Nahkainen Barbour-viikonloppulaukku

Kaupallinen yhteistyö: Kapteenska

Etsiessäni muutaman päivän työmatkalleni mahdollisimman toimivaa laukkua, totesin Suomen tarjonnan tässä suhteessa yhtä huonoksi kuin jalkineidenkin osalta. Etsintäni kohteena oli pehmeä, ns. viikonloppulaukun nimellä kulkeva kantoväline.

Pehmeän laukun etuina ovat hyvä kannettavuus, helppo pakattavuus ja joustavuus lentokoneen matkatavaralokerikkoon asetettaessa. Materiaalin halusin olevan joko erittäin kestävää puuvillakanvaasia tai mieluimmin nahkaa, ymmärtäen kuitenkin jälkimmäisen olevan nykyisenä muovin aikakautena sangen huima toive.

Kierrettyäni Turun lähes kaikki laukku- ja vaatekaupat, totesin tarjonnan pehmeiden laukkujen osalta laadultaan huonoksi, tyyliltään muodin ehdoilla kulkevaksi ja hinnoiltaan laatuun nähden naurettavaksi. Koska aikani oli jossain määrin kortilla, valmistauduin hankkimaan todennäköisesti juuri ja juuri matkan verran kestävän muodikkaan kertakäyttöversion.

Yllättäen muistin Barbourin valmistavan klassisesta Tarras-olkalaukustaan myös erinomaista nahkaversiota, joten päätin vielä suunnistaa tarkastamaan Kapteenskan tarjonnan mahdollisten viikonloppulaukkujenkin osalta.

Barbour Leather Medium Travel Explorer Bag
Barbour Leather Medium Travel Explorer Bag

Ennakkoaavistukseni palkittiin. Barbourin valikoimista löytyi täysin etsimäni kaltainen, täysnahkainen viikonloppulaukku. Vaikka tein hankintapäätökseni lähes välittömästi laukun laadun todettuani, nautiskelin hetken Kapteenskan erittäin ystävällisestä palvelusta ja uuden liiketilan tunnelmasta. Kevään tullen tiedän nyt, minne suunnistan öljykangastakkia tarvitessani.

Barbour Leather Medium Travel Explorer Bag

Vanhan pukeutumiseen liittyvän sanonnan mukaan kaiken nahkaisen tulee olla niin hyvää kuin suinkin vain on varaa. Tämä pätee sekä kenkiin, vöihin että – tietenkin – laukkuihin. Barbourin valmistama viikonloppulaukku täyttää tämän sanonnan vaatimukset täydellisesti, ollen kohtuullista hintaansa laadullisesti vielä huimasti parempi.

Suosittelemme

Materiaalivalinnat ovat sanalla sanoen erinomaisia. Eläväpintainen, väriltään syvä nahka on kaunista ja luonteeltaan ajan kanssa patinasta kaunistuvaa. Olkahihnan erittäin jämäkkä puuvilla ja oivaltavasti sisäpuoleltaan liukumattoman haljaspintaiseksi jätetty kantopehmuste huokuvat laatua.

Laukun nahka on laadukasta ja patinoituu takuulla kauniisti.
Laukun nahka on laadukasta ja patinoituu takuulla kauniisti.

Antikoidut metalliosat ovat jämäköitä ja toimivat sulavasti, vetoketjun ollessa kaksiveturinen ja lukkolenkillinen. Sisävuorin puuvilla on kevyttä mutta tuntumaltaan kestävää. Vaikka puuvilla oletettavasti useiden vuosien käytön myötä saattaakin kulua, sen mieluummin uusii kuin vaihtaa laukun kokonaan uuteen.

Viikonloppulaukkujen muoto on ajan kanssa vaihdellut vain hieman. Tämä ei olekaan ihme – perusmallit sekä kestävät aikaa että ovat käytännöllisiä. Barbour on valinnut laukkuunsa klassien englantilaisen mallin, jossa päätyjen yläkulmat taittuvat alas tehden kokonaisuuden sekä kauniiksi että kompaktiksi.

