Kuukauden koru: Päivi Hakkaraisen Arthropoda

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Arthropoda on Päivi Hakkaraisen korumallisto, joka varmasti herättää keskustelua. Yksityiskohtaiset niveljalkaiset hurmaavat taidokkuudella ja omaleimaisuudellaan. Mallisto pursuaa vaihtoehtoja sekä naisille että miehille erottua joukosta ja tehdä yleensä vastenmielisinä pidetyistä ötököistä pukeutumisen rohkea yksityiskohta. Arthropoda tarjoaa myös erittäin hiotun kokonaisuuden, jossa onnistunut pakkaus on osa elämystä ja korusta nauttimista.

Apis mellifera -korvakorut ja Paravespula vulgaris -riipus/rintaneula ja kultainen sormus.

Arthropodasta löytyy useita tuotteita myös miehille kuten Camponotus herculeanus -kravattineula ja kalvosinnapit. Materiaalina kuvan koruissa on tummennettu hopea.

Arthropoda-mallisto tuo taidokkaasti niveljalkaiset esiin

Arthropoda-korumallistossa seikkailevat niin siniukonkorento, tarhamehiläiset, ristihämähäkit, aitohevosmuurahaiset, metsäsittiäiset kuin huonekärpäsetkin. Huonekärpänen syntyi jo Päivin kultasepän opintojen aikana, ja huonekärpäsestä tulikin Arthropoda-malliston kulmakivi. Mallisto sai alkunsa Päivin rakkaudesta luontoon, myös kaikessa rumuudessaan ja inhottavuudessaan.

Näissä kalvosinnapeissa komeilee yksityiskohtaiset tarhamehiläiset.

Mallistossa Päivi sai myös yhdistää kultasepän ammattitaitonsa ja rakkauden kultasepän työhön taidokkaaksi toteutukseksi. Arthropoda-korut ovat laadukasta käsityötä. Vaikka niveljalkaiset pitävät sisällään hennoilta näyttäviä yksityiskohtia, kuten jalat ja tuntosarvet, on korut tehty käyttöä varten ja kestämään kulutusta.

Arthropoda-koruja on saatavilla hopeisina, kiiltävällä ja tummennetulla pinnalla, ja lisäksi kultaisina.

Koruja myös miehille

Arthropoda on myös ensimmäinen Kuukauden koru -sarja, jossa on myös miehille suunnattuja koruja sekä unisex-koruja. Kravattikorut toimivat myös neulallisina rintakoruina. Lisäksi saatavilla on myös erilaisia kalvosinnappeja ja solmioneuloja.

Kiiltävä Apis mellifera-kravattineula.

Sarjasta löytyy siis hyviä valintoja sekä itselle että puolisolle – ja myös yhteisiä koruja. Valikoimassa on lisäksi useita erilaisia rinta- ja korvakoruja, sormuksia ja riipuksia. Materiaaleina Päivi käyttää koruissa pääsääntöisesti hopeaa ja tummennettua hopeaa sekä joissakin koruissa myös kultaa.

Kravattineulat ovat unisex-malleja ja toimivat hyvin myös rintakoruina.

Arthropoda on raikas tuulahdus kotimaisiin koruihin

Ensi näkemältä aihepiiriä saattaa jopa ihmetellä korujen teemaksi, koska usein koruista käytettäviä kauniita ja koreita adjektiiveja ei käytetä ötököistä puhuttaessa. Arthropoda eli niveljalkaiset hämmästyttävät yksityiskohdillaan. Korut ovat tehty niin luonnollisen näköiseksi kuin mahdollista ja se onkin yksi osa korujen viehättävyyttä. Päiville aitous oli erittäin tärkeä osa malliston luomisessa.  Muun muassa vartalot, siivet ja imukärsät ovat hyvin aidon näköisiä.

Camponotus herculeanus -kalvosinnapit. Samaan työläinen-sarjaan kuuluu myös kravattineula, korvakorut ja riipus/rintaneula.

Deltaljeet tekevät Arthropodasta korusarjana salonkikelpoisen, koska koruista voi helposti nähdä ammattitaitoa ja taidokkuutta, joka todella saa arvostamaan koruja. Usein eri eläinaiheiset korut ovat lapsellisia, vulgaareja tai stereotyyppisiä ja sarjakuvamaisia. Vaatii osaamista, että korut voi nostaa tasolle, jossa eläinaiheiset korut voi kuvitella pukevansa myös iltapuvun seuraksi juhlavampaankin tilaisuuteen. Tässä Päivi on onnistunut. Arthropoda-korujen koot ovat myös virkistävän reippaat ja näyttävät, jolloin niveljalkaisten yksityiskohdat tulevat vieläkin paremmin esiin.

