Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II -sukeltajankello

Kaupallinen yhteistyö: Salkari

Sveitsiläinen Oris on yli satavuotias kellonvalmistaja, joka valmistaa pelkästään mekaanisia rannekelloja. Oriksen laaja mallisto jakautuu neljään kategoriaan; moottoriurheiluun, lentämiseen, kulttuuriin, ja sukeltamiseen. Viimeisten vuosien aikana valmistaja on nostanut profiiliaan näyttävillä erikoismalleilla, joista nyt esiteltävä sukeltajankellomallistoon kuuluva Great Barrier Reef Limited Edition II on oivallinen esimerkki.

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

2000 kappaleeseen rajattu Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II on jatkumoa vuonna 2010 julkaistulle ja sittemmin loppuunmyydylle Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition I:lle. Kellomalli on syntynyt yhteistyössä Australian Marine Conservation Society (AMCS) -järjestön kanssa, ja sen tuotolla tuetaan Australiassa sijaitsevan – maailman suurimman – Ison valliriutan säilyttämistä ja suojelua.

Sukeltajankello, jolla voi sukeltaa syvissä vesissä

Great Barrier Reef Limited Edition II on näyttävä sukeltajankello, jonka kiekkomainen ulkonäkö edustaa Oriksen Aquis-sukeltajankellomalliston työkalumaista ja massiivista muotokieltä. Design on tarkoituksenmukainen, sillä Aquis-sarjan rannekellot on suunniteltu vaativiin sukellusolosuhteisiin (vesitiiviys on aina vähintään 300 m), jolloin jo kellon kuorelta vaaditaan lujuutta.

oris-aquis-great-barrier-reef-limited-edition-ii_img_1136

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Suosittelemme

oris-aquis-great-barrier-reef-limited-edition-ii_img_1161

Kellon rannetuntuma on massiivinen. Tähän vaikuttavat kellon 46 millimetrin leveys ja 16 millimetrin paksuus, sekä leveän 26 millimetrin teräsrannekkeen myötä normaalia kelloa suurempi kokonaispaino. Näin ollen kyseessä ei ole mikään hillitty pukumiehen kello, vaan sopii paremmin vapaa-ajan rientoihin.

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

oris-aquis-great-barrier-reef-limited-edition-ii_img_1186

Kellon korvakkeiden muotoilulla on varsin hyvin onnistuttu minimoimaan massiivisten mittojen vaikutus käyttöergonomiaan. Kello istuu ranteeseen hyvin ja varsin nopeasti käden liikeradat muuttuvat sen verran, että kelloa ei tule kolhituksi arkikäytössä. Onnistuneesta suunnittelusta huolimatta Great Barrier Reef Limited Edition II on parhaiten kotonaan isommassa ranteessa. Mikäli kelloon haluaa kepeyttä, on se mahdollista ostaa kumirannekkeella.

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Käytettävyys on kohdallaan

Great Barrier Reef Limited Edition II noudattaa Orikselle tuttua linjaa; kellotaulu on helppolukuinen, viisarien ja indeksien lume on erinomainen ja teräsranneke on kellomaailman aatelia.

oris-aquis-great-barrier-reef-limited-edition-ii_img_1157

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Kellotaulu on Oriksen malleista yksi upeimmista, jonka sävy vaihtelee valon mukana. Viikonpäivänäyttö on toteutettu persoonallisesti kiertävällä kehällä ja jotta taulussa ei ole sorruttu liikaan kikkailuun, on päivämääränäyttö hillitusti kello kuudessa. Suunnittelussa on näiltä osin noudatettu pukeutumisen kultaista sääntöä, eli kokonaisuudessa on vain yksi erottautuva yksityiskohta.

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Luotettavaa tekniikkaa

Kellon mekaaninen käyttötuntuma on jämäkkä. Kierrelukittava vetonuppi toimii tarkasti ja sopivan jäykästi, joten säätäminen esimerkiksi kohmeisin sormin onnistuu. Sama tunnontarkka käyttötuntuma toistuu kellonkehää käytettäessä. Sanomattakin on selvää, että kellonkehä pyörii vain vastapäivään.

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II

Great Barrierin vesitiiviys on poikkeuksellisen suuri, 500 metriä, ja se on toteutettu poikkeuksellisesti ilman heliumventtiiliä. Tähän on päästy paksun kuorirakenteen ja safiirilasin avulla.

Kellon sisällä on Oriksen viimeistelemä Sellita SW 220-1 -koneisto, joka kantaa Oriksella kaliiperimerkintää 735. Sellitan koneisto on puolestaan klooniversio ETA:n 2836:sta, joka tunnetaan luotettavana peruskoneistona. Tekniikan osalta kaikki on kunnossa ja sanotaankin, että Oris hallitsee poikkeuksellisen hyvin Sellitan koneistojen säätämisen – jopa ETA:n vastaavaa koneistoa tarkemmaksi.

oris-aquis-great-barrier-reef-limited-edition-ii_img_1144

Plussat ja miinukset

+ Tämä kello on tehty kestämään
+ Erinomainen teräsranneke
– Massiivinen, ei sovi pieneen ranteeseen

Pähkinänkuoressa

 • Malli: 01 735 7673 4185-Set MB
 • Koneisto: Oris 735, perustana SW 220-1 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: noin 38 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 46 mm
 • Kellon paksuus: 16 mm
 • Lasi: safiiri (heijastuksen esto sisäpuolella)
 • Vesitiiviys: 500 m (50 bar)
 • Rannekkeen leveys: 26 mm
 • Ranneke: ruostumaton teräs (tai kumiranneke)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Oris Hank Aaron Limited Edition – baseball-legendan jalanjäljillä

Oris esitteli baseball-legenda Hank Aaronin mukaan nimetyn Oris Hank Aaron Limited Edition -kellon, jota valmistetaan 2297 kappaletta. Luku vastaa Aaronin baseball-urallaan tekemien juoksujen määrää, ja se on edelleen Major League Baseballin ennätys.

Tyyliniekan uusimmat