Laukun saa kompaktimmaksi kiinnittämällä kulmat laukun alareunaan.
Laukun saa kompaktimmaksi kiinnittämällä kulmat laukun alareunaan.

Yläkulmat myös helpottavat pakattavuutta avatun laukun ollessa ylöspäin hivenen levenevä. Tarpeen tullen – esimerkiksi yllättävän alennusmyynnin sattuessa matkalla kohdalle – voi kulmat päästää vapaaksi ja saada laukkuunsa näin lähes kolmanneksen lisää tilaa.

Nahkalaukun kokoa voi säätää päädyistä.
Nahkalaukun kokoa voi säätää päädyistä.

Toki kaikissa tuotteissa on myös puutteensa. Travel Explorer Bagin tapauksessa ne ovat pieniä, joskin ajoittain havaittavissa. Nykyisen yhden sisätaskun ohella laukkuun olisi suonut toisen, ehkäpä suuremman, vetoketjutaskun. Tämä tarve on toki katettavissa pienemmillä laukuilla, mutta käytännöllisyyden vuoksi esim. pienesineille soisi muutaman oman tilansa.

Laukussa on yksi vetoketjutasku.
Laukussa on yksi vetoketjutasku.

Kahvoja yhdistävä, ehkä irrotettavakin, lenkki olisi myös hyödyksi päällystakin tai matkahuovan väliaikaiseen kiinnittämiseen laukun päälle. Yleisesti ottaen, kuitenkin, pari pientä puutetta ei voi kääntää laukun arvosanaa laskuun.
Loppusanat ja arvio

Barbour Leather Medium Travel Explorer Bag on yksinkertaisesti ilmaistuna loistava tuote. Laukku on käytännöllinen, kaunis ja laadultaan ikuinen – tässä mielessä noudattaen Barbourin valmistamien vaha- ja öljykangastakkien perinnettä. Nykyajan herkästi kertakäyttöisyyden ja jatkuvasti muuttuvan muodin maailmassa on arvostettavaa, että valmistaja on päättänyt kulkea tyylin ja käytännöllisyyden polkua.

Matkani oli suurelta osin Barbourin viikonloppulaukun ansiosta mukava ja huoleton. Kulku lentokenttien läpi oli helppoa, laukun kantaminen kaupungissa kevyttä ja yleinen kiroilu täpötäysien matkatavaralokeroiden kanssa jäi muiden huoleksi. Lausahtipa lentohenkilökunnan edustajakin positiivisen kommenttinsa pehmeästä laukusta. Parasta kuitenkin on, että tiedän laukun palvelevan minua matkoillani vielä vuosikymmenienkin päästä. Mikään ei voisi paremmin sopia ajatusmaailmaani.

Barbourin nahkalaukku on elinikäinen kumppani.
Barbourin nahkalaukku on elinikäinen kumppani.

Haluan vielä erityisesti kiittää Kapteenskan henkilökuntaa erinomaisesta palvelusta ja täydellisesti tarpeitani vastaavan tuotteen suosittelemisesta. Sekä tuotteiden tuntemus että hyvänlaatuinen ylpeys niiden laadusta ovat asioita, joihin törmää vain asialleen omistautuneissa kivijalkaliikkeissä.

+ Erinomaiset, lähes ikuiset materiaalivalinnat
+ Muotoilun ansiosta helppo pakattavuus
+ Hyvä kannettavuus
+ Pehmeän laukun käytännöllisyys lentokoneessa
+ Upea ulkonäkö

– Materiaali kangasta hieman raskaampaa
– Vain yksi sisätasku
– Ei kahvat yhdistävää kiinnityslenkkiä

Yhteenveto: Lähes täydellinen, tyylikäs viikonloppulaukku, joka kestää eliniän.

Barbour Leather Medium Travel Explorer Bag Kapteenskassa 429 €.

Lue lisää