Liisa Sauso

Hanskat ovat Suomen leveysasteilla varsin oleellinen asuste ja koska vuodenajat poikkeavat toisistaan, niin hanskojakin täytyy olla käyttötarkoitusten lisäksi myös erilaisille keleille. Oma lukunsa on suomalaisten kauppojen tarjonta, joka on luvalla sanoen mustankirjava. Onneksi Suomen markkinoilta löytyy muutamia laadukkaita poikkeuksia, joista tutustuin hämeenlinnalaiseen Liisa Sausoon.

Liisa-Sauso-tyossaan
Liisa Sauso työnsä äärellä.

Saisiko olla mittatilaushansikkaat?

Mittatilaushansikkaat eivät ole turhamaisuutta, sillä itselläni on käsien lisäksi aavistuksen normaalimitoituksia lyhyemmät sormet, joka tarkoittaa useimpien valmistajien kohdalla tyhjää tilaa hanskojen sormenpäissä. Suurta haittaa tästä ei toki ole, mutta erinomainen istuvuus lisää käyttömukavuutta. Sitäpaitsi, kuka ei haluaisi hansikkaidensa istuvan kuin – hansikas?

Liisa-Sauson-mittahanskat
Hanska istuu käteen kuin – hanska.

Tähän rakoon iskee Liisa Sauso erinomaisesti. Liisa Sauso, jota ei tule sotkea veljeensä Sakari Sausoon, edustaa suomalaista käsityötä korkeimmillaan. Liisa Sauson valmishanskat ovat erittäin laadukkaita materiaaleja ja työnjälkeä myöten, mutta noin kympin lisäsijoituksella hanskat saa omilla mitoilla. Eikä tämä lysti maksa lähtökohtaisesti edes sataa euroa parilta.

Korkeaa laatua edullisesti

Liisa Sauson käsineet ovat suomalaista käsityötä alusta loppuun. Nahkavaihtoehtoja ja värejä on lukuisia, joista ostaja löytää varmasti mieleisensä. Harmillinen puute on se, että nahkavaihtoehdoista puuttuu kestäväksi havaittu villisika. Valikoimiin sekin tulee, kunhan Liisa Sauso löytää sopivan nahkatoimittajan.

Liisa-Sauso-nahkoja
Varastosta löytyy runsas määrä erilaisia nahkoja.

Liisa Sauson yksi vahvuus on mittatilauspalvelu. Näin saadaan paitsi käteen istuva hanska, myös valittua yksityiskohdat mieleisiksi lankojen värejä ja ompelutapaa myöten. Itseäni miellytti kovasti mahdollisuus tehdä mokkanahkaiset hanskat kotimaisesta porosta, jotka myös kestävät käyttöä. Nahkojen eroista kun tulin maksaneeni pienet oppirahat kurjan nahkavyön muodossa.

Liisa-Sauson-valmishanskoja
Pieni otos Liisa Sauson valmishanskavalikoimasta.

Koska Liisa Sauson valikoimissa ei ole tällä hetkellä kallimpaa villisikaa, on peruskäsineiden hinnat täsmälleen samat yksityiskohdista ja nahasta riippumatta. Hyllyssä olevat hanskat maksavat 70 euroa, mittatilauksena tehdyt 80 euroa. Jos hanskojen vuoriin haluaa kashmirvillaa, tulee lisähintaa maltilliset viisi euroa.

Suosittelemme

Tyyliniekan asiakaskokemus

Poikkesin Liisa Sauson Hämeenlinnan liikkeessä ja paikan päällä minua palveli Liisa Sauson tytär, Janna Sauso. Paljastamatta yhtään olevani Tyyliniekan toimittaja, päätin testata heidän asiakaspalvelunsa ja hanskojen laadun.

Sain hyviä vinkkejä ja ajatuksia hansikkaiden istuvuuteen ja materiaaleihin liittyen sekä erilaisista yksityiskohdista, joita pystyi myös räätälöimään omien toiveiden perusteella. Janna palveli kiireettömästi vaikka samaan aikaan liikkeessä oli muitakin asiakkaita.

Liisa-Sauson-hanskojen-vuorikankaita
Hanskojen vuorikankaita.

Pääsin myös katsomaan muita materiaalivaihtoehtoja verstaan puolelta, jossa valintoja oli paljon enemmän mitä heidän kotisivuiltaan osaisi olettaakaan. Kannattaa jo pelkästään tämän takia poiketa paikan päällä jos etsii jotain tiettyä väriä tai nahkalaatua.

Löydettyäni sopivan koon ja mallin, selvisi ettei nahkaa haluamassani värissä ollut juuri sillä hetkellä varastossa, mutta paikan päällä asioidessani Liisa soitti ja varmisti, että ko. hirvennahkaa on tilattavissa ja tilaus syntyi.

Liisa-Sauson-hanskat-kashmirvuori
Ylellinen kashmirvuori tuo edullista arjen luksusta elämään.

Viikkoa myöhemmin sain hansikkaat postitse kotiini ja on pakko todeta, että näin hyviä hansikkaita en ole aiemmin omistanutkaan. Istuvuus on täysin moitteeton. Istuvuutta olisi tarvittaessa voinut myös hioa liikkeessä asioidessa, esim. sormien pituuksien suhteen. Valitsin hansikkaisiin kashmirvuoren joka on miellyttävän pehmeä.

Ompeleiden viimeistely on esimerkillistä ja kun muistaa, että vastaavasta laadusta saa maksaa valmishansikkaina vähintään saman tai paljon enemmänkin – hinta/laatu on todellakin kohdillaan. Tilaisinko toistekin? Aivan varmasti.

Lue lisää