Tyyliniekka LIVE

Kuukauden koru: Carina Blomqvistin Varis

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Carina Blomqvistin Varis-koruissa vaikuttaa ensi silmäyksellä olevan pimeyden voimia ja metsän synkkyyttä. Variksen tarina on kuitenkin ensi vaikutelmaa voimallisesti ja kauniimpi. 3D-tekniikan avulla korusarjaan on vangittu koukuttavia tekstuureja ja pintoja kauniiksi yksityiskohdiksi. Varis-mallistoon on saatavilla monipuolisesti erilaisia koruvaihtoehtoja, myös miehille, joissa fantasia sekoittuu Suomen luontoon.

Carina Blomqvistin Varis-koruissa on metsien mystiikkaa yhdistettynä nykypäivän tekniikan toteutuksen mahdollisuuksiin.

Unisiepparin suojelijasta Varis-korusarjaksiIdea varis-aiheisiin koruihin oli Carinalla ollut mielessä jo pidempään. Yhteistyö Roosa Karhulan kanssa viime vuonna Lahdessa pidettyyn korualan 80-vuotisjuhlavuoden juhlanäyttelyyn herätti Variksen henkiin. Carina toteutti yhdessä Roosan kanssa näyttelyyn unisiepparin, jossa Carinan fantasiamaailman Varis toimi metsän vartija sekä suojelijana pahoilta unilta. Unisiepparin sivuissa oli irrotettavat pyöreät Varis-korvakorut, joiden idea teoksessa oli, että päivisin korut voi pukea päällensä suojelukseksi ja kotiin päästyään ripustaa ne takaisin unisieppariin. Teoksen kautta unisiepparin Varis muuntautui myös korusarjaksi. Taustatarinan kuultuaan Varis-koruja katsookin uusin silmin ja niistä löytää uusia ulottuvuuksia. Unisieppari-teos on nähtävillä Näyttelykeskus WeeGeen Kellomuseossa, Koru & Taito 80v -näyttelyssä.

Varis-mallisto sai alkunsa Unisieppari-teoksen osasta, jossa Varis suojeli pahoilta unilta.

Varis-mallistossa on satumaailmaa ja fantasiaa

Varis-koruissa on henkäys metsien muinaista mytologiaa, mystiikkaa ja fantasiaa. Koruissa on myös vahva talismaanityylinen preesens. Korujen aihe, arkinen lintu varis, viehättää myös siitä syystä, että koru ei ole aiheeltaan helposti pureskeltava vaan antaa sekä käyttäjälleen että korun näkijälle tilaa muodostaa omia käsityksiä ja tarinoita.

Fantasia- ja mielikuvitusmaailma on yleisestikin nähtävillä Carinan koruissa. Hänen tyyli on koristeellista, runsasta ja naisellista, jossa romanttisuuskin on vahvasti läsnä. Satumaailmojen hyvyys on hänen vastaisku pahuutta vastaan. Tunnistettavasta vahvasta tyylistään kultaseppä-muotoilija Carina on palkittu vuonna 2012 Vuoden Kultaseppänä ja vuonna 2013 Vuoden kauneimmasta sormuksesta. Omien mallistojen lisäksi, hän on suunnitellut koruja myös jo yhdeksän vuoden ajan Lumoavalle.

Koruissa on muinaista talismaanimaista henkeä, vaikkakin niiden rohkea muotoilu on aikaansa edellä.

Kolmiulotteisuus ja tekstuurit korujen yksityiskohtia

Varis-korut ovat valmistettu hopeasta. Korujen erityinen herkkupala on upea kolmiulotteisuus ja tekstuurit. 3D-mallinnus ja –tulostus ovat mahdollistaneet koruihin äärimmäisen kaunista kerroksellisuutta ja pintoja, jotka kiinnittävät katseen ja kutsuvat ihailemaan koruja lähempää. Tekniikka on antanut Carinalle uusia mahdollisuuksia toteuttaa juuri sellaisia koruja kuin hän haluaa ja vapauttanut hänet suunnittelijana mahdollisten ja mahdottomien asioiden rajoista. Korujen viimeistelyn sekä kokoonpanon Carina tekee käsin.

