Kuudennen sukupolven Mitsubishi L200 -avolava on uudistunut täydellisesti

Kuudennen sukupolven L200:n myötä tuli täyteen yli neljäkymmentä vuotta Mitsubishin lava-autoja. Aiempia malleja on myyty maailmalla kaiken kaikkiaan 4,7 miljoonaa kappaletta. Nyt uuden L200:n myynti käynnistyy myös Suomessa lokakuun alussa. Uuden L200:n suunnittelussa on painotettu luotettavuutta, henkilöautomaisuutta sekä ajettavuutta erilaisilla alustoilla, myös haastavassa maastossa.

– Meille on tullut paljon ennakkokiinnostusta uudelle Mitsubishi L200:lle ja uskomme, että uusi mallisukupolvi tullaan ottamaan hyvin vastaan. Auto on uudistunut todella merkittävästi sekä ulkoa että sisältä. Nelivedolla varustettuna uusi Mitsubishi L200 varmistaa sen, että mille tahansa työpaikalle tai työkohteeseen pääsee varmasti vuoden jokaisena päivänä, kertoo Bergé Auto Nordicsin Mitsubishi-johtaja Markku Riekkola.

Uutta L200:ssa lyhyesti

– Erottuva ”Rock Solid” -muotoilu

– Parannettu 4WD-järjestelmä, jossa neliasentoinen maastoajon valitsin, alamäkihidastin sekä uudet Off-Road -ajotilat

– Euro 6d temp -päästönormin täyttävä 2,2-litrainen turbodieselmoottori

– Uusi, kuusivaihteinen automaattivaihteisto

– Parannettu runkorakenne, jarrut ja jousitus

– Entistä hiljaisempi

– Uusia aktiivisen turvallisuuden ominaisuuksia

Ajo-ominaisuudet ja käytännöllisyys

Hieman yli viiden metrin pituisena L200 on helposti käsiteltävissä ja pysäköitävissä. Siinä on myös luokkansa pienin kääntösäde 5,9 metriä. Keulan uusi muotoilu auttaa hahmottamaan entistäkin paremmin auton ulottuvuudet.

L200:n jäykempi alusta parantaa kestävyyttä ja vähentää koriääniä. Myös ääntä ja värinöitä vaimentavien materiaalien ansiosta matkustamo on entistä hiljaisempi. Jousitusta on hienosäädetty tarjoamaan riittävä kuljetuskyky, arkikäytön mukavuutta unohtamatta. Double Cabissa lavan pituus on 1 520 mm ja Club Cabissa 1 850 mm. Auton kantavuus vaihtelee 985 – 1080 kg välillä mallista riippuen. Vetokyky on parhaimmillaan 3 100 kg. 18-tuumaisilla vanteilla varustetuissa malleissa on entistä suuremmat jarrulevyt, jotka takaavat tehokkaamman jarrutuksen.

Moottori ja voimansiirto

L200:n nelivetoteknologia on suunniteltu vaativaan käyttöön vaihtelevassa maastossa. Auton voimansiirtoa ohjaava Super Select 4WD-II -järjestelmä sisältää neljä eri ajotilaa: takaveto, jatkuva neliveto, nopea lukittu neliveto sekä hidas lukittu neliveto. Järjestelmä mahdollistaa katkottoman siirtymisen taka- ja nelivedon välillä alle 100 kilometrin tuntivauhdissa. Jatkuva neliveto mahdollistaa vakaan ja ketterän ajokokemuksen, sillä se sallii renkaiden väliset pyörintäerot. Näin kääntösäde pysyy pienenä. Keskitasauspyörästön lukkoa käytettäessä voima jakaantuu tasaisesti etu- ja taka-akseleille, mistä on erityisen paljon hyötyä ajettaessa vaikeassa maastossa. Lisäksi käytettävissä on hidas lukittu neliveto, joka maksimoi väännön alentamalla vaihteiston välityssuhdetta.

