Kulta-Center on U-Boat-kellojen uusi jälleenmyyjä

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center (sisältää affiliate-linkkejä)

Kulta-Center on Italiassa käsityönä valmistettavien U-Boat-rannekellojen uusi jälleenmyyjä Suomessa.

Italialainen kellonvalmistaja U-Boat tunnetaan omaleimaisista kelloistaan, joista etenkin Capsoil-malliston sukeltajankellot ovat nousseet kelloharrastajien suosioon. Suomessa on U-Boatia on aikaisemmin myynyt vain yksi jälleenmyyjä, mutta nyt kelloja on saatavilla Kulta-Center.fi -verkkokaupasta ja useamman eri kaupungin toimipisteestä.

Kulta-Center.fi on perheyritys Kulta-Center Oy:n vuonna 2016 perustama verkkokauppa. Kulta-Centerillä on neljä omaa kivijalkaliikettä, jotka sijaitsevat Joensuussa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Jälleenmyyjä kuuluu Timanttiset-ketjuun. U-Boat-kelloja on mahdollista ostaa verkkokaupasta ja pyynnöstä päästä kokeilemaan näillä kolmella eri paikkakunnalla.

U-Boat -rannekellot on valmistettu Toscanassa

U-Boat on italialainen kellomerkki, jonka suunnittelijana toimii Italo Fontana. Suunnittelijan nimi komeilee melkein jokaisen mallin taulussa ja kellomerkin mallisto on hyvin omaleimainen designiltaan. U-Boat käyttää ilmeisesti kelloissaan kolmannen osapuolen valmistamia, sveitsiläisiä koneistoja, mutta kaikki mallit viimeistellään käsin.

Italialainen maaseutu sekä kädentaito ovat selkeästi olleet Italon innoittajia U-Boat brändin luomiseen. Itselleni kellomerkistä tulee ensimmäisenä mieleen juuri italialaisuus ja massiiviset sukeltajankellot sekä ainutlaatuiset ratkaisut kuoren, ominaisuuksien ja toimintojen suhteen.

Suunnittelijan juuret juontavat Italian merivoimiin ja tarkkuusinstrumenttien suunnitteluun. Aikanaan hänen sukunsa on saanut tehtäväkseen suunnitella merivoimien käyttöön kellon, joka ei pelkäisi huonoja sääolosuhteita tai vedenpainetta. Italo Fontana on saanut innoituksen U-Boat kellobrändin luomiseen juurikin näistä lähtokohdista.

Suosittelemme

U-Boat Sommerso DLC

Omasta mielestäni U-Boat erottuu kaikista muista kellonvalmistajista juurikin sillä, että se on todella persoonallisen näköinen, eivätkä he pelkää testata uusia teknologioita toiminnallisuuksien tehostamiseen. Varsinkin kelloharrastajien suosiossa on ollut U-Boat Capsole -kellot, joiden kuoret sisältävät öljyä, joka luo illuusion osoittimien kellumisesta kellotaulussa. Tämä tekniikka myös tekee kellosta vähemmän alttiimman lämpötilojen vaihtelulle.

Vahvasti persoonallisia

U-Boat on tyyliltään rouhea ja selkeästi erilainen rannekello. Merkin suosituimmat mallit ovat kooltaan 45-millisiä, mutta mallistosta löytyy myös pienempään ranteeseen sopivia 40 millimetrin kuoren koolla olevia rannekelloja. U-Boatin design on vahvasti persoonallinen ja sopii hyvin nykypäivän modernille pukeutujalle, joka haluaa erottua massasta. Parhaiten nämä kellot mielestäni sopivat kuumaan kesäpäivään rannalle tai terassille – rennon pukeutumistyylin kanssa.

Designistä on myös helposti aistittavista brändin lähtökohdat ja instrumenttien valmistamiseen liittyvä tausta. Kellot ovat laadukkaan oloisia ja tuovat suhteessa enemmän mielenkiintoisia ominaisuuksia ja teknologioita, kuin saman hintaiset kilpakumppaninsa.

Tarkastelussa kolme U-Boat -kellomallia

Sain Kulta-Center.fi -verkkokaupalta testiin useamman U-Boatin valmistaman kellomallin. Nämä kolme mallia edustavat hyvin brändin useampaa mallistoa. Olin innoissani, kun sain kuulla, että saan nämä kellot testaukseen.

