Tyyliniekka LIVE

Kuukauden koru: Kirsi Mannisen Järvi

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Kirsi Mannisen Järvi-sarjan korut ovat kuin suomalaisen kesän tiivistys. Korut tuovat mieleen kesäiset päivät veden äärellä ja auringonsäteet. Koruista huokuu seesteisyys ja kesän huolettomuus. Mannisen korut ovat näyttäviä ja tuovat Kuukauden koru -sarjaan heinäkuun koruna mukanaan uuden materiaalin, puoliposliinin.

Järvi-koruissa kiteytyy suomalaisen kesäpäivä veden äärellä ja auringon säteet.

Korut veivät metalliartesaanin mukanaanKirsi Manninen valmistui vuonna 2008 metalliartesaaniksi. Tällöin hän ei uskonut, että viehätys isojen metalliteoksien tekemiseen muuttuisi innostukseksi tehdä koruja. Esittelemämme Järvi-korusarja juontaa juurensa vielä kauemmaksi vuoteen 1995 – vuoteen paljon ennen kuin Kirsillä oli aavistustakaan tulevasta korumuotoilijan ammatistaan. Kuopion muotoiluakatemian koru- ja jalometallimuotoilun opinnot kuitenkin veivät mukanaan.

Kirsi kuvailee itseään muotoilijan koulutuksen saaneeksi taiteilijaksi. Yrityksensä Kirsi perusti 2016 ja se sai nimekseen Little Big Womanin, joka on taiteilija Matti Mattsonin Kirsille antama intiaaninimi. Materiaaleina Kirsi käyttää koruissaan monipuolisesti erilaisia kierrätettyjä ja uusiokäytettyjä materiaaleja eikä ole töissään materiaalisidonnainen.

Järvi-sarjan korut ovat valmistettu puoliposliinista.

 Järvi-sarjan inspiraationa ala-asteella isoäidille tehty koru

Inspiraation lähde Järvi-koruihin juontaa juurensa Kirsin ala-asteella tekemään koruun isoäidillensä. Kirsiä viehätti korussa vuosien jälkeen spontaanius, värit ja rohkeus, ja hän päätti tutkia, miten tuon tunnelman saisi siirrettyä tämän päivän töihinsä. Värikokeilujen jälkeen vanerille, Kirsi lähti muistelemaan lapsuuden koruntekokokemustaan keraamikko Asta Aallon luo. Tekemisen edetessä Kirsille materiaalin työstämisen kautta alkoi hahmottua korujen muodosta ja struktuurista vertaus veden pintaan ja lopulta Kirsi valitsi lasitteiden värimaailman veden pinnan kaltaiseksi. Järvi-korut ovat Kirsin kunnianosoitus Suomen vesistöjen rikkaudelle ja sarjan korut kuvaavat hyvin myös Kirsin sidettä Järvi-Suomeen ja Lappiin.

Järvi-korujen sarjaan syntyi ensin rintakorut ja niistä kumpusi idea tehdä sarjaan myös korvakoruja.

Koruissa liplattavat aallot

Korujen pinta ja värit tuovat mieleen rantaan saapuvat liplattavat aallot ja vedenpinnan väreilyn. Koruissa on omasta mielestäni myös viitteitä muotonsa ja lasitteen kiillon vuoksi näkinkenkiin eli järvisimpukoihin. Materiaalina puoliposliini on poikkeuksellisen mielenkiintoista. Materiaali mahdollistaa näyttävienkin korujen valmistamisen, ilman että koruista tulee liian painavia. Korut saavat uniikin värin lasitteesta ja lehtikultauksesta. Pinta on yhtä elävä ja lumoava kuin järven vedessä. Sininen ja valkoinen kuvastavat puhtautta ja vedenvoimaa. Lehtikultaus puolestaan kuvaa veden kimallusta muun muassa auringonvalossa.

Korujen lasitteiden värit sekä lehtikultaus kuvaavat veden pintaa ja sen kimmellystä.

Kuvassa keskikokoiset Järvi-korvakorut.

Korusarjassa uniikkeja rintakoruja ja korvakoruja

Järvi-sarjassa on saatavilla erikokoisia korvakoruja sekä erilaisia rintaneuloja. Korusarja sai alkunsa sarjan rintakoruista. Työskentelyn edetessä tehtyjen rintakorujen muoto johti Kirsin ideaan myös korvakoruista.  Kaikki sarjan korut ovat uniikkeja ja yksilöllisiä – käsintyöstettyjä taideteoksia. Osa korujen viehätystä on juuri epäsymmetrisyys ja se, että korvakoruparin korvakorut eivät ole keskenään samanlaiset väritykseltään tai muodoltaan. Korvakorujen mekanismit ovat hopeaa ja ne tuntuvat sopivan tukevilta korujen käyttämiseen.

Vasemmalla suuret ja oikealla keskikokoiset korvakorut. Korvakoruja on saatavilla myös pienemmässä koossa. Korvakoruparien korut eivät ole keskenään samanlaisia vaain uniikkeja ja kauniisti epäsymmetrisiä.

Korvakoruissa kokovaihtoehtoina on kuvauksiemme keskikokoisten ja isojen korvakorujen lisäksi pienemmät korvakorut. Korvakoruista Kirsillä on vielä varastossa muutamia erilaisia posliiniaihioita. Mikäli haluat hankkia Järvi-korvakorut itsellesi, voit olla suoraan yhteydessä Kirsiin, jolloin pääset valitsemaan aihioista itsellesi mieluisan koon ja muodon. Erilaisia rintakoruja on nähtävillä Kirsin nettisivuilla. Voimakkaan ja raikkaan sinisen lisäksi rintakoruja on saatavilla myös hiekkaisemman ruskean sävyisiä vaihtoehtoja.  Uniikkikorujen sarjasta on vielä jäljellä muutamia rintakoruja ja korvakorupareja. Järvi-koruja on saatavilla vain tämä rajattu sarja.

Rintakoruja on saatavilla myös ruskeasävyisinä.

Näyttävät korut vangitsevat katseen

Suuret Järvi-korvakorut ovat varmasti joka juhlien upea yksityiskohta pukeutumiseen. Korut ovat kooltaan todelliset statement-korvakorut, mutta silti hyvällä maulla varustetut ja tyylikkäät. Materiaali ja muoto tuovat koruihin myös herkkyyttä ja keveyttä. Sinisen, valkoisen ja kullan väriyhdistelmä on kiinnostava ja samalla yhdistelmä pehmentää korujen ilmettä. Koostaan huolimatta korut tuntuvat yllättävän kevyiltä korvissa. Varsinkin näyttävistä korvakoruista pitävien on hankala olla rakastumatta näihin suuriin korvakoruihin allekirjoittaneen tavoin.

Isot Järvi-korvakorut ovat näyttävät, mutta käytössä yllättävän kevyet.

Keskikokoiset korvakorut ovat jo huomattavasti sirommat ja monikäyttöiset arkeen ja työhön. Raikkaan, mutta omalla twistillä varustetun, koruyhdistelmän business-pukeutumiseen saa yhdistämällä nämä korvakorut sarjan samansävyiseen rintakoruun. Rintakoru toimii hyvin yksistäänkin ja Little Big Womanin nettisivuilla Kirsi onkin jakanut omat neljä vinkkiään käyttää rintakoruja.

Järvi-sarjan keskikokoiset korvakorut ja rintakoru sopivat yhdistelmänä niin juhla- kuin business-pukeutumiseen.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.