Kuudennen sukupolven Mitsubishi L200 -avolava on uudistunut täydellisesti

Kuudennen sukupolven L200:n myötä tuli täyteen yli neljäkymmentä vuotta Mitsubishin lava-autoja. Aiempia malleja on myyty maailmalla kaiken kaikkiaan 4,7 miljoonaa kappaletta. Nyt uuden L200:n myynti käynnistyy myös Suomessa lokakuun alussa. Uuden L200:n suunnittelussa on painotettu luotettavuutta, henkilöautomaisuutta sekä ajettavuutta erilaisilla alustoilla, myös haastavassa maastossa.

– Meille on tullut paljon ennakkokiinnostusta uudelle Mitsubishi L200:lle ja uskomme, että uusi mallisukupolvi tullaan ottamaan hyvin vastaan. Auto on uudistunut todella merkittävästi sekä ulkoa että sisältä. Nelivedolla varustettuna uusi Mitsubishi L200 varmistaa sen, että mille tahansa työpaikalle tai työkohteeseen pääsee varmasti vuoden jokaisena päivänä, kertoo Bergé Auto Nordicsin Mitsubishi-johtaja Markku Riekkola.

Uutta L200:ssa lyhyesti

– Erottuva ”Rock Solid” -muotoilu

– Parannettu 4WD-järjestelmä, jossa neliasentoinen maastoajon valitsin, alamäkihidastin sekä uudet Off-Road -ajotilat

– Euro 6d temp -päästönormin täyttävä 2,2-litrainen turbodieselmoottori

– Uusi, kuusivaihteinen automaattivaihteisto

– Parannettu runkorakenne, jarrut ja jousitus

– Entistä hiljaisempi

– Uusia aktiivisen turvallisuuden ominaisuuksia

Ajo-ominaisuudet ja käytännöllisyys

Hieman yli viiden metrin pituisena L200 on helposti käsiteltävissä ja pysäköitävissä. Siinä on myös luokkansa pienin kääntösäde 5,9 metriä. Keulan uusi muotoilu auttaa hahmottamaan entistäkin paremmin auton ulottuvuudet.

L200:n jäykempi alusta parantaa kestävyyttä ja vähentää koriääniä. Myös ääntä ja värinöitä vaimentavien materiaalien ansiosta matkustamo on entistä hiljaisempi. Jousitusta on hienosäädetty tarjoamaan riittävä kuljetuskyky, arkikäytön mukavuutta unohtamatta. Double Cabissa lavan pituus on 1 520 mm ja Club Cabissa 1 850 mm. Auton kantavuus vaihtelee 985 – 1080 kg välillä mallista riippuen. Vetokyky on parhaimmillaan 3 100 kg. 18-tuumaisilla vanteilla varustetuissa malleissa on entistä suuremmat jarrulevyt, jotka takaavat tehokkaamman jarrutuksen.

Moottori ja voimansiirto

L200:n nelivetoteknologia on suunniteltu vaativaan käyttöön vaihtelevassa maastossa. Auton voimansiirtoa ohjaava Super Select 4WD-II -järjestelmä sisältää neljä eri ajotilaa: takaveto, jatkuva neliveto, nopea lukittu neliveto sekä hidas lukittu neliveto. Järjestelmä mahdollistaa katkottoman siirtymisen taka- ja nelivedon välillä alle 100 kilometrin tuntivauhdissa. Jatkuva neliveto mahdollistaa vakaan ja ketterän ajokokemuksen, sillä se sallii renkaiden väliset pyörintäerot. Näin kääntösäde pysyy pienenä. Keskitasauspyörästön lukkoa käytettäessä voima jakaantuu tasaisesti etu- ja taka-akseleille, mistä on erityisen paljon hyötyä ajettaessa vaikeassa maastossa. Lisäksi käytettävissä on hidas lukittu neliveto, joka maksimoi väännön alentamalla vaihteiston välityssuhdetta.

Keskitasauspyörästö lukittuna on valittavissa neljä erilaista ajotilaa soralle, pehmeälle hiekalle, kivikolle sekä mudalle ja lumelle. Tällöin järjestelmä säätää aktiivisesti moottoria, vaihteistoa sekä jarrujärjestelmää parhaan pidon ja etenemiskyvyn saavuttamiseksi. Saatavilla on myös taka-akselin tasauspyörästön lukko vaativiin maasto-olosuhteisiin.

