Longines julkisti kolme uutta mallia DolceVita-mallistoon

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Longines esitteli Roomassa viime viikolla pidetyssä italialaista elämäntyyliä juhlistaneessa tapahtumassa kolme uutta mallia suosittuun, vuonna 1997 ensiesittelynsä saaneeseen, 1920-luvun art decosta inpiraationsa saaneeseen, DolceVita-mallistoon.

DolceVita on Longinesin tunnetuimpia ja tunnistettavimpia mallistoja, jonka vahvuus on monipuolisuudessa. DolceVitaa saa useissa eri kokoluokissa, erilaisilla tauluvariaatioilla ja erilaisilla teräs- ja nahkarannekkeilla. DolceVitaa voidaan pitää Longinesin ns. asustemallistona, johon viittaa myös laajentunut, suorastaan trendikäs, värikkäiden nahkarannekkeiden valikoima, joihin on tuotu helppokäyttöinen rannekkeiden pikakiinnitysmekanismi. Näin ranneketta voi vaihtaa vaikka kesken päivän lennosta ilman työkaluja.

Uutuudet esittelyssäKansainväliselle medialle ennakkoon esitellyt uutuudet täydentävät hienosti DolceVitan nykymallistoa. Malliston kiinnostavin uutuus omasta näkövinkkelistä katsottuna on miehille tarkoitettu automaattimalli sinisellä alligaattorista tehdyllä nahkarannekkeella. Kellon korkeus on 47 millimetriä ja leveys ilman nuppia 28,2 millimetriä. Korkeus voi kuulostaa äkkiseltään suurelta, mutta äärimmäisen lyhyet korvakkeet tekevät siitä käytännössä noin 42 millimetrin kokoisen kellon mittaisen ranteessa.

Longines DolceVita (ref. L5.767.4.71.9)

Kellon koneistona toimii ETA:n valmistama (kuuluu Longinesin tapaan Swatch Groupiin) L592, joka tarjoaa 40 tunnin käyntivaran. Kaiverrettu hopeanvärinen kellotaulu (eng. silver “flinque”) on tunnusomaista DolceVita-designia, jonka pintaan maalatut roomalaiset indeksit, sekä siniset osoittimet sopivat mainiosti yhteen. Kello kuuteen sijoitettu päivyri täydentää tyylin hienosti, jota voi ihailla heijastesuojatun safiirilasin läpi. Kello on roisketiivis 30 metrin suojauksellaan. Onnistuneen lopputuloksen kruunaa houkutteleva hintalappu, 1570 euroa.

Kaksi muuta uutuutta ovat naisille suunnattuja, ETA:n valmistamaan L176-kvartsikoneistoon luottavia malleja. Ensimmäinen näistä on eleettömän elegantti valkotauluinen malli teräsrannekkeella. Kellotaulun mattapinta korostaa hillitysti hopeanvärisiä kohoindeksejä sekä osoittimia. Tässä mallissa on niin ikään heijastesuojattu safiirilasi ja kello on roisketiivis. Kellon hinta on 1250 euroa.

Kolmas uutuus on edellisen mallin tapaan naisen ranteeseen kauniisti istuvan kokoinen (korkeus 37 millimetriä, leveys 23,3 millimetriä). Tämän mallin katseenvangitsijana toimii yönsininen tähtitaivaan näköinen kellotaulu, johon hopeanväriset osoittimet ja kohoindeksit sointuvat kauniisti. Kellotaulu “elää” erilaisissa valaistuksissa, joten tässä mallissa safiirilasin heijastesuojaus on enemmän kuin paikallaan. Tyylin täydentää yönsininen alligaattorinnahkasta tehty ranneke. Kellon hinta on 1250 euroa.

Yhteenveto

Nyt esitellyt mallit täydentävät mainiosti Longinesin DolceVita-mallistoa tuoden samalla uuden kokoluokan, jolla havitellaan mieskäyttäjiä malliston pariin. Omaan makuuni uusi miesten kellomalli on erittäin onnistunut ja se herätti tuoreeltaan omistamisen halua. Etenkin kun hintaluokka on, kuten jo mainitsin, hienosti kohdallaan.

Longinesin päämaja ja tehdas Saint-Imierissä, Sveitsissä.

Longines on kaiken kaikkiaan löytänyt itsensä uudestaan ja pidän sitä tällä hetkellä suomalaisen kuluttajan kannalta Swatch Groupin kiinnostavimpana kellomerkkinä.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.