Longines Ultra-Chron -sukeltajankello

Kaupallinen yhteistyö: Sisältää affiliate-linkin

Longines Ultra-Chron on korkeataajuuksinen kellouutuus, joka perustuu valmistajan vuonna 1968 esittelemään sukeltajankelloon.

Longines on kaivanut 190-juhlavuotensa kunniaksi rikkaasta katalogistaan vuonna 1968 esitellyn Ultra-Chron Diverin, josta se on tehnyt nopeammalla käyntitaajuudella (5Hz) varustetun ja geneveläisen itsenäisen TIMELAB-testilaboratorion testaamalla ja sen myötä “Ultra Chronometer” -sertifikaatin saaneella L836.6-automaattikoneistolla varustetun sukeltajankellon. Konkreettisesti korkeampi käyntitaajuus näyttäytyy poikkeuksellisen pehmeänä sekuntiosoittimen liikkeenä, jota kellojen mekaniikasta kiinnostunut käyttäjä jää helposti seuraamaan.

Longines Ultra-Chron Diver
Alkuperäinen Longines Ultra-Chron Diver vuodelta 1968.

Ultra-Chronissa on vintage-henkinen cushion-muotoinen teräskuori, mattamaisesti kuvioitu musta kellotaulu selkeillä ja hyvin luminoiduilla indekseillä sekä osoittimilla. Elävyyttä kellotauluun tuovat punainen tehosteväri minuuttiosoittimessa sekä keraamisen kellonkehän minuuttiasteikossa. Kellonkehä pyörii luonnollisesti vain vastapäivään ja siirtotuntuma on jämäkkä. Ja kuten “aitoon” sukeltajankelloon kuuluukin, on Ultra-Chronossa ruuvilukittava vetonuppi sekä 300 metrin vesitiiviys. Vintage-henkisen kokonaisuuden kruunaa hieman kohollaan oleva paksu safiirilasi, jossa on heijastesuojaus.

Ultra-Chron

Yhteenveto

Tämä simppelisti Ultra-Chron -nimellä julkaistu uutuus on tyylikäs sukeltajankello, joka istuu pienempäänkin ranteeseen erinomaisesti. Kellosta on saatavilla kaksi Box Edition -nimistä vaihtoehtoa, joista toisessa on teräsranneke ja raidallinen natoranneke, tai ruskea nahkaranneke ja raidallinen natoranneke. Natorannekkeet on valmistettu kierrätysmateriaalista. Kuten nimestä voi päätellä, toimitetaan Ultra-Chron Longinesille tyypilliseen tapaan näyttävässä puurasiassa, jossa on vaihtorannekkeen lisäksi sen vaihtamiseen vaadittava työkalu.

Teräsrannekkeinen malli on tällä hetkellä myynnissä mm. *Laatukorulla.

Suosittelemme

Ultra-Chron Box Edition teräsrannekkeella.

Longines Ultra-Chron tuo kellojen mekaanisuudesta kiinnostuneille mainion lisän varsin harvalukuiseen korkeataajuuksisten kellojen valikoimaan.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Longines
 • Malli: Ultra-Chron
 • Mallinumerot:
  • L28364529 (Box Edition teräs- ja natorannekkeella)
  • L28364528 (Box Edition nahka- ja natorannekkeella)
 • Koneisto: L836.6 -automaattikoneisto (Ultra Chronometer)
 • Käyntitaajuus: 36 000 (5Hz)
 • Käyntivara: 52 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 43 mm
 • Kuoren paksuus: 13,6 mm
 • Lasi: safiiri (heijaistesuojattu molemmin puolin)
 • Vesitiiviys: 300 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: teräs/nahka ja nato
 • Hinta: 3910 € (*teräsrannekkeella)

* Sisältää affiliate-linkin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat