Neulebolero on kuin lämmin halaus

Nyt kun paukkuu ja pakastaa, kaipaa yllensä jotakin lämmintä.  Erilaiset muhkeat neuleet ovat mukava valinta, jotka myös hellivät mieltä. Itselläni neuleita vaatekaapissa on vain harvoja, siitäkin huolimatta, että olen vilukissa. Laitoinkin siis innolla testiin monipuoliset kietaisubolerot. MICASin urbaanit ja innovatiiviset neuletuotteet sopivat persoonallisellekin pukeutujalle ja tarjoavat lämmintä pehmeyttä kylmään säähän.

Käsinvalmistetut neuleet tuovat myös mieleen lämpimiä ajatuksia. Tuotteet olivat pakattu kauniisti ja jo paketin avaaminen sai hyvän mielen aikaan.  Tunne on aivan omanlaisensa, kun tietää koskettelevansa oikeasti käsinvalmistettuja tuotteita – tuotetta myös arvostaa aivan eri tavalla.

MICAS sai alkunsa vuonna 2011 Marika Salomaa-Kivelän intohimosta neulomiseen.  Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja valmistetaan käsin. Tuotteet valmistetaan ei-sähköisellä  käsikäyttöisellä neulekoneella, ja viimeistelytyötä tehdään muun muassa virkkaamalla. Ostoksille pääsee niin verkkokaupankin kautta ja lisäksi Helsingissä on myymälöitä, joiden valikoimista tuotteita löytyy.

Suosittelemme

MICASin valikoimissa kietaisuboleroa löytyy useissa väreissä sekä kahdesta materiaalista valmistettuna.  Hedda-kietaisubolero (kuvissa musta) on tehty ympäristöystävällisestä bambulangasta, jossa bambua on 70% ja puuvillaa 30%. Materiaalina bambu on allergiaystävällinen ja säätelee hyvin lämpötilaa pitäen talvella lämpimänä ja kesällä viileänä. Siiri-kietaisubolero (kuvissa harmaa) on puolestaan tehty  alpakanvillasta. Ympäristöystävällisessä langassa on mukana 70% alpakkaa ja 30% villaa.

Malliltaan bolero on kuin huivi hihoilla, joka saa erilaisen olomuodon riippuen siitä, miten se puetaan päälle. Boleroa voi käyttää kolmella eri tavalla. Kainalon alta käärittynä boleron voi kiinnittää rintakorulla tai mukana tulevalla puuneulalla. MICASin kautta  on myös mahdollista saada isoja hakaneuloja muistuttavia kiinnitysneuloja. Antiikkihopeinen ja mattamusta värivaihtoina ovat nuorekkaat, mutta tyylikkäät.

Boleron voi myös kuljettaa olkapäiden yli, jolloin bolerossa yhdistyy ponchomainen ulkonäkö hihoilla.

Lisäksi boleroa vai käyttää pelkästään kaulahuivina käärittynä kaulan ympärille. Pukemista helpottamaan yrityksen nettisivuilta löytyy video kietaisuboleroiden yhteydestä, joka tarjoaa hyvät vinkit eri käyttötavoiksi ja näin sormi ei jää suuhun, jos bolero ei päädykään automaattisesti päälle heti oikealla tavalla.

Kietaisubolero sopii usealle vartalotyypille ja periaatteessa bolerossa yksi koko sopii kaikille. Kannattaa kuitenkin tiedustella tilauksen yhteydessä mittatilausmahdollisuutta.  Bolero on mahdollista saada mittatilauksena huomioiden esimerkiksi pituutesi.  Minulle Marika neuloi boleroon hieman normaalia lyhyemmät hihat ja sironsi mittasuhteita hieman, koska olen lyhyt ja myös hihamittani on normaalia lyhyempi.

Bolero on helppo yhdistellä monenlaisen asun kanssa.  Bolero on persoonallinen ja rento, mutta kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs ulkonäkö sopii yhteen niin farkkujen kuin myös paitapuseron ja hameen tai mekonkin kanssa.  Bolero on myös mielestäni mielenkiintoisempi lisä asuun kuin esimerkiksi neuletakki ja sopiva tapa karkottaa tylsyyttä pukeutumisessa.

Itse myös näen jo pakkaavani boleron mukaan matkalle. Mielestäni bolero on tyylikäs, mutta käytännöllinen, lisä matkustusasuun erityisesti lentokoneeseen, jossa lämpötilat vaihtelevat ja matkustamossa käy aina pieni viima. Itse usein palelen lentokoneessa ja bolerosta saan loistavasti lämmikettä hartioille, ja boleroa on helppo muunnella ja asetella eri tavoin tarpeen mukaan.

Testin perusteella bolerot tarjoavat ihanasti lämpöä kylmiin päiviin ja myös persoonallisuutta pukeutumiseen. Kietaisuboleroilla on helppo taistella tyylikkäästi palelemista vastaan. MICASin nettikaupassa voit tutustua myös muihin innovatiivisiin bambu- ja alpakkaneuletuotteisiin kuten neulepaitoihin, viittoihin, pipoihin ja ponchoihin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat