On aika äänestää Vuoden koru

Äänestys on päättynyt! Kiitos kaikille äänestäjille. Vuoden Koru julkistetaan Tampereen Häämessuilla 10.2.2019 klo 13.30-13.45. Tervetuloa messuille seuraamaan palkitsemistilaisuutta sekä ihastelemaan Vuoden koru -ehdokkaita Vuoden Koru -osastollemme (osasto E20).
***

Aloitimme viime vuonna uuden artikkelisarjan, jossa kuukausittain nostamme esiin suomalaista korumuotoilua- ja osaamista. Kuukauden koru -artikkelisarjan taustalla oli halu tuoda paremmin suuren yleisön tietoisuuteen kotimaisen korusuunnittelun helmiä ja taidokkuutta. Jokainen artikkelisarjamme koruista saa tunnustuksen Kuukauden koruna ja nyt on aika valita  vuoden 2018 Kuukauden koruista yleisöäänestyksellä Vuoden koru.

“Suomalainen korudesign ja -valmistus on huippuosaamista, myös kansainvälisessä mittakaavassa. Tätä osaamista voisi ylpeästi tuoda esiin enemmänkin.”, korostaa Olli Johan Lindroos, joka haluaa olla mukana juhlistamassa kotimaisia koruja myös Vuoden koru -valinnassa yhteistyökumppanina.

Johanna Lundán ja Olli Johan Lindroos.
Johanna Lundán ja Olli Johan Lindroos.

“On ollut äärimmäisen hienoa päästä tutustumaan kotimaisten suunnittelijoiden koruihin ja heidän lahjakkuuteen. Kuukauden koru -artikkeleiden myötä suomalaisten korujen kauneus, laatu ja taidokkuus kiehtoo entistä enemmän. Jännityksellä odotan yleisöäänestyksen tulosta – jokainen Kuukauden koru ansaitsisi voiton. Onneksi valinnan tekee yleisö, sillä itselleni olisi vaikeaa nostaa yksi koruista ylitse muiden.”, toteaa artikkelisarjan vastuutoimittaja Johanna Lundán.

Vuoden Koru julkistetaan Tampereen Häämessuilla 10.2.2019 klo 13.30-13.45. Tervetuloa messuille seuraamaan palkitsemistilaisuutta sekä ihastelemaan Vuoden koru -ehdokkaita Vuoden Koru -osastollemme (osasto E20).

Vuoden Koru –kilpailun järjestää Stylefellow. Tämänkertaisen palkitsemisen yhteistyökumppaneina toimivat Tampereen Häämessut, OJL Jewellery, sekä Kukkahuone Rönsy.

Suosittelemme

Mikä koruista puhuttelee juuri sinua taidokkaalla muotokielellään ja tekee mielestäsi säväyksen tunnistettavalla, omaperäisellä muotoilullaan? Pääset siirtymään äänestyssivulle tästä linkistä. Äänestys on auki 4.2.2019 klo 9.00 asti.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvomme Olli Johan Lindroosin lahjoittaman 500 euron arvoisen lahjakortin, jonka voi käyttää Helsingin Stockmannilla sijaitsevassa OJL Jewellery -myymälässä kotimaisiin koruihin.

Lisätiedot Vuoden koru -äänestyksestä ja palkitsemisesta: [email protected]

Vuoden Koru -ehdokkaat

Äänestykseen pääset täältä.

Ranka, Nikama Design

Ranka-pannan rohkea ja näyttävä muotokieli puhuttelee syvälle sieluun. Rangan muotoilu on saanut ideansa selkärangan nikamista, jotka symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Materiaalina ruostumaton jaloteräs on konstailematon, mutta erittäin voimakas.

Mummolan Pitsi, Jenni Rutonen Design

Mummolan Pitsi -sarja henkii vanhanajan hempeyttä, mutta tuo nostalgian nykypäivään ja nykyajan naisella sopivaksi. Korun muotoilu herättää kiinnostuksen ja ihailun, koska Rutonen on onnistunut yhdistämään romanttisuuden sopivana annoksena yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

Boforia, Heli Kauhanen

Boforia-korumallistossa suomalaisen tuulen olemus on vahvasti läsnä ja malliston muotokieli on tuulen innoittama. Kauhanen kertoo idean tuulen inspiroimaan mallistoon syntyneen jo 2000-luvun taitteessa, jolloin hän luodolla istuessaan koki tuulen voiman sekä näki tuulen vaikutukset niin vedelle kuin rantahietikolle. Tuulen synnyttämät huippumaiset muodot elävät Boforian muotoilussa.

Freezing February, Matti Hyvärinen (Sirokoru)

Puun kaarna on ollut osa Freezing Februaryn muodon syntyä. Vaikka kaarna tuntuu rujolta, ovat itse korut sirot. Muotokieli tuo mieleen myös suomalaista metsien mytologiaa. Freezing February on osa Sirokorun vintage-korujen mallistoa. Ajattoman Freezing February –sarjan on suunnittelut korutaiteilija Matti Hyvärinen jo vuonna 1966.

 

Cinderella, Jenni Ahtiainen (gTIE)

Virkatusta hopeasta valmistetun Cinderellan kauneus tekee kapinallisuudesta salonkikelpoista ja antaa kantajalleen voimaa. Inspiraatio Cinderella-sarjan koruihin syntyi isosta perhosen toukan kotelosta ja ajatuksesta naiseuden elämän mittaisesta kehittymisestä.

Silver Wind, Chao-Hsien Kuo

Silver Wind –sarjan korujen kauneudesta on helppo hurmaantua kuten myös vahvan omaleimaisesta olemuksesta, jonka yksi osa on Chaolle ominainen kaareutuvien muotojen anticlastic-tekniikka. Silver Windin muotokielen idea juontaa juurensa 1990-luvun lopulle, jolloin Chao sai inspiraation maitohorsman kuivien siemenkotien auetessa ja siementen lähtiessä lentoon tuulessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Saurum Osakeyhtiö on nyt Lumoava Finland Oy

80-vuotias Saurum Osakeyhtiö tunnetaan Lumoava-korubrändistään, jotka valmistetaan maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa. Juhlavuoden myötä yritys on muuttanut nimensä sen tunnetuimman brändinsä mukaisesti Lumoava Finland Oy:ksi.  Toimitusjohtaja...

Saurum kulki vastavirtaan ja kasvatti liikevaihtoaan kannattavasti

Lumoava-koruja valmistava Saurum Osakeyhtiö kasvatti liikevaihtoaan ja teki positiivisen tuloksen pandemiasta huolimatta. Tiedotteen mukaan Saurum uudisti strategiaansa juuri ennen kuin korona pysäytti maailman, eikä antanut...

Kotimaisten korujen joulukauppa: Joulunajan korujen erikoiskaupasta löydät laajan valikoiman koruja

Etsitkö persoonallista lahjaa tärkeälle ihmiselle? Kaipaatko massatuotettujen korujen sijaan omaa persoonaasi kuvastavia koruja? Kotimaisten korujen joulukaupasta löydät erilaiset korut itsellesi tai lahjaksi. Juuri avattu kotimaisten...

Uudistuneen Vuoden koru -kilpailun vuoden 2021 finalistit on julkaistu

Tyyliniekassa alkunsa saaneen Vuoden koru -kilpailun finalistit on julkaistu. Vuoden koru 2021 -tittelistä kisaa kymmenen Suomessa valmistettua korusarjaa ja niiden suunnittelijat. Kilpailutöissä yhdistyy raikkaalla...

Tyyliniekan uusimmat