Mansen Suutarin kosketus

Parisen vuotta sitten käytettynä ostamani Alfred Sargentin solkikengät (tuttavallisemmin munkkikengät) kaipasivat kunnollista syyshuoltoa. Tällä kertaa ei pelkkä pesu ja värillinen suojasumute riittänyt, sillä kengänpohjat kantoja myöten kaipasivat korjaamista. Laatukenkien hyvä puoli onkin siinä, että niitä voi korjauttaa vaikka kuinka monta kertaa osaavan suutarin toimesta. Tästä syystä kiikutin kenkäni Instagram-kirjeenvaihdon jälkeen Mansen Suutariin, jonka yrittäjä totesi antavansa niille suutarin kosketuksen.

Kengät ennen suutarin kosketusta.
Kengät ennen suutarin kosketusta.

Kenkien uusi elämä

Alfred Sargentin munkkikengät olivat ostohetkestä lähtien ehdottomat suosikkikenkäni, jotka saivat paljon käyttöä keväästä myöhäiseen syksyyn. Käytännössä kengät olivat rotaatiossa aina kun ei ollut lunta tai jäätä. Mokkanahkaisina ne olivat myös helppohoitoiset, eli käytön jälkeen harjailin ne puhtaaksi ja laitoin sitten lepolesteihin. Mitään muuta hoivaa ne eivät yksittäistä suojasumutusta lukuunottamatta parin vuoden aikana saaneet.

Mansen suutarin kosketuksen lopputulos on upea.

Mansen-suutarin-kosketus-kenka-sivusta

Ahkeran käytön seurauksena mokkanahka oli haalistunut, nahkapohjat olivat kuluneet ja kärkiraudat olivat hävinneet jossain välissä. Kannat olivat kuluneet reunoilta täysin loppuun, joten niiden vaihtaminen oli välttämätöntä.

Käyttöikänsä loppusuoralla olleiden nahkapohjien vaihtamisen sijaan päädyin puolipohjaukseen,  jolloin kenkien käyttömukavuus Suomen syksyssä ja talvessa paranisi merkittävästi. Lisäksi puolipohjaaminen on nahkapohjien uusimiseen verrattuna huomattavasti helpompi ja sitä kautta edullisempi toimenpide, jonka voi uusia puolipohjan kuluessa loppuun.

Suosittelemme

Aldred Sargentin munkkikengät ovat upeat Mansen suutarin kosketuksen jälkeen.

Mansen-suutarin-kosketus-kantapala-takaa

Mansen-suutarin-kosketus-kantapala

Vajaa viikko myöhemmin sain suutarilta tekstiviestin, että kengät ovat valmiit ja noudettavissa. Muutama päivä myöhemmin pääsin niitä noutamaan ja lopputulos oli silmiä hivelevä – suorastaan upea. Tilauksen mukaisesti kantapalat oli vaihdettu uusiin, kenkien pohjat oli korjattu ja sen jälkeen puolipohjattu huikean hienolla työnjäljellä.

Reunokset ja pohjien näkyviin jääneet nahkat oli sävytetty yksi yhteen puolipohjien värin kanssa, mokkanahka oli elvytetty ruskealla suoja-aineella ja tilauksen ulkopuolelta kenkien reunosommel – randi – oli tehty uudelleen, koska korjaamisen aikana niiden huomattiin olevan niin ikään huonossa kunnossa.

Kenkiin tehtiin myös uusi randi, eli reunosommel.

Mansen-suutarin-kosketus-pohja

Mansen-suutarin-kosketus-kengat-asetelmassa

Kaiken kaikkiaan – olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Maksun yhteydessä hinta tuntui suorastaan halvalta, sillä kengät saivat monia lisävuosia, ne näyttävät paremmilta kuin koskaan minun omistuksessani, ja palvelu oli kaikin puolin sydämellistä. Voin suositella Mansen Suutaria varauksetta kenelle tahansa.

Kengät saivat todellakin suutarin kosketuksen – ja se tuntui hyvältä. 🙂

Lue lisää