Kuukauden koru: Nikama Designin Ranka-panta

Kun hengitys salpaantuu, et saa katsettasi irti ja huokaiset syvään ihastuneena… Ranka-panta oli upea näky jo ensimmäisellä silmäyksella ja jäi ajatuksiini. Nikama Designin Ranka-panta kahlitsi mielenkiintoni välittömästi. Ranka-panta on Stylefellow’n ensimmäinen Kuukauden koru -valinta. Tulemme jatkossa nostamaan esiin suomalaista korumuotoilua ja –osaamista uudessa kuukausittaisessa artikkelisarjassamme.

Ranka-panta on ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista koruista, joihin olen törmännyt. Materiaalina ruostumaton jaloteräs on konstailematon, mutta erittäin voimakas. Nikama Design valmistaa korut suomalaisena käsityönä Oulussa korkealuokkaisesta suomalaisesta teräksestä. Nikama Designin yrittäjää Teemu Partasta teräksessä myös kiehtoo materiaalin ikuisuus.

Ranka-pannan rohkea ja näyttävä muotokieli puhuttelee syvälle sieluun.  Rangan muotoilu on saanut ideansa selkärangan nikamista, jotka symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Pannan on suunnitellut Päivi Partanen vuonna 2007.

Suosittelemme

Ranka-panta sopii loistavasti monenlaisten asujen kanssa.  Näyttävimmillään panta on mielestäni juhlapukeutumisessa paljasta ihoa vasten. Koru kuitenkin antaa upean säväyksen myös jakkupuvun kaverina tai paitapuseron kanssa aseteltuna kauluksen alle. Pitänee kyllä myöntää, että ensimmäisen kerran panta päätyi jakkupuvun kaveriksi vain siksi, että halusin ehdottomasti ihastella korua päällä sen sijaan että se odottaisi juhlia laatikossaan.

⇒ Äänestä Vuoden koru 2018, voita 500 euron lahjakortti ⇐

Mutta miksei! Me suomalaiset voisimme rohkeammin ottaa korut osaksi tyylikästä pukeutumista ja nauttia niistä useammin. Korun tarkoitus on tuoda myös iloa. Miksi siis ilo pitäisi piilottaa laatikkoon. Ranka-panta onkin helppo yhdistellä monipuolisesti erilaisiin asuihin ja täten siitä voi nauttia monenlaisien tilaisuuksien yhteydessä, niin tyttöjen illassa cocktaileilla kuin gaalaillallisellakin.

Ranka-sarjasta löytyy myös upea käsirengas. Yhdistimme pannan ja käsirenkaan poikkeuksellisesti Sydän-sarjan korvakoruihin. Kaikki Nikama Designin korut sopivat muotokieleltään hyvin yhteen ja eri sarjojen koruja on helppo yhdistellä itseään miellyttäviksi kokonaisuuksiksi.

Tehosteena Nikama Designin koruja valitessa voit käyttää eri pintojen viimeistelyjä.  Me valitsimme kiillotetun pannan kaveriksi korvakorut ja käsirenkaan harjatulla pinnalla. Yhdistelmänä tämä toimii erinomaisesti, vaikkakin tätä joku saattaakin epäillä. Myös pantaa on mahdollista saada tilauksesta harjatulla pinnalla.

Ranka-panta, kuten muutkin Nikama Designin korut ovat hyvin ajattomia. Itse pidän siitä, että korut eivät ole liian tyttömäisiä tai naisellisia, mutta eivät myöskään liian kulmikkaita tai vaikeasti lähestyttäviä. Pehmeä aaltomaisuus, kuitenkin särmikkäällä otteella, sopii nykyaikaisella naiselle.

Materiaalina jaloteräs on vahva ja käyttöä kestävä, ja tietenkin näyttävä. Muun muassa käsirenkaat kestävät taivutusta ja näin myös panta on helppo asetella omaan kaulaan istuvaksi, sillä materiaali kestää käsittelyä hyvin. Tämä rohkaisee pannan ja muidenkin korujen käyttöä myös arjessa, kun ei tarvitse arkailla korujen rikkimenemistä.  Muotoilu ja materiaalin helppous edesauttaa korujen monipuolista käyttöä vauhdikkaammassakin arjessa.

Ranka-panta on ehdottomasti kerännyt ihailua maailmalla, missä olenkaan koru kaulassa kulkenut. Esimerkki Baselworldin kello- ja korumessuilla panta sai ihailevia kommentteja ja katseita. Tämä on loistava esimerkki siitä, että Suomessa osataan tehdä moderneja, mutta kuitenkin tyylikkäälle naiselle näyttäviä tuotteita anteeksipyytelemättä ja rohkeasti. Ranka-pannan upeuden ääressä jään toivomaan, että Nikama Designilta näkisimme myös tulevaisuudessa lisää upeita, isoja, Ranka-pannan kaltaisia statement-koruja.

Nikama Design Oy on vuonna 2009 perustettu designtuoteyritys. Nikama Designin toiminnan keskiössä on suomalainen muotoilu, joka suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Oulussa. Yritys huomioi ympäristöä käyttämällä tuotteiden valmistukseen korkealuokkaista suomalaista terästä. Valikoimista löydät myös miehille sopivia koruja, kuten Jaur-käsirenkaat, sekä lukuisan määrän erilaisia jaloteräksestä valmistettuja koriste-, lahja- ja käyttöesineitä.

Lue lisää