Kuukauden koru: Jenni Rutonen Designin Mummolan Pitsi -kääty

Naisellista ja romanttista, mutta myös salaperäisen kiusoittelevaa. Jenni Rutosen suunnitelma Mummolan Pitsi -sarja henkii vanhanajan hempeyttä, mutta tuo nostalgian nykypäivään ja nykyajan naisella sopivaksi. Tämän kuukauden Kuukauden koruna nostamme esiin Mummolan Pitsi -käädyn. Kuukauden koru juhlistaa suomalaista korumuotoilua ja –osaamista uudessa kuukausittaisessa artikkelisarjassamme.

Mummolan Pitsi -sarjassa yhdistyy vanhanajan glamour nykyajan raikkauteen.

Mummolan Pitsi –kääty on Jenni Rutonen Designin korumallistojen näyttävin koru. Kuten kääty, Jenni Rutosen suunnittelemat korut ovat näyttäviä ja kookkaita, ja niiden tarkoituksena on näkyä, ja ennen kaikkea tuottaa iloa käyttäjälleen. Rutoselle on tärkeää valmistaa koruja, jotka erottuvat massasta ja näkyvät kantajansa päällä. Mummolan Pitsi –kääty on katseenvangitsija.

Jenni Rutosen elegantit Mummolan Pitsi -korut ovat naiselliset ja romanttiset moderniinkin makuun.
Materiaalina matattu hopea on katseenvangitseva ja herättää mielenkiinnon.

Kääty on valmistettu matatusta hopeasta, joka antaa korulle omaleimaista vintage-henkeä, mutta samaan aikaan raikkautta. Koristeellinen pitsikuviointi on juuri sopivasti romanttinen, ilman purkanpunaista ”äklömakeutta”. Korun muotoilu herättää kiinnostuksen ja ihailun, koska Rutonen on onnistunut yhdistämään romanttisuuden sopivana annoksena yksinkertaiseen tyylikkyyteen. Itse tykkään moderneista koruista, mutta Mummolan Pitsi pääsee sydämeeni helposti. Pidän todella paljon korujen tuomasta vanhanajan Hollywood-glamourista.

Mummolan Pitsi -sarjan korvakorut toimivat tyylikkäästi myös arjessa.

Koru näyttää sirolta ja täten voi saada virheellisen kuvan korun hauraudesta, mutta kun korua pitelee ja käyttää huomaa, että koru on todellakin tehty kestämään käyttöä. Suunnittelu ja toteutus ovat laadukasta. Lisäksi käyttöön liittyvänä yksityiskohtana on hyvä mainita, että rannekorun ja käädyn lukitus on toteutettu putkimallisilla yhteensopivilla paloilla, joka helpottaa korujen pukemista huomattavasti.

⇒ Äänestä Vuoden koru 2018, voita 500 euron lahjakortti ⇐

Suosittelemme

Mummolan Pitsin muotokieli tuo tuulahduksen menneestä.

Mummolan Pitsi –sarja on saanut innoituksen mummolan rauhaisesta idyllistä ja muistoista sekä kokemuksista erilaisille aisteille. Mummolan Pitsissä tuoksuu ja maistuu tuore vastaleivottu pulla, ja ne myös muut ikimuistoiset hetket mummolassa.

Mummolan Pitsi -kääty täydentyy upeasti sarjan korvakoruilla ja rannekorulla.

Mummolan Pitsi -sarjaan kuuluu lisäksi erilaisia vaihtoehtoja korvakoruiksi ja rannekoruiksi sekä kaulakoru ja rintaneula. Erityisesti Jenni Rutoselle on annettava kiitos myös rintaneulan tuomisesta mallistoon. Tämän kauniin rintaneulan edessä on todettava, että valitettavan harvoin varsinkaan nuoremmat naiset enää käyttävät rintaneuloja. Mummolan Pitsi –rintaneula on kuitenkin upea lisä asuun kuin asuun, yksin tai yhdessä esimerkiksi käädyn tai korvakorujen kanssa.

Rintaneula on yksi ehdoton Mummolan Pitsi -sarjan herkkupaloista.
Yksinkertainen asu muuttuu mielenkiintoiseksi ja puhuttelevaksi Mummolan Pitsi -käädyllä.

Mummolan Pitsi –kääty ja sarjan muut korut sopivat erittäin monipuoliseen käyttöön. Kääty, rannekoru, korvakorut ja rintaneula tarjoavat monenlaisia yhdistelmiä erilaisiin tilaisuuksiin. Itse olen pukenut päälle kyseisestä neljästi korusta kerrallaan 2-3 korua, mutta siron muotoilun vuoksi sopivan asun kanssa kaikki neljäkin erilaista korua sopii tyylikkäästi samaan asukokonaisuuteen. Muiden korujen kanssa en yleensä näin useaa osaa pukisi yhtä aikaa, mutta Mummolan Pitsin kanssa yhdistelmä toimii.

Kääty on juhlava niin iltapuku- kuin juhlakäyttöön.  Mummola Pitsi –kääty on kuitenkin tarkoitettu ehdottomasti nautittavaksi mahdollisimman monessa tilaisuudessa ja kuten Jenni Rutonenkin toteaa ”Kaikki korut ovat tehty käytettäväksi.” Kääty on elegantti ja klassinen valinta myös jakkupuvun kanssa. Mummolan Pitsi –käädyn kaveriksi kun pakkaa mukaan sarjan muita koruja, on vaihtelevia yhdistelmiä eri vuorokaudenaikoihin ja tilanteisiin tarjolla useita. Tästä syystä Mummolan Pitsi –kääty ja sarjan muita koruja suosittelen lämpimästi myös reissunaisen korusarjaksi.

Ihailen Jenni Rutosen rohkeaa ja ennakkoluulotonta muotoilua, johon yhdistyy sadunomaisen maailman leikkisyys ja keveys. Toivomme Jennille rohkeutta jatkossakin luottaa omaan visioonsa ja luoda näyttäviä koruja myös tulevaisuudessa.

Jenni Rutonen on suomalainen korumuotoilija, joka toteuttaa vahvasti omaa visiotaan. Jenni Rutonen Design on lifestyle-korubrändi, joka valmistaa koruja ihmisille, jotka uskaltavat rohkeasti olla omia itsejään. Rutosen koruja on nähty myös New Yorkin muotiviikoilla Ivana Helsingin muotinäytöksessä. Yritys on perustettu helmikuussa 2012. Jenni Rutonen Designin koruissa elävät vahvasti tarinat, luonto, muistot ja kokemukset.

 

 

Lue lisää