Kolmiuloitteisuus sekä erilaiset pinnat ja struktuurit ovat Varis-korujen herkullisia yksityiskohtia.

Koruja myös miehille

Varis-korusarja on Carinalle mahdollisuus toteuttaa myös enemmän miehille sopivaa muotokieltä, sillä hän oli jo pitkään pohtinut kuinka hänen koristeellisen romanttisista koruistaan löytyisi sopivaa tyyliä myös miehille. Variksesta on saatavilla muun muassa bola sekä kravattineuloja ja rintakorukin on unisex-mallinen.

Hopeisia Varis-koruja on saatavissa myös tummennetulla pinnalla (oikealla).

Koruja on helppo varioida erilaisiksi malleiksi ja tehdä yksityiskohtia muuntelemalla koruista uniikkeja. Tästä syystä Carinan tarkoituksena ei ole tehdä koruista tiettyä mallistoja vaan antaa Variksen erilaisten mahdollisuuksien johdattaa korujen muodoissa ja tyyleissä – myös asiakkaan kanssa yhdessä suunnittelemalla. Carina toivookin, että kukin Varis-koruista kiinnostunut ottaisi häneen yhteyttä ja esittäisi toivomuksia esimerkiksi korun kiinnitykseen ja pukemistapaan. Kuvauksissamme Varis-koruista esillä olivat rintakoru ja iso riipus sekä ketjumaiset korvakorut. Näiden sekä bolan lisäksi saatavilla on tällä hetkellä pienempiä riipuksia ja korvakoruja.

Näyttävä riipus ja monikäyttöinen rintakoru

Riipuksen ketjujen pituus on huomiota herättävä ja erittäin rohkea yksityiskohta korussa. Pitkät ketjut ovat poikkeukselliset, sillä usein massaa kaulakoruissa haetaan leveyssuunnassa pituussunnan sijaan.  Varis-riipus saakin suhtautumaan positiivisesti pitkiin koruihin näyttävänä juhlapukeutumisen yksityiskohtana.

Varis-riipuksen pitkät ketjut ovat huomiota herättävät ja hyvin omaleimaiset.

Sirot korvakorut puolestaan sopivat myös kaikille niille, jotka saattavat vieroksua varista korujen aiheena. Riippuvat korvakorut ovat kevyet päällä. Eri muotojen, pintojen ja ketjujen yhdistelmä tekee korvakoruista mielenkiintoiset, vaikka ne eivät huudakaan huomioita itseensä riipuksen lailla.

Sarjan korvakoruissa yhdistyy kauniit yksityiskohdat, jotka tekevät korvakoruista harkitun mielenkiintoiset.

Varis-sarjan rintakoru on monikäyttöinen ja se on mahdollista pukea päälle hyvin monin eri tavoin. Carina Blomqvist Designin Instagramissa on esimerkiksi kuvia, joissa koru on kuvattu osana miehen asua. Naisilla rintakoru sopii hyvin käytettäväksi ilta- tai juhlapuvun kanssa myös vyötäröllä koristeena.

Varis-rintakorun voi pukea usealla eri tavalla ja käyttää monessa kohtaa asua.

Kuvauksiemme ison riipuksen hinta on noin 1700 euroa. Pienempiä riipuksien hinnat lähtevät 350–400 eurosta. Korvakorujen hinnat alkavat 60 eurosta ja isommat, kuten kuvauksemme korvakorut, asettuvat 120–200 euron hintaluokkaan. Rintakorun hinta on noin 300–400 euroa variaatiosta riippuen. Mikäli Varis-korut herättivät mielenkiintosi, saat yhteyden Carinaan parhaiten sähköpostitse oman korusi suunnittelemiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.