NOMOS Glashütte – saksalaista eleganssia järkihintaan

Kaupallinen yhteistyö: Aseman Kello

Saksalainen NOMOS Glashütte on kelloalaa seuraamattomalle todennäköisesti tuntematon kellomerkki. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö merkki olisi ns. real thing, sillä kyseessä on nuoresta iästään huolimatta (perustettu 1990) yksi nykyhetken parhaimpia hinnan, laadun ja designin yhdistävä kellonvalmistaja.

Saksalainen eleganssi, mitä se on?

Saksalaiset tunnetaan ensisijaisesti tekniikan mestareina ja vasta sen jälkeen kaukana perässä yhdistämme saksalaisuuteen sellaiset käsitteet, kuin tyyli ja eleganssi. Tässä mielessä NOMOS Glashütte on saksalaisen kelloteollisuuden raikas poikkeus, joka on luonut maineensa tunnistettavalla ja omaan silmääni äärimmäisen tyylikkäällä designillaan, vahvaa teknistä osaamista unohtamatta.

NOMOS Glashütte

NOMOS Glashütten kellojen design huokuu vahvasti klassista ja pelkistettyä tyyliä. Monien mielestä Bauhaus kuvaa terminä hyvin NOMOS:in rannekelloja, joka on varsin osuvasti ilmaistu. Valmistajalta löytyy lukuisia mallistoja, jotka eroavat toisistaan jopa kellonkuorien muodon osalta, mutta siitä huolimatta ne on helppo yhdistää samaan valmistajaan. Tämä saavutus on varsin merkittävä konservatiivisella alalla, jonka kvartaali on 25 vuotta.

NOMOS Glashütten mallisto vuonna 2018

NOMOS Glashütten selkeä vahvuustekijä on malliston laajuus ja soveltuvuus niin miehille, kuin naisille. Mallien kokovalikoima on laaja, samoin kellotauluissa löytyy runsaasti vaihtoehtoja – ja kokonaisuuden täydentää korkealaatuiset rannekkeet. Suomessa NOMOS Glashüttea edustavan Aseman Kellon mukaan suosituimpia mallistoja ovat Club, Metro ja Tangente.

Ostaminen on tehty niin ikään helpoksi, sillä tehdas tarjoaa jälleenmyyjilleen erinomaisen tilaustyökalun, jolla kellon kustomointi on tehty helpoksi. Näin ollen kivijalassa piipahtaminen kannattaa.

Suosittelemme

Saksalaista teknistä laatua

Toisin kuin monet kellonvalmistajat, NOMOS Glashütte on tinkimättömästi halunnut toteuttaa omaa visiotaan itsenäisenä kellonvalmistajana myös kellon ytimen, eli koneiston osalta. Paljon aikaa ja rahaa vaatinut kehitystyö on tuonut NOMOS Glashüttelle riippumattomuuden koneisto- ja osavalmistajiin nähden, jonka lisäksi uusien kellomallien suunnnitteluun on saatu vapautta, koska kaikki langat ovat omissa käsissä.

NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update
NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update

Näin on voitu tehdä oivaltavia ja kellonkäyttäjää palvelevia ratkaisuja uusiin kellomalleihin, josta hyvänä esimerkkinä toimii ikonisen Tangente-malliston uudistunut Neomatik 41 Update -malli, joka sai kelloalan “Oscar-gaalan”, Grand Prix d’Horlogerie de Genèven, myöntämän ykköspalkinnon Challenge Watch Prize -kategoriassa.

NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Updaten innovaatio on kellon ulkokehälle siirretty päivyri, josta päivämäärän näkee punaisten pisteiden välistä. Päivyriä voi siirtää osoittimia liikuttamatta molempiin suuntiin.

Omia koneistokaliipereita löytyy tällä hetkellä 13, joista kuusi on manuaalia ja seitsemän automaattia. Koneistot ovat tänä päivänä viimeistä osaa myöten omaa tuotantoa, sillä useiden vuosien ja miljoonien eurojen investointien jälkeen NOMOS Glashütte kehitti itselleen myös oman spiraalin, joka oli viimeinen osa, jonka he joutuivat ostamaan omiin koneistoihinsa ulkopuolelta.

NOMOS Glashütte luottaa omiin koneistoihin.
NOMOS Glashütte luottaa omiin koneistoihin.

Pukeutujan rannekello

Se miksi olen poikkeuksellisen innostunut NOMOS Glashüttesta liittyy fiilikseen, jota kellomerkki omassa mielessäni edustaa. Kellomerkin tyyli on universaalia ja jopa klassista, joka on kuin tehty lifestyle-henkiselle miehelle ja naiselle, joka haluaa pukeutumiseensa ripauksen eleganssia. Kepeää sporttisuutta merkille tuo uusin Autobahn-mallisto, jonka myötä mielikuva ajohanskoista, sporttisesta rannekellosta ja klassisen urheiluauton yhdistelmästä piirtyy mielenmaisemaan samalla, kun hymy nousee NOMOS Glashütten kellonomistajan huulille. 🙂

NOMOS Glashütten Autobahn-kellomalli tuo pukeutumiseen eleganttia sporttisuutta.

NOMOS Glashütten Autobahn-mallistossa on tyylikästä sporttisuutta.
NOMOS Glashütten Autobahn-mallistossa on tyylikästä sporttisuutta.

Yhteenvetona voin todeta, että NOMOS Glashütte on kellonvalmistaja, jonka tuotteissa tyyli ja tarkoitus kohtaavat poikkeuksellisen hyvin. Suurelle yleisölle tuntemattomuuden ei kannata häiritä, sillä kyseessä on yksi harvoista “pienistä suurista”, jonka tuotteet nauttivat varauksetonta arvostusta maailmanlaajuisesti. Oma virtuaalinen hattuni nousee päästä myös siitä syystä, että valmistajan ylpeys omaa tekemistään kohtaan näkyy vakaassa hinnoittelussa, joka ei perustu alennushullutteluihin.

Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että kellojen hintataso on suomalaisen kuluttajan ulottuvilla. Joten mikäli muotokieli puhuttelee, kannattaa avoimin mielin kokeilla miltä NOMOS Glashütten kello ranteessa tuntuu.

NOMOS Glashütten kelloja myy Aseman Kello kahdessa Helsingin myymälässä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Tyyliniekan uusimmat