Laatukoru – koruja perheyhtiön arvoilla

Tyyliniekka on tutustuttanut teidät suomalaisiin uniikkeihin koruihin ja koruvalmistajiin Kuukauden koru -sarjassa, mutta nyt on esittelyvuorossa yksittäisen korun sijaan perinteikäs, jo vuosikymmeniä toiminut koruvalmistaja Laatukoru.

Laatukoru on suomalainen korualan perheyritys, jonka ensimmäiset askeleet otettiin 1972, kun perustaja Keijo Silván aloitti korujen valmistuksen kotinsa kellarissa. Perhe ja sen antama tuki ovat toimineet hänelle niin inspiraation lähteenä kuin energian tuojana, antaen voimaa tehdä tätä hänen rakastamaansa työtä intohimoisesti työtunteja laskematta. Laatukoru on kautta aikojen elänyt tiiviisti Silván-perheen arjen keskellä ja perheen merkitys yritystoiminnalle on aina ollut suuri. Perheenjäsenet ovatkin aina toimineet yrityksen keskeisissä toiminnoissa.

Kirkas hehkulamppu loistaa puupölkyn päälle. Sormenpääni tuntuvat hieman turrilta, kun hion viimeisiä kohtia tilatusta vihkisormuksesta sileäksi. Ihailen työtäni heikossa valossa, mutta samalla harmittelen, että joudun antamaan sen pois. Yläpuolelta keittiöstä kuuluu askeleiden ääniä, kun lapset juoksentelevat vaimoni ympärillä. Huudahduksia, kiljahduksia – iloista elämää. Ruoan tuoksu leijailee alas kellariin. ”Kuin tilauksesta…”, naurahdan.

Laatukorun sukupolvenvaihdos tehtiin muutama vuosi sitten eli liiketoiminta pyörii jo kolmannessa sukupolvessa ja sen sydän sykkii suomalaisuudelle sekä perinteille. Kantavina tukipilareina toiminnassa ovat luonnollisesti yksilöllisyys ja laadukkuus, mutta ehdottomasti myös takuu siitä, että tuote sekä palvelu vastaavat asiakkaan tarpeita ja toiveita. Uniikkikorut suunnitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä valiten materiaalit asiakkaan budjetin ja toiveiden mukaisesti. Villitkin ideat ovat tervetulleita. Oman Silván-timanttikorumalliston lisäksi tarjolla on tänä päivänä niin kotimaisia arvostettuja merkkejä kuin ulkomaisiakin brändejä.

Suosittelemme

Uniikkeja timanttikoruja myös yksilöllisesti räätälöitynä

Laatukoru valmistaa ja myy koruja yksityis- ja yritysasiakkaille elämän tärkeimpiin hetkiin sekä saavutuksiin sekä uniikkeina tilaustöinä että pieninä sarjoina. Laatukorun laajaan valikoimaan kuuluvat niin sormukset, korvakorut, riipukset, arvokellot kuin muut lahjaesineetkin. Oma Silván-timanttikorumallisto on laajalti tunnettu ja arvostettu ylpeydenaihe.

Laatukoru toteuttaa myös erikoisemmat materiaalitoiveet, jolloin on mahdollista käyttää esimerkiksi erikoiskiviä, kuten jalokiviä tai värillisiä korukiviä. Tilaustyöt on mahdollista toteuttaa 14 ja 18 karaatin kullan sekä hopean lisäksi myös platinasta. Korun materiaalina voidaan käyttää myös vanhoja koruja, esimerkiksi perinnöksi saatuja kulta- ja hopeakoruja. Yksilöllinen, omien toiveiden mukaan valmistettu koru on sijoitus, joka kestää aikaa. Tilaustyöt valmistuvat hyvinkin nopealla aikataululla ja valmis koru on ihasteltavissa jo keskimäärin noin 2 viikkoa suunnitelman valmistumisesta.

Laatukoru viimeistelee tyylin.

Laatukoru tunnetaan kauniista timanttisormuksistaan.Kaikki Silván-timanttikorut valmistetaan ja suunnitellaan vastuullisesti Suomessa ja tästä merkkinä on vuonna 2009 myönnetty Avainlippu-tunnus. Kultaseppien käsissä Laatukorun verstaalla jalostuu upeiksi Silván koruiksi vuodessa arviolta n. 20 kg uusiokultaa ja n. 600 karaattia timantteja ja huolellisesti valittuja jalokiviä. Kaikki materiaalit on hankittu luotettavista, vastuullisiksi todetuista lähteistä. Timantit tulevat eurooppalaisesta timanttipörssistä eli jokaisella timantilla on takuutodistus merkkinä niiden konfliktivapaasta ja laillisesta alkuperästä.

Laatukoru käyttää sormuksissaan vain korkean laatuluokituksen timantteja.

Laadukasta, asiantuntevaa ja yksilöllistä

Jokainen kultaseppä haluaa jättää oman jälkensä, niin myös Keijo Silván, Laatukorun perustaja. Hän halusi Silván-timanttikoruillaan ilmentää arvojaan, omia kokemuksiaan sekä tärkeimpinä pitämiään asioita. Silván-timanttikoruissa huomio kiinnittyy juuri kauniisiin, omaleimaisiin yksityiskohtiin, materiaalivalintoihin sekä runsaisiin ja selkeisiin muotoihin. Timanttikoru hioutuu valmiiksi tuotteeksi Laatukorun verstaalla ammattitaitoisten kultaseppien suunnittelupöydällä ja käsissä.

Millainen on sinun unelmiesi koru?

Laatukoru tekee kauniita timanttisormuksia.

Lue lisää