Miehen tyylikirja

Miehille suunnatuilla suomenkielisillä tyylikirjoilla ei isoa kirjahyllyä täytetä, mutta viime vuosina on tähänkin genreen tullut uusia teoksia. Tuorein tuttavuus on Tammen kustantama Miehen tyylikirja, jonka ovat kirjoittaneet Bror Bäckström ja Jorma K. Meller. Sain kustantajalta kirjan arvostelukappaleen, joten pääsin lukemaan kirjan tuoreeltaan.

miehen-tyylikirja

kansikuva_miehen-tyylikirjaHeti kärkeen on todettava, että Miehen tyylikirja on klassiseen tyyliin edes jossain määrin perehtyneelle kevyt teos. Kirjan pääkohderyhmä on selkeästi miehet, joihin klassinen tyyli ei ole vielä iskenyt – tai naiset, jotka toivovat kirjan avulla miestensä pukeutuvan paremmin. 🙂 Tähän jälkimmäiseen viittaa osuvasti valittu julkaisuajankohta, sopivasti ennen isänpäivää ja pian sen jälkeen lähestyvää joulua.

Asiasta kiinnostuneille kirja on erinomainen maistiainen siitä, mitä kaikkea klassisen tyylikehyksen sisäpuolelle kuuluu. Kirjoittajien tyyli on kepeä, joten tekstiä lukee mieluusti. Taitto on ilmavaa ja helppolukuista. Ainoastaan viimeiset parikymmentä sivua tuntuvat väkisin lisätyltä täytteeltä, jota ilman kirja olisi ollut pykälän jämäkämpi.

Kirjan parasta antia ovat ehdottomasti muutamat tekijöiden esittelyt sekä miesten tyyliskenessä tunnetun The Nordic Fit -blogia ylläpitävän Juho Rehakan osuudet.

Miehen tyylikirja on kepeä johdatus klassiseen tyyliin, jonka lukemisen jälkeen on sopiva hetki siirtyä Tyyliniekan lukijaksi. 🙂

Lue lisää