Arthropoda-korut sopivat teemastaan huolimatta myös juhlapukeutumiseen.

Näyttävät siniukonkorento ja ampiainen vangitsevat katseet

Sarjasta haluan nostaa esiin erityisesti kaksi korua, joista vaikutuimme välittömästi: Aeshna juncea, siniukonkorento – rintakoru/riipus tekee vaikutuksen erityisesti suurella koolla. Leveyttä korulla on noin 10 senttiä ja kolmiulotteista pulleutta hieman yli 2 senttiä.  Usein rintakorut ovat liian pieniä ja huomaamattomia, mutta siniukonkorento ei pelkää imeä huomiota itseensä. Tuotteen mukana tulee irrotettava riipuslenkki, jolloin rintaneula muuttuu kätevästi riipukseksi.

Aeshna juncea -riipus/rintaneula: käytä yksin tai yhdessä! Kuvassa toinen hopeakoruista on tummennettua hopeaa.

Siniukonkorento-rintakorusta erottaa aidonnäköiset yksityiskohdat selkeästi.

Toinen koru, joka varasti sydämemme ensirakkautena, on Paravespula vulgaris, ampiainen, -sormus. Tässäkään korussa koossa ei ole säästelty ja noin kolmen sentin pituus ja yli neljän sentin leveys tekee tästä sormuksesta persoonallinen katseenvangitsijan. Erityisesti kultainen sormus, jossa siivet ovat rodinoidut eli valkokultakäsitellyt, jättää haukkomaan henkeä ihailevien huudahdusten saattelemana.

Paravespula vulgaris -sormus kultaisena ei jää huomaamatta. Kuvassa myös saman sarjan rintaneula.

Elämyksellinen pakkaus on osa Arthropoda-kokemusta

Arthropoda-koruissa on erityisesti panostettu myös pakkauksiin ja täten koruista on tehty elämys kokonaisuudessaan.  Myös pakkauksen avaaminen on kokemus itsessään. Korurasiat vievät luonnontieteellisen museon tunnelmiin, sillä rasia näyttää hyönteistaululta vintage-henkisen nimilapun kanssa. On mielestäni nerokasta, että koruaan voi ihailla myös seinällä osana sisustusta ja rasiaa voi hyödyntää korun esillepanoon. Rasian taustalla onkin valmiina ripustuskoukku ripustamista varten. Rasiat ovat myös tarpeeksi paksuja pysymään pystyssä itsestään vaikkapa hyllyllä. Tällaiset harkitut ja kekseliäät yksityiskohdat tekevät Arthropoda-koruista entistä vastustamattomampia.

Arthropoda on loistava osoitus siitä, kuinka tuotekokemusta voidaan parantaa entisestään pakkaukseen panostamalla. Korurasiat toimivat myös osana sisustusta ja tuovat mieleen vanhan ajan hyönteislaatikot.

Pahvikääre tarjoaa lisäksi hyvin informaatiota itse korusarjasta ja tarkkaavaisimmat löytävät hauskan yksityiskohdan myös kääreen sisäpuolelta – kerrankin kärpäsenkakka ilahduttaa! Hetkittäin jopa innostus itse pakkauksesta meni korujen ohi, mutta tämä vain todistaa sen, että upeiden korujen synnyttämää vaikutelmaa voidaan vahvistaa harkitulla ja kiinnostavalla, mieleenpainuvalla, pakkauksella. Vilahtaapa mielessäni ajatus ostaa Arthropoda-koruja ensisijaisesti seinälle ihailtavaksi, koska kekseliään pakkauksen ja yksityiskohtaisen korun kokonaisuus on todellakin koukuttava.

Camponotus herculeanus, työläinen, kravatti- tai rintaneula

Omat niveljalkaisesi voit ostaa Päivin Hopealukki Oy:n verkkokaupasta. Lisäksi Arthropodan nettisivulla kerrotaan jokaisesta lajista enemmän tietoa sekä kustakin mallista saatavilla olevat koruvaihtoehdot.

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.