Näin solmit solmion kolmella yleisimmällä tavalla

Solmion solmiminen on taitolaji, jonka oppii helposti muutamien toistojen kautta. Tätä taitoa kannattaa myös harjoitella, sillä kerran taistelun kautta solmitun solmion höllääminen kaulasta solmua avaamatta ei ole hyväksi solmiolle.

Englantilainen solmu

Solmion solmuissa löytyy runsaasti vaihtoehtoja, mutta yhdellä solmulla pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä four-in-hand -solmu, toiselta nimeltään englantilainen solmu on monikäyttöisin, sillä se soveltuu kaikenlaisiin asukokonaisuuksiin. Epäsymmetrisyys rikkoo sopivalla tavalla klassisen pukeutumisen jäyhiä linjoja.

Prinssi Albet -solmu

Englantilaisen solmion variaationa toimii double four-in-hand -solmu, jota kutsutaan Prinssi Albert -solmuksi. Tässä solmussa nimensä mukaisesti tehdään ylimääräisellä kierroksella hivenen paksumpi epäsymmetrinen solmu, joka soveltuu erityisesti isompien kaulusten kanssa käytettäväksi. Prinssi Albert on myös lyhytselkäisen miehen pelastus, sillä jos solmio tuntuu olevan liian pitkä, niin tällä solmion häntää saa lyhennettyä jonkin verran.

Ranskalainen solmu

Kolmas solmutyyppi on ranskalainen solmu, joka on symmetrinen. Melko usein tämä solmu on se mitä suositaan – juuri symmetrisyyden takia. Toinen syy lienee se, että aiemmin tämän solmun solmimista opeteltiin myös armeijassa. Ranskalainen solmu on paikallaan tilanteissa, joissa kaivataan englantilaista solmua muhkeammin solmittua solmiota.

Suosittelemme

 

Lue lisää