Uusi alamäkihidastin auttaa laskeutumaan jyrkät mäet tasaisen turvallisella vauhdilla silloin, kun pelkkä moottorijarrutuksen teho ei riitä. Sekä automaatti- että manuaalivaihteisto ovat kuusivaihteiset. Uusi automaattivaihteisto alentaa moottorin kierrosnopeutta, mikä tekee autosta taloudellisemman sekä hiljaisemman ajaa esimerkiksi maantienopeuksissa.

Uusi alumiinilohkoinen 2,2-litrainen turbodiesel tarjoaa taloudellisemman suorituskyvyn kuin aiemman sukupolven 2,4-litrainen moottori. Moottorin sisäisten massojen keventäminen ja liikkuvien osien kitkan vähentäminen ilmenee matalampana äänitasona, pienempänä polttoaineen kulutuksena sekä tasaisempana kiihtyvyytenä läpi kierroslukualueen.

Aktiivinen turvallisuus

Henkilöautomaisen sisustuksen ja käytettävyyden lisäksi L200:ssa on aktiivisen turvallisuuden varusteita, jotka ovat lava-autojen luokassa poikkeuksellisia:

– Multi Around Monitor -kamerajärjestelmä auttaa näkemään auton ympäristössä olevat esteet, ajoneuvot ja jalankulkijat. Kuvaa on saatavissa niin edestä, takaa, sivuilta kuin ylhäältäkin.

– Etutörmäysvaroitin varoittaa edessä olevasta esteestä tai jalankulkijasta ja jarruttaa tarvittaessa.

– Kaistavahti ja kuolleen kulman varoitin ilmoittavat vaarallisen lähellä olevasta autosta ja varoittavat tahattomasta kaistanvaihdosta tarvittaessa äänimerkillä.

– Risteävän liikenteen varoitin peruuttaessa varoittaa takana sivusuunnasta tulevasta autosta.

– Virheellisen kiihdytyksen estojärjestelmä estää liian voimakkaan kaasunpainalluksen ahtaassa tilassa, jos auto havaitsee, että este on liian lähellä.

Suomessa uuden L200:n myynti alkaa lokakuun alussa ja sen hinnat alkavat 33 990 eurosta.

Videot

Uusimmat

Ensimmäisestä Shelby GT350R prototyypistä kaikkien aikojen kallein huutokaupattu Mustang

Ensimmäisestä Shelby GT350R prototyypistä, lempinimeltään ”Flying Mustang” on tullut kaikkien aikojen kallein huutokaupattu Mustang. Tammikuussa 3,4 miljoonalla dollarilla huutokaupattu ”Bullitt”...

Tarina kahdesta ruotsalaiskaunottaresta ja historiallisesta rallin voitosta – autona Mercedes-Benz 220 SEb W111

Tarina historiallisesta voitosta ja kahdesta hurjapäästä Ewy Rosqvististä ja Ursula Wirthistä. Kuvassa Ewy Rosqvist ja Ursula Wirth Monte-Carlo -rallissa...

100 000 dollarin muskeli – restomod-tyylinen Dodge Challenger on rakennettu viimeisen päälle kuluja säästämättä

Vuonna 1970 debytoinut Dodge Challenger kuuluu muskeliautojen eliittiin myös hintansa osalta. Alkuperäiskuntoisista tai huippuentisöidyistä Haastajista saa tätä nykyä pulittaa...

eBussy on 20-heppainen hassu sähköauto, jossa on mieletön määrä vääntöä

Electric Brands voi kuulostaa jenkkiyhtiöltä, mutta firma tulee tukevasti Saksan maalta, ja on tuomassa varsin mielenkiintoista laitetta alati kuumeneville...

Mersu julkaisi lisätietoja uudesta S-luokasta – varustelistalle kuuluvat mm. nelipyöräohjaus ja maailman ensimmäinen takapenkin airbag

Mercedeksen S-luokka on perinteisesti saanut edustaa tähtimerkin ja välillä koko automaailmankin kärkeä teknisten innovaatioiden osalta. Syyskuussa esiteltävä upouusi W223...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...