Näyteikkunassa auringonvalosta haalistuneiden kenkien antiikkipatinointi

Kaupallinen yhteistyö: Herrainpukimo

Liika aurinko on epäterveellistä paitsi ihmiselle, myös kengille. Tästä hyvänä huonona esimerkkinä toimivat näyteikkunassa pidempään viihtyneet Sanders Londonit, jotka olivat saaneet osansa auringon vaalentavasta vaikutuksesta. Näin ollen kengät täytyi huoltaa ennen käyttöönottoa.

Luontevin ratkaisu olisi ollut valita kengän alkuperäisen värin mukaiset lankit ja voiteet, joilla olisi palautettu kengän vaaleanruskea väritys. Nyt halusimme kuitenkin tehdä enemmän kuin pelkän kenkähuollon, joten päädyimme Collonil 1909 -sarjan viininpunaiseen kenkävoiteeseen ja lankkiin. Näillä palautimme kenkien käyttöominaisuudet ja sävytimme ne samalla uudelleen.

Kengänhuolto itsessään on yksinkertaista:

  1. Puhdista kengät kenkäharjalla.
  2. Levitä kenkävoide puuvillaliinalla, anna imeytyä ja pyyhi pois.
  3. Levitä kiilloke eli lankki puuvillaliinalla, anna kuivua ja pyyhi pois.
  4. Kiillota puuvillaliinalla ja halutessa vielä sukkahousuilla.

Kengät olivat uudet, joten puhdistusta ei tarvittu. Kengistä poistettiin nauhat ja levitettiin runsas kerros viininpunaista voidetta liinalla. Vanhat puuvillasukat, kauluspaidat ja t-paidat ovat tähän tarkoitukseen omiaan. Kengät näyttävät voitelun jälkeen lopputulosta hurjemmilta, joten tästä ei kannata panikoitua.

dsc_0148_2000px

dsc_0151_2000px

Suosittelemme

Voiteen annetaan imeytyä kenkään useita minuutteja. Kun voide on imeytynyt ja pinta on muuttunut mattamaiseksi, voidaan käsittelyä jatkaa. Kaikki pintaan jäänyt ylimääräinen voide pyyhitään puuvillaliinalla pois pyörivällä liikkeellä, kunnes pinta on puhdas.

Koska käsittelin yhden kengän kerrallaan, tarkastin tässä kohtaa onko voiteella suurta vaikutusta.
Koska käsittelin yhden kengän kerrallaan, tarkastin tässä kohtaa onko voiteella suurta vaikutusta.

Voiteen jälkeen levitetään kiilloke, jota kutsutaan tuttavallisemmin lankiksi. Kuten kuvasta voi huomata, kannattaa koko prosessin aikana käyttää suojakäsineitä.

dsc_0156_2000px

Kun kiilloke on kuivunut, voi sen pyyhkiä pois.
Kun kiilloke on kuivunut, voi sen pyyhkiä pois.

Puuvillaliinalla pyörivällä liikkeellä pyyhkimällä (painaa ei tarvitse) pinnasta tulee hyvin helposti kiiltävä. Myttyyn puristetulla sukkahousunpalalla voi tehdä vielä lisäkiiltoa, jos sen kokee tarpeelliseksi.

Valmista. Lopputulos syntyi noin tunnin puuhastelun tuloksena.

dsc_0159_2000px

dsc_0161_2000px

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat