Orient Star Diver 1964 2nd Edition – Orientin nouseva tähti

Orient Star julkaisi uuden painoksen viime vuoden Orient Star Diver 1964 juhlamallista, jolla juhlistettiin Orient Starin 70-vuotista taivalta. Toisin kuin ensimmäinen juhlamalli, joka oli rajattu 500 kappaleeseen, näiden 2nd edition Divereiden valmistusta ei ole rajattu.

Orient-kellobrändin high-end malleille varattu brändi Orient Star on viime vuosina julkistanut useita teknisesti vaativia, brändin historiasta ammentavia kellomalleja osoittaakseen, että osaamista ja tekemisen perinnettä riittää. Vuonna 2017 Orient Watches Company fuusioitui Seiko-Epsonin kanssa ja talojen yhteisosaaminen tuo Orient Starille hyvän vireen.

Viime vuonna julkistetun Diver 1964 Limited oli vasta ensimakua. Nyt julkaistu 2nd Edition on yhdistelmä vuoden. 1964 Diveria, niinkuin ensimmäinenkin juhlamalli, mutta tällä kertaa sukeltajankelloon on otettu inspiraatio yhdestä Orientin ensimmäisistä sukeltajankelloista Calendar Auto Orientista.

Orient Starin sukeltajankello täyttää modernit standardit

Kello on täysiverinen ISO 6425 standardin täyttävä sukeltajankello. Alkuperäisen version 40 metrin vesitiiveys on korvattu 200 metrin luokituksella ja kellossa on kaikki modernille sukeltajankellolle tyypilliset ja standardin edellyttämät ominaisuudet, kuten ruuvilukittava kruunu, yhteen suuntaan kiertyvä kellokehä, safiirilasi heijastuksenestolla.

Koneistoksi kello on saanut Orientin inhouse-valmistaman koneiston F6N47, josta irtoaa 50 tuntia käyntivaraa. Mielipiteitä jakavana yksityiskohtana on kello 12 sijoitettu Orient Starille lähes tavaramerkiksi muodostunut käyntivaraosoitin, joka on harvinainen komplikaatio sukeltajankelloissa.

Suosittelemme

Kelloa myydään kahdella eri tauluvariaatiolla. Mustatauluinen on perinteisen konservatiivinen, joka teräsrannekkeen kanssa istuu hyvin tilanteeseen kuin tilanteeseen. Peilikiiltoon hiottu musta taulu ja kellokehä on ratkaisuna elegantti, mutta ei tarjoa yllätyksiä. Kiinnostavampi on toinen malli, jossa on hämmentävän hienon mattapintainen vihreä liukuvärjätty taulu.

Taulu on saanut inspiraationsa Ryusendon luolista, joka on 4 kilometria pitkä luolakompleksi Japanin Iwaten prefektuurissa. Harrastajasukeltajilta kielletyssä luolassa on kahdeksan vedenalaista järveä, joiden vihreä väri on päätynyt tämän kellon tauluun. Vihreätauluisessa versiossa myös kellokehä on himmeän mattapintaista vihreää, joka aksetoi taulun väriä hienosti.

Molempien taulujen tapauksissa kello on selvästi luettava, ensimmäisen version suorakulmion muotoiset indeksit ovat vaihtuneet perinteisempiin pyöreisiin pääilmansuuntia lukuunottamatta. Tällä on saatu lumelle lisää tilaa ja kello on myös pimeässä selkeälukuinen.

Teräsranneke on varustettu linkkulukolla, jossa on turvasalpa ja sukellusjatke. Kelloon on myös saatavilla silikonihihna jonka pyramidikuviointi on uskollinen alkuperäiselle Calendar Auto Orientille.

Kellon viimeistely on hintaan nähden laadukasta. Diver 1964 2nd Editionin ilme on ensimmäistä versiota työkalumaisempi, mutta se ei estä laadukkaasti totetutettuja yksityiskohtia.

Orient Star Diver 1964 2nd Edition on tervetullut lisä erittäin kilpailtuun sporttisten sukeltajankellojen luokkaan. Järkevästi hinnoiteltuna Orient Star Diver 1964 kakkosedikka kolahtaa todennäköisesti monelle.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Orient
 • Malli: Orient Star Diver 1964 2nd Edition
 • Mallinumero: RE-AU0601B (musta) / RE-AU0602E (vihreä)
 • Koneisto: F6N47 (inhouse) automaatti
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 50 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 41 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: teräs (silikoni saatavilla)
 • Hinta:  1450€

Lue lisää