Kuukauden koru: Nikama Designin Ranka-panta

Kun hengitys salpaantuu, et saa katsettasi irti ja huokaiset syvään ihastuneena… Ranka-panta oli upea näky jo ensimmäisellä silmäyksella ja jäi ajatuksiini. Nikama Designin Ranka-panta kahlitsi mielenkiintoni välittömästi. Ranka-panta on Stylefellow’n ensimmäinen Kuukauden koru -valinta. Tulemme jatkossa nostamaan esiin suomalaista korumuotoilua ja –osaamista uudessa kuukausittaisessa artikkelisarjassamme.

Ranka-panta on ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista koruista, joihin olen törmännyt. Materiaalina ruostumaton jaloteräs on konstailematon, mutta erittäin voimakas. Nikama Design valmistaa korut suomalaisena käsityönä Oulussa korkealuokkaisesta suomalaisesta teräksestä. Nikama Designin yrittäjää Teemu Partasta teräksessä myös kiehtoo materiaalin ikuisuus.

Ranka-pannan rohkea ja näyttävä muotokieli puhuttelee syvälle sieluun.  Rangan muotoilu on saanut ideansa selkärangan nikamista, jotka symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Pannan on suunnitellut Päivi Partanen vuonna 2007.

Ranka-panta sopii loistavasti monenlaisten asujen kanssa.  Näyttävimmillään panta on mielestäni juhlapukeutumisessa paljasta ihoa vasten. Koru kuitenkin antaa upean säväyksen myös jakkupuvun kaverina tai paitapuseron kanssa aseteltuna kauluksen alle. Pitänee kyllä myöntää, että ensimmäisen kerran panta päätyi jakkupuvun kaveriksi vain siksi, että halusin ehdottomasti ihastella korua päällä sen sijaan että se odottaisi juhlia laatikossaan.

⇒ Äänestä Vuoden koru 2018, voita 500 euron lahjakortti ⇐

Mutta miksei! Me suomalaiset voisimme rohkeammin ottaa korut osaksi tyylikästä pukeutumista ja nauttia niistä useammin. Korun tarkoitus on tuoda myös iloa. Miksi siis ilo pitäisi piilottaa laatikkoon. Ranka-panta onkin helppo yhdistellä monipuolisesti erilaisiin asuihin ja täten siitä voi nauttia monenlaisien tilaisuuksien yhteydessä, niin tyttöjen illassa cocktaileilla kuin gaalaillallisellakin.

Ranka-sarjasta löytyy myös upea käsirengas. Yhdistimme pannan ja käsirenkaan poikkeuksellisesti Sydän-sarjan korvakoruihin. Kaikki Nikama Designin korut sopivat muotokieleltään hyvin yhteen ja eri sarjojen koruja on helppo yhdistellä itseään miellyttäviksi kokonaisuuksiksi.

Tehosteena Nikama Designin koruja valitessa voit käyttää eri pintojen viimeistelyjä.  Me valitsimme kiillotetun pannan kaveriksi korvakorut ja käsirenkaan harjatulla pinnalla. Yhdistelmänä tämä toimii erinomaisesti, vaikkakin tätä joku saattaakin epäillä. Myös pantaa on mahdollista saada tilauksesta harjatulla pinnalla.

Ranka-panta, kuten muutkin Nikama Designin korut ovat hyvin ajattomia. Itse pidän siitä, että korut eivät ole liian tyttömäisiä tai naisellisia, mutta eivät myöskään liian kulmikkaita tai vaikeasti lähestyttäviä. Pehmeä aaltomaisuus, kuitenkin särmikkäällä otteella, sopii nykyaikaisella naiselle.

Materiaalina jaloteräs on vahva ja käyttöä kestävä, ja tietenkin näyttävä. Muun muassa käsirenkaat kestävät taivutusta ja näin myös panta on helppo asetella omaan kaulaan istuvaksi, sillä materiaali kestää käsittelyä hyvin. Tämä rohkaisee pannan ja muidenkin korujen käyttöä myös arjessa, kun ei tarvitse arkailla korujen rikkimenemistä.  Muotoilu ja materiaalin helppous edesauttaa korujen monipuolista käyttöä vauhdikkaammassakin arjessa.

Ranka-panta on ehdottomasti kerännyt ihailua maailmalla, missä olenkaan koru kaulassa kulkenut. Esimerkki Baselworldin kello- ja korumessuilla panta sai ihailevia kommentteja ja katseita. Tämä on loistava esimerkki siitä, että Suomessa osataan tehdä moderneja, mutta kuitenkin tyylikkäälle naiselle näyttäviä tuotteita anteeksipyytelemättä ja rohkeasti. Ranka-pannan upeuden ääressä jään toivomaan, että Nikama Designilta näkisimme myös tulevaisuudessa lisää upeita, isoja, Ranka-pannan kaltaisia statement-koruja.

Nikama Design Oy on vuonna 2009 perustettu designtuoteyritys. Nikama Designin toiminnan keskiössä on suomalainen muotoilu, joka suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Oulussa. Yritys huomioi ympäristöä käyttämällä tuotteiden valmistukseen korkealuokkaista suomalaista terästä. Valikoimista löydät myös miehille sopivia koruja, kuten Jaur-käsirenkaat, sekä lukuisan määrän erilaisia jaloteräksestä valmistettuja koriste-, lahja- ja käyttöesineitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kiinan vastaus luksuslimolle on pidennetty Hongqi H9+

Ainakin näin länsimaalaisittain erikoisesta nimestään huolimatta tällä normikorisesta autosta pidennetyllä mallilla on tarjota parasta mahdollista luxusta Kiinan suunnalta. Jutun kuvat...

Tyylikäs vanha kuplavolkkari on sijoitus, joka saattaa kiinnostaa myös naisia

Vanhojen autojen maailmassa hinnat heittelevät kuin pörssimarkkinoilla. Iäkäs kuplavolkkari voi sen sijaan olla tasaisesti arvoaan nostava, jonka ostajakunta on...

Hyundai Sonata – alkuvuosien kompasteluista vakavasti otettavaksi automalliksi

Sonata, tuo eteläkorealaisen autotehtaan toivo esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Eteläkorealainen sonaatti vaikutti alkuun lyhyeltä, sillä parin ensimmäisen...

Tässä se nyt on – Gordon Murrayn T.50 kirjoittaa superautojen sääntökirjan uusiksi

Brittiläinen autonsuunnittelija Gordon Murray vaikutti yli parisenkymmentä vuotta Formula 1:ssä, jossa hän rikkoi rajoja, ja toteutti rohkeasti visioitaan. Keveys...

80-luvun farmari-Buick oli vielä lama-Suomessakin tuttu näky

80-luvulla Yhdysvalloissa tila-autot olivat vasta syrjäyttämässä farmarin asemaa perheautona. Samaan aikaan Suomessa vastaavia autoja hamstrattiin verotussyistä. Käytetty farkku-Buick tai Chevrolet...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...