LÜM-TEC panostaa pimeässä näkymiseen

LÜM-TEC on amerikkalainen Ohion osavaltiossa sijaitseva perheyritys joka tarjoaa markkinoille huipputehokkaalla lumella varustettuja kelloja. MDV eli Maximum Darkness Visibility on kantava teema kaikissa kelloissa, ja muotoilu ja kellojen eri toiminnot hakevat inspiraationsa armeija- ja ilmailuajanottolaitteista. Koneistoina on saatavilla sekä automaatteja että Mecha-quartz -hybridejä, joiden sielunelämään tässä artikkelissa tarkemmin tutustumme Bull42 A19 Phantom -kellon myötä.

Bull42 on nimensä mukaisesti härkämäinen mallisto, jossa nuppi ja painikkeet ovat sijoitettu kellon rungon yläreunaan häränsarvien innoittamana. Samaa ideaa löytyy muun muassa Omega Seamaster Bullheadista ja vanhemmista Seikon kronografeista. Ajatus on varsin mielenkiintoinen ja ulkomuoto miellyttää silmää, mutta ainakin LÜM-TECin kohdalla kierrettävän nupin avaaminen ja käyttäminen on melko hankalaa rannekkeen ollessa tiellä. Pienellä harjoittelulla sekin rupeaa onnistumaan, kunhan muistaa käyttää pelkkää peukaloa.

Kello on 42 mm leveä, ja vaikka kokoa on ja muotoilu on kulmikasta, PVD-pinnoitettu titaaninen runko istuu kapeaankin ranteeseen yllättävän hyvin rannetta mukailevan muotoilun myötä. Mukana tuleva kumiranneke on erittäin laadukas ja mukavan tuntuinen kädessä. Kello toimitetaan tyylikkäässä puisessa laatikossa, kahden vuoden takuulla ja elinikäisellä (!) paristonvaihtopalvelulla.

Suosittelemme

Tässä kyseisessä mallissa on koneistona niin sanottu mecha-quartz -hybridi, jossa paristovetoiseen koneistoon on tuotu mekaanisia komponentteja tuomaan sitä paljon kaivattua mekaanisen kellon tuntua pikkutauluihin ja niiden painikkeisiin. Tarkemmin koneiston sielunelämään voi tutustua täällä.

LÜM-TECin merkillepantavin ominaisuus on Maximum Darkness Visibility eli MDV eli lumen määrä, siitä kellomerkin nimikin. Yrityksen oma tutkimus ja kehitys hohtoaineiden ja eri ainesosien kanssa on saanut aikaan lumen, joka kestää heidän omien sanojen mukaan yli vuorokauden ja on markkinoiden näkyvin. Lisää prosessista ja MDV-tekniikasta voit lukea täältä.

LÜM-TEC tarjoaa rouheita ja massiivisia kelloja erinomaisella lumella varustettuna. Helpoiten niihin pääsee käsiksi eurooppalaisen verkkokaupan kautta www.kabtime.eu; Bull42 A19 Fantomin hinta on 465€.

4 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat