Kuukauden koru: Nagualin Roots

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Roots-sarjan koruista löytyy luonnon raakuutta, mutta myös hentoa kauneutta. Koruilla on oma rytminsä, jossa epätäydellinen täydellisyys on vahva osa korujen ilmettä. Tummennettu hopea on vahvasti omaleimainen, mutta muotoilunsa vuoksi korut eivät vaivu synkkyyteen. Nagualin hopeakorut ovat epäsymmetristen uniikkikorujen sarja, jossa jokaisella korulla on oma tarinansa ja energiansa. Toukokuun Kuukauden koru on tamperelaisen Nagualin hopeantyöstön taidonnäyte.

Nagualin Roots-korusarja on toukokuun Kuukauden koru -valintamme.

Voimaa-antavia koruja, joissa energiaa kiteytettynä

Tamperelaisen Nagualin takaa löytyy kultaseppä Johanna Väänänen ja kulta- ja hopeaseppä  Jari Tynkkynen. Nagual saattaakin olla sinulle jo tuttu  aiemmista artikkeleistamme, sillä Nagual valmisti koruni  Linnan juhliin vuonna 2015. Jari ja Johanna välittävät metalliin tunteita, jotka energisoivat ja vahvistavat. He uskovatkin, että koru on enemmän kuin vain koristautumista varteen ja koru toimii ikään kuin amulettina ja talismaanina antaen voimaa. Lisäksi pitää mainita, että Nagualin vierailuissa on aina jotakin erityistä – ja kokemus on yleensä voimaannuttava ja saa hyvälle tuulelle.

Roots-korusarjasta löytyy useita eri osia, kuten rannekoru ja kaulakoru.

 

Korvakorujen muotoilu on vahvasti kolmiulotteinen.

Roots-koruissa on jäljittelemätön muotoilu

”Herkkää, mutta vahvaa” näkyy useissa Nagualin koruissa, kuten myös Roots-sarjassa. Korut ovat silottelemattoman rehelliset, joiden muotoilussa turhat säännöt ovat unohdettu onnistuneen luovuuden tieltä. Vaikka korut ovat omalla tavallaan raa’at ja jykevät, koruista välittyy myös herkkyys ja pehmeät linjat.

Rakkaus spiraaleja kohtaan on ollut yksi vaikuttaja Roots-korujen muodoille.

Myös koruja tehdessä mukana on omanlaistansa arvaamattomuutta ja yllätyksellisyyttä, joka viehättää niin Jaria korujen tekijänä kuin myös minua. Muodot syntyvät materiaalia työstettäessä ja tästä syystä koruissa on aina uniikki leima ja yksilöllinen ote. Root-koruissa näkyy myös Jarin rakkaus spiraaleja kohtaan. Olennainen osa Roots-sarjan koruja on vahvasti kolmiulotteinen muotoilu sekä epäsäännöllisyys. Juuri epäsäännöllisyys ja epäsymmetrisyys tekevät koruihin täydellisyyttä, jossa ohuet ja leveät osiot tanssivat sopuisasti muodostaen tumman kokonaisuuden.

Sarjan korvakoruparit ovat epäsymmetrisiä, mutta tarkkaan harkittuja pareja.

Nagualin koruille, kuten myös Roots-sarjan koruille, on ominaista anteeksipyytelemätön näyttävyys, joka erityisesti puhuttelee minua. Johanna ja Jari toteavatkin, että eivät halua tehdä koruja ”varman päälle”, koska se usein johtaa mitäänsanomattomiin koruihin kaiken potentiaalin vapautumisen sijaan.

Näyttävä kaulakoru on kuitenkin kevyt päällä.

Monipuolinen korusarja, jossa uusille ideoille on tilaa

Tällä hetkellä Roots-sarjasta löytyy erilaisia korvakoruja, rannekoru sekä kaulakoru. Omaksi suosikikseni nousi makeanveden helmellä koristettu korvakorupari. Sarjan pienet korvakorut saa omakseen alle sadalla eurolla, isomman parin noin kolmella sadalla. Suuremmat korvakorut sekä helmelliset versiot ovat noin 600 euron hintaiset.

Oksidoidun hopean vivahteikas pinta ja materiaalin rouheus viehättää Roots-sarjassa. Kuvassa pienet korvakorut.

Kuvauksiemme kaulakoru on hieman alle 3000 euron hintaluokassa.  Jari kuitenkin muistuttaa, että he mielellään ideoivat ja valmistavat sarjaan tilauksesta juuri tarpeidesi mukaisia koruja, esimerkiksi vaikka rintakorun tai hiuskamman. Lisäksi koruja on muun muassa mahdollista kustomoida myös kokotoiveella.

Materiaalina hopea – mausteeksi vaikkapa helmiä

Roots-sarjan korut ovat tehty hopeasta, joka saa synkän, mutta kiehtovan tumman pintansa oksidointi-käsittelyllä. Jari mainitsee, että suunnitelmissa on valmistettavan Roots-sarjan koruja myös muilla hopean pintakäsittelyillä sekä myös mahdollisesti kullasta tai kullattuna.  Kuvauksissamme mukana oli myös korvakoruja, joissa hopean lisäksi on käytetty helmiä yksityiskohtina. Valkoinen helmi on makeanveden helmi ja harmaa Tahitin helmi.

Roots-koruissa on käytetty mausteena  myös helmiä.

Roots-sarjasta löytyy lempikorut moneen tilanteeseen

Roots-korujen ilme on massiivinen, vaikkakin herkän delikaatti. Ilme antaa helposti virheellisen kuvan korujen raskaudesta. Korut tuntuvat kuitenkin miellyttävän kevyiltä päällä. Keveys edesauttaa, että Roots-koruihin rakastettuaan ei tarvitse rajoittaa isojenkaan korvakorujen käyttöä vain juhlaan vaan käyttömukavuuden vuoksi korut sopivat arkeenkin tuomaan hyvää energiaa.

Korujen muotoilu on moniulotteista, uniikkia ja luonnollisen soljuvaa.

Sarjasta löytyy koruja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Isot korvakorut sopivat raikkaina hyvin monen asun kanssa – koostaan huolimatta. Helmellisissä korvakoruissa on puolestaan ripaus juhlavuutta lisää. Näyttävä kaulakoru on totta kai juhlapukeutumisessa katseenvangitsija, mutta orgaanisen ja elävän muodon takia, mielestäni koru istuu hyvin myös jakkupuvun kanssa rohkealle pukeutujalle, joka ei arastele näyttää kiintymystään kauniisiin koruihin. Kaiken kaikkiaan, vaikka Roots-korut ovat näyttävät, ne eivät kuitenkaan varasta katseita kantajaltaan.

Omaksi suosikikseni korusarjasta nousi makeanveden helmellä koristeltu korvakorupari.

Mikäli sinä ihastuit Roots-koruihin, kannattaa rohkeasti tarttua puhelimeen ja soittaa Nagualille. Erityisesti kuitenkin suosittelen vierailemaan Tampereella Johanna ja Jarin työpajalla myös tapaamassa heitä  – samalla pääset tutustumaan myös muihin upeisiin uniikkikoruihin, joita on nähty myös punaisilla matoilla salamavaloissa ympäri maailman.

 

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Voimanpuute ei vaivaa tätä Audia – uudessa ABT RS7-R:ssä on 740 heppaa ja 920 newtonin vääntö

Audi esitteli uusimman sukupolven RS 6:n ja RS 7:n viime syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Ne ovat ehtineet jo tuning-pajojen kynsiinkin,...

Autonvalmistajien historiaa: AMC – Taistelija kolmen suuren varjossa

Amerikan Yhdysvalloissa oli aikanaan kolme suurta autonvalmistajaa: General Motors (GM), Ford ja Chrysler. Näiden jälkeen tuli pienempi American Motors...

Upotti poikaystävänsä auton jokeen – samalla löytyi Mazda RX-7 ja viisi muuta autoa!

Vinkki vedenalaisesta autosta voi johtaa mystisiin löytöihin. Näin kävi sukellusryhmälle, joka oli saanut vinkin joen pohjassa köllöttelevästä avolavasta. Mustasukkaisuuden roihahtaessa...

Maailman vähiten ajettu Lamborghini Miura SV tarjolla – auto myytiin uutena Saudi-Arabian kuningasperheelle

Vuonna 1966 debytoinut Lamborghini Miura mainitaan usein maailman kauneimpia autoja listattaessa. Jo ”tavalliset” Miurat ovat nykyään huippukalliita, mutta tämän...

Oletko kuullut BMW E1:stä – tämä sähköauto esiteltiin jo 1990-luvun alussa

BMW:n i8-hybridisportin valmistus loppuu pian, mutta kaupunkikäytössä parhaimmillaan oleva i3-täyssähköauto jää edelleen tarjolle. Harva tietää, että i3:lla oli henkinen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...