LG Urbane -älykello

“Life is Good” on LG:n motto ja uusimmassa Urbane -älykellossa se myös näkyy. Teknisesti älykello on markkinoiden parasta antia, mutta myös ulkoasu on erittäin houkutteleva, mikä ei ole itsestäänselvyys kun puhutaan älykelloista.

LG Urbane
LG Urbane

Tekniikka

Barcelonan Mobile Word Congress -tapahtumassa julkistettu Urbane LTE on maailman ensimmäinen LTE-tekniikkaa käyttävä älykello, jossa on myös liuta muita uusia ominaisuuksia. 1,3 tuumainen P-OLED (Plastic-OLED) näyttö, NFC, puhelin- ja viestiominaisuudet sekä tuki PTT-puheluille, mikä tarkoittaa radiopuhelinmaista ominaisuutta, jossa Urbanen käyttäjät voivat keskustella ilmaiseksi keskenään, mikäli operaattori tukee ominaisuutta.

Urbane LTE ei siis tarvitse rinnalleen älypuhelinta, vaan sillä voi ihan oikeasti soittaa puheluita ja lähettää viestejä itsenäisesti. Sisarmalli Urbane on muutoin sama, mutta ilman LTE-toimintoja.

Pieni koko asettaa haasteita akkuteknologialle, mutta LG kehuu laitteen suoriutuvan pidemmistäkin puheluista ja pystyvän useamman päivän valmiuteen. Lukuja on kuitenkin turha tässä yhteydessä mainita, sillä vain käytäntö oikeasti näyttää miten usein älykello pitää laittaa laturiin.

NFC antaa kellonhaltijalle maksukyvyn, jos katetta löytyy. Virtuaalilompakko kulkee kätevästi mukana ja ostokset sujuvat pienellä ranneliikkeellä. Yleistyessään tämä tulee olemaan upea toiminnallisuus – ajattele kuinka helposti maksat bussikyydin, ostokset kioskilla tai kahvit katukahvilassa vain kelloa vilauttamalla.

Sykemittari ja kehittyneet liiketunnistimet tekevät kuntoilutavoitteiden seuraamisen helpommaksi kuin älypuhelimella. Erityistoiminnot palvelevat perusliikkujan lisäksi, muun muassa golfareita, pyöräilijöitä ja vaeltajia. IP67-suojaus pitää veden ja hien kellon ulkopuolella.

Suosittelemme

LG Watch Urbane LTE
LG Watch Urbane LTE

Käyttö

Urbanen käyttö sujuu myös kellomaisesti nupeista, mikä on ilahduttavan “old schoolia” ja lämmittää perinteisen kellonystävän mieltä. LTE-mallissa on kaksi painiketta ja nuppi, perusmallissa vain nuppi. Näiden lisäksi kellossa on luonnollisesti myös kosketusnäyttö.

LTE-mallissa ylin painike avaa pikavalikon, mistä käyttäjä voi tarkistaa ja säätää nopeasti virrankulutusta, kirkkautta, äänenvoimakkuutta ja yhteysasetuksia. Keskinuppi vaihtaa tilaa kellotaulu- ja sovellusnäkymän välillä. Alimmainen painike (LTE) toimii lyhyellä painalluksella “Back” -painikkeena, mutta pitkää painettaessa se aktivoi turvatoiminnon, joka soittaa automaattisesti ennalta asetettuun numeroon ja lähettää viestinä hädässä olevan kelloniekan koordinaatit.

Tyyli

Kellon runko on ruostumatonta terästä ja ranneke on valinnan mukaan joko nahkaa, metallia tai muovia. Kellotaulu on oma lukunsa. Upean 3D-grafiikan ansiosta kellotaulu saadaan näyttämään lähes aidolta analogiselta viisarikellolta ja valittavissa on huima määrä eri kellotauluvaihtoehtoja, joista varmasti löytyy sopiva joka tilanteeseen. Mikäli laajasta tarjonnasta huolimatta sopivaa ei löydy, kelloon voi siirtää taustakuvia puhelimesta tai tabletista.

Urbane on todella tyylikäs älykello, joka onnistuu lähes täysin naamioitumaan perinteisen viisarikellon näköiseksi. Älykello voi siis olla parhaimmillaan myös tyyliä täydentävä varuste, eikä pelkästään viimeisintä huipputekniikkaa sisältävä nörtin päiväuni.

LG Watch Urbane (ilman LTE-toimintoja).
LG Watch Urbane (ilman LTE-toimintoja).

Lue lisää