 

Capsoil viestii edestyksellisestä kelloseppäosaamisesta ”kelluvalla kellotaulullaan”, Doppiotempo on jämäkkä pronssinen sukeltajankello GMT-komplikaatiolla ja Sommerso on taasen brändin viimeisin näkemys modernista sukeltajankellosta.

Sommerso DLC

Tämä malli on ehkä itselleni eniten ”The U-Boat” eli iso ja jämäkkä 46 millimetrin sukeltajankello, jonka designista tulee mieleen sukellusvene. Kellon DLC-pinnoitettu musta kuori on koneistettu laadukkaasti ja siitä löytyi paljon sellaisia yksityiskohtia, mitkä saivat minut hymyilemään.

U-Boat ranteessa.

Kuoressa on upeita yksityiskohtia ja brändin logo on esimerkiksi painettu kuoren kylkeen. Ruuvikruunun lukitus on mielestäni oivallinen keksintö ja myös osaltaan lämmittää mieltäni. Kellossa on paljon samanlaisia vivahteita, mitä Panerain mallistossa ja ehkä upein yhteneväisyys on Sandwich -tekniikalla toteutetut tolppaindeksit. Se tarkoittaa sitä, että kellotauluun on kaiverrettu indeksit taulua ”syvemmälle”. Kellon yleisilme on todella laadukas ja isoksi kelloksi se on mukava ranteessa – pitkälle johtuen laadukkaasta kumirannekkeesta.

Doppiotempo Bronzo

Pronssinen sukeltajankello vihreällä sandwich-taululla ja rannekkeella, sekä GMT-komplikaatiolla, huhhuh! Tämä kokonaisuus on, sanotaanko näyttävä. Laadukas viimeistely ja kädentaitojen fiilis jatkuu tässä upeassa kellossa. Pronssinen kuori sopii mielestäni U-Boatin designiin ja muotokieleen täydellisesti. Tämä kello tuo mukanaan hivenen enemmän ominaisuuksia ja esimerkiksi kellon aikakehä on lukitussalvan takana. Kellon aikakehästä voidaan seurata toisen aikavyöhykkeen aikaa.

Ranneke on kellotaulun tavoin vihreä ja se on toteutettu natomallisesti. Se hieman edelleen kasvattaa kuoren korkeutta, joten itselleni haluaisin, että ranneke olisi perinteinen kaksiosainen. Pronssinen U-Boat vihreillä yksityiskohdilla on omassa hintaluokassaan kova vastus 3 tai 4 kertaakin kalliimmille vastaavan designin omaaville kelloille. Tämä kello tarvitsee selkeästi hieman isomman ranteen omistajaltaan.

Capsoil DLC

45-millinen Capsoil DLC on designiltaan ylivoimaisesti pelkistetyin ja kuoren muotoilun ansiosta myös parhaiten ranteeseen istuva. Kellon rannekkeen korvakkeiden muotoilu saa kellon istumaan ranteessa noin 42mm tuntuisena, mikä on mielestäni hyvä asia. Pelkistetty muotoilu on mieleeni ja Capsoil on näistä kolmesta oma suosikkini.

U-Boat Capsoil DLC
U-Boat Capsoil DLC. Kuva: U-Boat

Tässä kellossa saa kohtuulliseen hintaan jotain sellaista mitä kukaan muu kellonvalmistaja ei tee. Kelluvat indeksit sekä kellon kallistelun mukana liikkuva ”kupla” on hauskaa seurattavaa ja kääntää katsojan suupielet herkästi hymyyn. Kellon mustaksi pinnoitettu kuori on kuten sanottua loistavasti muotoiltu ja se istuu hyvin monenkokoiseen ranteeseen.

Yhteenveto

Ymmärrän hyvin miksi Kulta-Center on ottanut nämä persoonalliset, Italialaisen käsityön taidonnäytteet myyntiin omaan verkkokauppaansa. U-Boat tarjoaa omistajalleen persoonallista designia, edistyksellistä teknologiaa sekä näyttäviä kellomalleja.

U-Boatin hinnat alkavat reilusta tuhannesta eurosta, joten se on oiva kuluttajalle tai vannoutuneemmallekin kelloharrastajalle. Ehdoton suosikkini mallistosta on U-42, joka on pelkistetyin sukeltajankello, mutta tämän artikkelin teon jälkeen myös Capsoil on jäänyt kummittelemaan mieleeni.

Kulta-Centerillä alkaa myös tämän aluevaltauksen jälkeen olla todella kova kattaus eri kellomerkkejä omassa verkkokaupassaan.

Kuvat: Teemu Saksa / Instagram @walkoftime

Lue lisää