Omega Seamaster Aqua Terra – Uusi suunta ja uudet tuulet

Omega Seamaster Aqua Terra näyttää uutta muotoilullisesti suuntaa Omegalle. Pikkutaulu on Aqua Terrassa uusi musta ja kaikki vuoden 2021 Aqua Terrat on varustettu tyylikkäästi koristellulla small second -komplikaatiolla ja ajan henkeen kuuluen kaikki kellot ovat myös METAS-sertifioituja Master Chronometer-kelloja. 

Omega Seamaster Aqua Terran julkaisu vuonna 2002 herätti paljon tunteita niin puolesta kuin vastaan. Aqua Terra oli selkeä irtiotto Seamasterin puhdaspiirteisestä sukeltajankellon olemuksesta. Kellomallistolla oli alusta asti elegantimpi ote vesielementtiin. Se suunniteltiin veden päälle, ei sen alle.

Omega Seamaster Aqua Terra ammentaa syvältä Omegan omasta merellisestä menneisyydestä ja merikronometristä. Aqua Terran hienovaraisesti tasapainotettu jako urheilullisuuden ja ylellisyyden välillä sopii mielikuvaan vapaa-aikaansa purjehtien käyttävään ylellisyyden ystävään. Malliston tunnuspiirteenä oleva raidoitus on saanut inspiraation purjeveneiden tiikkipuisesta kannesta.

Seamasterin sukeltajankellojen työkalukellomainen rouheus loistaa poissaolollaan Aqua Terrassa. Siinä missä toisille Omegan faneille Seamasterin prameilematon laatu on ydintekijä, toisille taas Aqua Terran jalommat materiaalit ja vähäeleinen tyylikkyys ovat tekijöitä, jotka nostavat malliston perinteistä Seamasteria korkeammalle kannelle.

Suosittelemme


Koneistopuolella Aqua Terra on aina kulkenut Omegan kehityksen keula-aallon harjalla. Ensimmäisessä  Aqua Terrassa oli Omegan kronometriluokitettu Calibre 2500 koneisto, jossa esiteltiin ensimmäistä kertaa co-axial käyntilaite, mikä on ollut yksi Omegan tunnetuimpia menestyksiä koneistokehityksessä. Omegan esiteltyä METAS-sertifikaatin, Aqua Terra oli ensimmäisten mallien joukossa, johon päivitettiin Master Chronometer-luokan koneisto.

Sekunti tyyrpuuriin kohti uusia vesiä

Jälleen on Aqua Terran vuoro näyttää mistä tuuli puhaltaa Omegan kellosuunnittelussa. Vuoden 2021 Omega Seamaster Aqua Terra mallisto koostuu 19:sta uudesta kellosta, joita hallitsee tyylipiirteenä ensimmäistä kertaa Omegan historiassa small second -pikkutaulu ja päivyri kello kuuden kohdalla. Piirre joka tulee taas kerran jakamaan Omegan fanit kuin Volvo Ocean Race -kilpaveneen keula Tyynen valtameren.

Vuoden 2021 malliston kelloista kymmenen on rungoltaan 38 millimetriä ja yhdeksän 41 millimetriä halkaisijaltaan. Kokoelmasta löytyy niin urheilullisempia teräksestä valmistettuja kuin Omegan patentoimasta Sedna™-kullasta valmistettuja luksusmalleja.

Aqua Terran tunnuspiirre tästä eteenpäin on nimenomaan tuo erillinen pikkutaulu sekunneille. Vaikka osassa malleista tiikkitaulu vielä löytyy, on se klassisen eleganssin nimessä joutunut osassa malleja väistymään.

Rungon halkaisijaltaan 38 millisissä malleissa se on korvattu hienovaraisella säteittäishionnalla joka kiinnostavasti lähtee pikkutaulun keskipisteestä. Vaikutelma on poikkeuksellisuudessaan vaikuttava. Näissä malleissa on helmiäisellä koristellut, purjeveneen runkoa muistuttavat indeksit viittauksena malliston merelliseen perintöön. Minimalismi pukee uutta Aqua Terraa.

Osa uuden malliston kelloista on selkeästi Omegan varakkaaseen päähän asiakaskuntaa suunnattuja. Äärimmilleen vietynä tämä näkyy Sedna™-kultaisessa mallissa jossa kellokehää kiertää timantit ja taulu on valmistettu violetista jadesta. Tällaista ei tule jokaisella vastaan.

Perinteisen Aqua Terran näköiset teak-tauluiset kellot löytyvät uudesta mallistosta 41 millimetrin kokoluokassa. Nämä mallit ovat selvästi sporttisempia ja sen huomaa pienistä asioista kuten kiinnitysrenkaaseen painetusta sekuntiasteikosta sekä pikkutaulun numeraaleista.

Urheilullisuus ei kuitenkaan sulje pois luksusta, sillä 41 millisiä löytyy myös täysin Sedna™-kultaisina ranneketta myöten. Sporttisemmassa 41 millimetrin kokoluokassa ranneke on useimmiten terästä tai köysikuvioitua kumia siinä missä pukukellomaisemmat 38 milliset varustetaan kumin sijasta ylellisellä nahkarannekkeella.

Koneistoina kaikissa uusissa Aqua Terroissa on Omegan METAS-sertifioitu Master Chronograph-koneisto. Kellon materiaalista riippuen myös koneiston siltoja ja vetopaino on valmistettu tarpeen mukaan kullasta. Kaliiperinumero vaihtuu myös kellon koon myötä, mutta speksit kaikissa ovat lähes samat, co-axial käyntilaite, 15000 gaussin magneettinen suojaus ja kaikki mitä METAS-sertifiointi tuo mukanaan. Teräksisistä koneistoista (8802 ja 8916) irtoaa 60 tunnin ja Sedna™-kultaisista (8803 ja 8917) 55 tunnin käyntivara.

Kellojen kuoret ovat vesitiiviitä 150 metriin saakka. Omegalla ei olisi ollut suuri vaiva suunnitella kelloja syvemmällekin, mutta Aqua Terran on tarkoituskin olla vedenpitävä lähinnä purjeveneen kannelta tehtäviä uintireissuja varten.

Omega Seamaster Aqua Terra näyttää uutta suuntaa Omegalle. Lähes kaikki mallit tulevat jatkossa olemaan Master Chronometer-sertifioituja, Omegan materiaalitekniikka on alan huippua innovatiivisuudessaan. Aqua Terran uusi suunta pikkutauluineen on liian pieni askel Omegalle ollakseen varsinainen määränpää. Se kuitenkin näyttää uutta suuntaa kellotalon muotokielessä ja on mielenkiintoista nähdä mihin asti Omega on lopulta menossa.

 

Pähkinänkuoressa

  • Valmistaja: Omega
  • Malli: Seamaster Aqua Terra Small Second
  • Koneisto: OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8802/8803/8916/8917
  • Käyntitaajuus: 25200
  • Käyntivara: 60 h (8802/8803), 55 h (8916/8917)
  • Kuori: Teräs/Sedna™-kulta
  • Kuoren halkaisija: 41 mm/38 mm
  • Lasi: Safiiri
  • Vesitiiviys: 150m (15ATM)
  • Ranneke: Teräs/Sedna™-kulta/Kumi/Nahka
  • Saatavuus: Elokuu 2021

 

 

 

 

 

Lue lisää