Oris Prodiver Dive Control Limited Edition -sukeltajankellolla, joka on suunniteltu ensisijaisesti ammattikäyttöön ja tarjoaa siten perinteisestä sukeltajankellosta poikkeavaa suorituskykyä.

Normaalisti sukeltajankellojen yhteydessä puhutaan 100 metrin ja paremmissa malleissa jopa 300 metrin vesitiiviydestä, mutta Oris Prodiver Dive Control Limited Edition on kotonaan vielä kilometrin syvyydessä, sadan barin paineen alla. Oriksen insinöörien mukaan kelloa on testattu jopa 125 barin paineessa, eikä sekään ollut tälle jämäkälle suklarille ongelma.

Oris Prodiver Dive Control Limited Edition

Kronografi-toiminnot tarjoavan Oris Prodiver Dive Control LE:n erottaa hyvin myös silmällä muista, sillä kuoren halkaisija on muhkeat 51 millimetriä. Mattamustalla DLC-pinnoitteella kauttaaltaan päällystetty kello on melkoisen mustanpuhuva, mutta apunäytöissä, sekuntiosoittimessa, kellon kehällä ja painikkeissa näkyvä kirkkaankeltainen väri piristää yleisilmettä. Sillä on myös oma funktionsa, sillä keltaisen on todettu olevan parhaiten veden alla näkyvä väri, joten sukeltajan on helpompi nähdä tärkeimmät kellon tarjoamat tiedot.

 

Kellon kuori on Grade 2 -luokan titaania, mikä tekee siitä kevyen, mutta erittäin kestävän. Molemmin puolin kuperaa ja sisäpuolelta heijastesuojattua safiirilasia ympäröi keraaminen, yhteen suuntaan pyörivä ja sukelluksen ajaksi paikalleen lukittava kehä. Titaaniseen takakanteen on kohokuvioitu Oris-logo ja rajoitetun erän kappalenumerointi. Ruostumatonta terästä oleva nuppi on ruuvilukittava, kuten myös kaksi sen ylä- ja alapuolella sijaitsevaa toimintopainiketta.

Suosittelemme

Koska kyseessä on ammattikäyttöön tehty sukeltajankello, on siinä myös heliuminpoistoventtiili, mikä mahdollistaa saturaatiosukelluksen aikana käytettävässä painekammiossa kellon sisään pääsevän heliumin poiston. Helium on peräisin heliumin ja hapen sekoitusta olevasta heliox-hengityskaasusta, jolla myös painekammio täytetään.

Hillitysti aaltokuvioisen ja mattamustan kellotaulun apunäytöt tarjoavat sekuntinäytön, 30 minuutin ja 12 tunnin laskurin, sekä päivämääränäytön. Kellotaulun indeksit ja osoittimet on päällystetty Super-LumiNova -lumeella. Prodiver Dive Control Limited Editionin ranneke on laadukasta kumia ja se on varustettu titaanisella DLC-pinnoitetulla pikalukolla, jonka yhteydessä on myös nopeakäyttöinen rannekkeen pituuden säädin. Vesitiiviin kellolaatikon sisältä löytyy kellon lisäksi myös toinen kumiranneke ja rannekkeen vaihtotyökalut.

Ammattisukeltajan kehittämä

500 kappaleeseen rajoitettu Oris Prodiver Dive Control Limited Edition -erikoismalli on kehitetty yhteistyössä sveitsiläisen ammattisukeltaja Roman Frischknechtin kanssa, joka on pitkällä ammattisukelluskokemuksellaan tuonut tärkeän kontribuution koko ProDiver-sarjan kehitykseen.

Yhteistyön tuloksena on syntynyt mm. patentoitu, sukelluksen ajaksi lukittava, Rotation Safety System -kellonkehä, joka löytyy ainoastaan Oris ProDiver -malliston kelloista. Frischknechtin mielestä toiminto on ammattisukeltajalle elintärkeä ja yksi mielenrauhaa sukelluksen ajaksi tuova tekijä. Pitkillä ja vaativilla sukelluksilla on voitava luottaa laitteistoon sataprosenttisesti ja yksi tärkeimmistä asioista on oikea ajan mittaus.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Prodiver Dive Control Limited Edition
 • Mallinumero: 01 774 7727 7784-Set
 • Koneisto: Oris Cal. 774, base SW 500
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 48 tuntia
 • Kuoren materiaali: Grade 2 titaani
 • Kuoren halkaisija: 51 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 1000 m (100 bar)
 • Rannekkeen leveys: 26 mm
 • Ranneke: kumi

Jälleenmyyjät

Löydät Oriksen jälleenmyyjät Kultakeskuksen hakusivulta.

Lue lisää