Keskitasauspyörästö lukittuna on valittavissa neljä erilaista ajotilaa soralle, pehmeälle hiekalle, kivikolle sekä mudalle ja lumelle. Tällöin järjestelmä säätää aktiivisesti moottoria, vaihteistoa sekä jarrujärjestelmää parhaan pidon ja etenemiskyvyn saavuttamiseksi. Saatavilla on myös taka-akselin tasauspyörästön lukko vaativiin maasto-olosuhteisiin.

Uusi alamäkihidastin auttaa laskeutumaan jyrkät mäet tasaisen turvallisella vauhdilla silloin, kun pelkkä moottorijarrutuksen teho ei riitä. Sekä automaatti- että manuaalivaihteisto ovat kuusivaihteiset. Uusi automaattivaihteisto alentaa moottorin kierrosnopeutta, mikä tekee autosta taloudellisemman sekä hiljaisemman ajaa esimerkiksi maantienopeuksissa.

Uusi alumiinilohkoinen 2,2-litrainen turbodiesel tarjoaa taloudellisemman suorituskyvyn kuin aiemman sukupolven 2,4-litrainen moottori. Moottorin sisäisten massojen keventäminen ja liikkuvien osien kitkan vähentäminen ilmenee matalampana äänitasona, pienempänä polttoaineen kulutuksena sekä tasaisempana kiihtyvyytenä läpi kierroslukualueen.

Aktiivinen turvallisuus

Henkilöautomaisen sisustuksen ja käytettävyyden lisäksi L200:ssa on aktiivisen turvallisuuden varusteita, jotka ovat lava-autojen luokassa poikkeuksellisia:

– Multi Around Monitor -kamerajärjestelmä auttaa näkemään auton ympäristössä olevat esteet, ajoneuvot ja jalankulkijat. Kuvaa on saatavissa niin edestä, takaa, sivuilta kuin ylhäältäkin.

– Etutörmäysvaroitin varoittaa edessä olevasta esteestä tai jalankulkijasta ja jarruttaa tarvittaessa.

– Kaistavahti ja kuolleen kulman varoitin ilmoittavat vaarallisen lähellä olevasta autosta ja varoittavat tahattomasta kaistanvaihdosta tarvittaessa äänimerkillä.

– Risteävän liikenteen varoitin peruuttaessa varoittaa takana sivusuunnasta tulevasta autosta.

– Virheellisen kiihdytyksen estojärjestelmä estää liian voimakkaan kaasunpainalluksen ahtaassa tilassa, jos auto havaitsee, että este on liian lähellä.

Suomessa uuden L200:n myynti alkaa lokakuun alussa ja sen hinnat alkavat 33 990 eurosta.

Videot

Uusimmat

Tässä on avo-Mustangien graalin malja: Vain kuusi autoa koko maailmassa

Vuoden 1970 autoharvinaisuus on nyt tullut myyntiin, ja seuraavan kerran vastaavaa on tuskin myynnissä vuosiin. Kuusi onnekasta omistajaa tuskin...

Toyotan kestosuosikki muuntautuu crossoveriksi – uusi Corolla Cross esiteltiin Thaimaassa

Katumaasturi- ja crossover-buumille ei ole näkyvissä loppua, vaikka koronakriisi on koetellut autoalaakin pahasti. Esimerkiksi Toyota on vain lisännyt kierroksia...

Tämä tyylikäs avomallinen Saab 900 S on ikäisekseen loistokunnossa

Siitä on jo melkein vuosikymmen aikaa, kun Saabin tehtaalla viimeisetkin kokoonpanolinjat hiljenivät viimeistä kertaa. Valmistaja ehti kuitenkin työntää markkinoille...

Lotus muistelee legendaarista leffa-autoa – James Bondin tunnetuksi tekemä Esprit S1 poseeraa tulevan täyssähköisen Evijan vierellä

Bond-leffa The Spy Who Loved Me, eli suomeksi 007 rakastettuni sai ensi-iltansa melko tarkkaan 43 vuotta sitten. Autofanit muistanevat...

Kohta niitä taas saa – Ineos Grenadier on kuin alkuperäinen Land Rover Defender, mutta moottorit tulevat BMW:ltä

Alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotanto päättyi vuonna 2016 lähes 70 vuoden valmistuksen jälkeen. Tätä nykyä auton täysin uusi seuraaja...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...